ΟΠΑΠ δήμου Βόλβης: Ανακοίνωση ματαίωσης συναυλιών

οπαπ2015Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π) του δήμου Βόλβης βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη ματαίωση των τεσσάρων συναυλιών του μήνα Αυγούστου (Α.Καραντίνη, Μ.Ανδρουλιδάκη, Ν.Κονιτοπούλου, Μ.Μητσιά και Domenica), που επρόκειτο να γίνουν, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Πάμε Βόλβη – Καλοκαίρι 2015».

Οι εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις για τη χώρα μας, όπως διαμορφώθηκαν τους τελευταίους μήνες, είχαν μεγάλο αντίκτυπο όχι μόνο στην οικονομική κατάσταση των πολιτών, αλλά και στους δήμους. Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων φυσικά είχε γίνει μήνες πριν την κορύφωση της οικονομικής κρίσης, πάντα με σκεπτικό την ανταποδότικότητα τους και χωρίς καμία διάθεση σπατάλης, μάλιστα με προγραμματισμό εκδηλλώσεων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Δυστυχώς, αλλά η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης είχε σαν φυσιολογικό επακόλουθο τη μικρή ανταπόκριση των πολιτών στις εκδηλώσεις, παρά το μικρό συμβολικό εισιτήριοτους, με αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι πολύ χαμηλότερα των εξόδων (για την αμοιβή καλλιτεχνών, τραγουδιστών, φωτισμού, ηχητικού εξοπλισμού κλπ), που είχαν ήδη συμπιεσθεί στο μικρότερο βαθμό. Το αρνητικό ισοζύγιο των εκδηλώσεων Ιουνίου και Ιουλίου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τη συνέχεια.

Ο Ο.Π.Α.Π δήμου Βόλβης σέβεται ιδιαίτερα τα δημόσια έσοδα και δεν έχει καμία πρόθεση να δαπανήσει χρήματα σε συναυλίες, τη στιγμή που υπάρχει έλλειψη πόρων και ανάγκες για κάλυψη δαπανών σε άλλους πιο ζωτικούς τομείς. Ωστόσο, ο πολιτισμός αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον δήμο Βόλβης και δεν πρόκειται να μειωθεί το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται σε αυτό τον τομέα. Οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες μας οδηγούν σε μια αναπροσαρμογή της πολτιιστικής πολιτικής του δήμου μας, όπου θα δοθεί περισσότερο ενδιαφέρον στην προβολή των πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας, κατεύθυνση την οποία ήδη αρχίσαμε να «επενδύουμε» φέτος, με την στήριξη και προβολή των γιορτών τοπικών προϊόντων, την δημιουργία νέων θεσμών (1ο Παραδοσιακό Χορευτικό Φεστιβάλ Δήμου Βόλβης) και τη δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων των πολιτιστικών συλλόγων.

Επισημαίνουμε ακόμη ότι ματαιώνονται μόνο οι συναυλίες και παραμένουν οι –χαμηλότερου κόστους- θεατρικές παραστάσεις στο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους πήραν μέρος, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικά περιβάλλον.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Π Δ.Β

Κωνσταντινάκης Αθανάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.