«Μπαλαντέρ στις εκλογές το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου»

παπανδρεου-300x150Με το νέο κόμμα που σκέφτεται να ιδρύσει ο Γ. Παπανδρέου ασχολούνται σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, με την βρετανική εφημερίδα να αναγνωρίζει σ’ αυτό ρόλο… κλειδί για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Ο 65χρονος πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να επιστρέψει στα πολιτικά πράγματα ως ο ηγέτης ενός κόμματος “μπαλαντέρ”, το οποίο μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου», αναφέρει το δημοσίευμα, και κάνει λόγο για δημοσκόπηση, η οποία δίνει στο κόμμα Παπανδρέου ένα ποσοστό 4 – 5%. Μάλιστα όπως αναφέρει, αναμένεται να αντλήσει μέρος των ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν επιβεβαιωθεί θα μπορούσε να προσφέρει τη νίκη στο κεντροδεξιό κόμμα της Ν.Δ. του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», τονίζει ο συντάκτης του άρθρου, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει:

«Η προοπτική μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ έχει θορυβήσει τους επενδυτές τις τελευταίες εβδομάδες, που ανησυχούν ότι το κόμμα θα ακυρώσει το πρόγραμμα διεθνούς βοήθειας και θα σταματήσει τις πληρωμές για την εξυπηρέτηση του χρέους».

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, υπογραμμίζοντας ότι και από εκεί θα μπορούσε να αποσπάσει ψήφους το νέο κόμμα του Παπανδρέου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four + 12 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.