Μαγευτική η συναυλία Σπανού στον Σταυρό του δήμου Βόλβης

karamanis-spanosΜε φόντο το φαντασμαγορικά φωτισμένο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού, το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου 2014, ο Γιάννης Σπανός «υπέγραψε» μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή, στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του δήμου Βόλβης.

Ο Γιάννης Σπανός έπαιξε στο πιάνο τις σημαντικότερες και πολυαγαπημένες συνθέσεις του, τις οποίες ερμήνευσε με τον δικό της αισθαντικό τρόπο η Πένυ Ξενάκη, η οποία μάλιστα δε δίστασε να κατέβει κάτω από τη σκηνή και να τραγουδήσει ανάμεσα στο κοινό, ξεσηκώνοντας το.

Ωστόσο, την παράσταση «έκλεψε» η Μικτή Χορωδία του δήμου Βόλβης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Καραμάνη, η οποία όχι μόνο πλαισίωσε με μελωδικό τρόπο πολλά πολυαγαπημένα τραγούδια, αλλά απέδωσε και μοναδικά δυο νέες συνθέσεις του Γιάννη Σπανού, σε αντίστοιχα μελοποιημένα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη.

Διεθνής συναυλία κλασικής μουσικής

Οι εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014» του δήμου Βόλβης, ολοκληρώνονται την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, με εκδήλωση που εντάσσεται στο 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και πραγματοποιείται στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο στο ανοικτό θεάτρο του Σταυρού.

Συμμετέχουν οι χορωδίες La Cigale de Lyon από τη Γαλλία, Muzafer Arkan Girls Choir από την Τουρκία και η ελληνική Παιδική και Νεανική Χορωδία του δήμου Βόλβης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το St George International Music Festival, που διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

karamanis-spanos2

http://www.dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.