Ο Γιώργος Λιτσάκης μιλάει για τα προβλήματα του δήμου Βόλβης και προτείνει λύσεις

λιτσακις
Ο υπηρεσιακός Πρόεδρος του υπό ανασύσταση κι επαναδραστηριοποίηση “Συλλόγου Εστιατόρων και Κέντρων Διασκέδασης” Σταυρού Γιώργος Λιτσάκης

Ο συνεργάτης του Volvipress Νίκος Δ. Αλβανός, συνομιλεί με τον Υπηρεσιακό Πρόεδρο του «Συλλόγου Εστιατόρων και κέντρων Διασκέδασης Σταυρού» Γιώργο Λιτσάκη. Παραθέτουμε την συνέντευξη.

Ν.Α. Καλημέρα σας Κύριε Λιτσάκη.

Γ.Λ. Γεια σου Νίκο, χαίρομαι που επιτέλους σε συναντώ κι από κοντά.

Ν.Α. Η χαρά είναι δική μου και θέλω να σ ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σου να απευθυνθείς μέσω του Volvipress στον κόσμο.

Γ.Λ. Κι εγώ με τη σειρά μου θέλω να σε συγχαρώ για την δουλειά που κάνεις στο χώρο της ενημέρωσης στον τόπο μας.

Ν.Α. Ευχαριστώ ως StefaninaNews αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τα παιδιά του Volvipress που μου έδωσαν την ευκαιρία να εκφραστώ και να επικοινωνήσω με συνδημότες μας, από όλες τις γωνιές του πολύπαθου πλούσιου Δήμου μας, με αρκετούς όμως πάμπτωχους κατοίκους.

Γ.Λ. Είναι αλήθεια ότι και μένα μ απασχολούν τα υπάρχοντα προβλήματα και θα θελα να συνεισφέρω και εγώ και οι συνάδελφοί μου. Γι αυτό και θα προτείνω κάποια πράματα στη συνέχεια της κουβέντας μας.

Ν.Α. Ωραία ας τα πάρουμε απ την αρχή.

Γ.Λ. Λοιπόν, είμαι ο Γιώργος Λιτσάκης απ τον Σταυρό του δήμου Βόλβης, την ανατολικότερη άκρη του Νομού Θεσσαλονίκης, τελευταίος οικισμός πριν τη Χαλκιδική.

λιτσακις3Ν.Α. Γιώργο με τι ασχολείσαι-δραστηριοποιείσαι γενικότερα στην περιοχή;

Γ.Λ. Διατηρώ ένα καφέ μπαρ στη Δυτική πλευρά του Σταυρού ενώ παράλληλα μ αυτό λειτουργώ κι ένα ψητοπωλείο ιδιοκτησίας μου καθώς επίσης επίσης κι ένα παραλιακό κατάστημα.

Ν.Α. Τι νέα έχουμε από τον κλάδο σας;

Γ.Λ. Με τους συναδέλφους μου σκεφτήκαμε κι αποφασίσαμε να ανασυγκροτήσουμε εκ νέου τον Σύλλογό μας που ιδρύθηκε αρχικά το 1983 με τον τίτλο «Σύλλογος Εστιατόρων και κέντρων Διασκέδασης Σταυρού».

Ν.Α. Εσύ τι ακριβώς κάνεις σε αυτήν την ελπιδοφόρα κίνηση;

Γ.Λ. Έχω ήδη αναλάβει Υπηρεσιακός Πρόεδρος μέχρι τον ερχόμενο Μάιο όπου στη Γενική Συνέλευση θα πάμε σε εκλογές και σε νέο Σχήμα στη Διοίκησή του.

Ν.Α. Οι επόμενες κινήσεις σας ποιες θα είναι;

Γ.Λ. Σκοπεύουμε ο Σύλλογός μας να δραστηριοποιηθεί πια σε αναπτυξιακές κατευθύνσεις, δίνοντας έμφαση στον τομέα τόσο του Πολιτισμού μέσω και Εθελοντικών πρωτοβουλιών καθώς και Δωρεών αλλά και παρεμβάσεων προς το συμφέρον του τόπου μας συνολικά. Είμαστε σε διαρκή συνεννόηση με μια αξιόλογη Κοινοτική αλλά και Δημοτική Αρχή για το καλό του τόπου μας, των συνδημοτών και κατ επέκταση και το δικό μας ως Επαγγελματίες, προτάσσοντας την οδό της συνεργατικότητας, της συνεννόησης. Λέμε όχι στην ατέρμονη κι ακατανόητη λογική των συνεχών κυνηγητών, προστίμων και δαιμονοποίησης της επιχειρηματικότητας.

λιτσακις4Ν.Α. Ο κόσμος του Σταυρού πως θεωρείς ότι αντιλαμβάνεται τις προσπάθειες του κλάδου σας;

Γ.Λ. Θλίβομαι προσωπικά που πολύς κόσμος αντιμετωπίζει εμάς τους επαγγελματίες ενίοτε και σαν απατεώνες και κλέφτες, ενώ είμαστε ο κλάδος που έχει χτυπηθεί ανελέητα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, με ατελείωτα λουκέτα. Ουσιαστικά όμως αποτελούμε τον πλέον βασικό κρίκο στην αλυσίδα της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής μας, τόσο μέσω των εσόδων που συνεισφέρουμε στο Δήμο μας και στο Κεντρικό Κράτος, όσο και με τους ανταποδοτικούς φόρους και βασικά με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούμε.

Ν.Α. Ποιο είναι το Κύριο Θέμα ή ένα απ τα φλέγοντα που σας απασχολούν ως Επαγγελματίες πέρα απ τα συνήθη θέματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα και Δημότη του Δήμου Βόλβης;

Γ.Λ. Ένα βασικότατο θέμα κι αγκάθι στην ανάπτυξη του συνολικού Επαγγελματικού Κόσμου στο Δήμο μας είναι το Θέμα της Διαδημοτικής Συγκοινωνίας .

Ν.Α. Ενδιαφέρον, για πες μου τις σκέψεις σας.

Γ.Λ. Είμαστε υπέρ μιας μελέτης για διαδημοτική αστική συγκοινωνία στα πρότυπα πολλών δήμων πχ. Ζωγράφου στην Αθήνα και προσφάτως Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη. Δεν πιστεύω ότι έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Εγώ προσπαθώ να συνεργάζομαι με τους Διοικούντες. Βέβαια κι εγώ ενίοτε αντιμετωπίζομαι αφοριστικά, αλλά θεωρώ ότι με συλλογική προσπάθεια και βοηθώντας το έργο του Δημάρχου, που εκτιμώ ότι έχει καλές προθέσεις, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το καλό όλων μας.

Ν.Α. Τι κρίνεις όμως άμεσα εφικτό και τι ακριβώς προτείνεις;

Γ.Λ. Μια συγκοινωνία με τακτικά δρομολόγια ένα το πρωί-μεσημεράκι κι ένα το απόγεμα-βράδυ, θα δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσουν όλοι οι Δημότες τις ομορφιές του Δήμου μας στα Ορεινά και Παραλίμνια χωριά μας όσο και φυσικά και στο Παραθαλάσσιο μέτωπο που κι εμείς δραστηριοποιούμαστε. Το καλοκαίρι έχω αρκετούς πελάτες μου που παραπονιούνται ότι αισθάνονται αποκομμένοι από την Πρωτεύουσα του Δήμου μας, τις Τράπεζες, το Ταχυδρομείο, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ιδιαίτερα το Κ. Υγείας Ν. Μαδύτου και βέβαια από τα καταστήματά μας. Επίσης, κι αυτό το θεωρώ εξίσου βασικό, κι εγώ προσωπικά αλλά και πολλοί χαμηλότερου βαλαντίου συγχωριανοί μου ή και τα παιδιά μας, θα θέλαμε να επισκεφθούμε π.χ. τα Στεφανινά για να πιούμε ένα κρασάκι. Θα θέλαμε να θαυμάσουμε τους εξαιρετικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας υδροβιότοπο της Λίμνης Βόλβης . Ελπίζω σύντομα να επιλυθεί αυτό το φλέγον θέμα γιατί, με πρόχειρους υπολογισμούς, εκτιμώ πως θα έχουμε ένα σεβαστό ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Ν.Α. Για πες μου τι επιπλέον είναι βασικό για εσάς και σας απασχολεί, το οποίο ίσως να απασχολεί και όλη την περιοχή τα τελευταία χρόνια;

Γ.Λ. Το μεταλλείο Χρυσού στις Σκουριές ας πούμε; Προσωπικά, αλλά κι οι περισσότεροι συνάδελφοι και συγχωριανοί, είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τακτικές του «Αποφασίζομε και Διατάσσομε» από οποιαδήποτε πλευρά. Αυτές οι μεθοδεύσεις έχουν αποτύχει προ πολλού. Είμαστε υπέρ της κοινωνικής συναίνεσης με αυστηρές περιβαλλοντικές μελέτες και μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος να μην ενοχλεί ο ένας τον άλλον. Οι 1.500 εργαζόμενοι των μεταλλείων, μας ζητάνε σεβασμό. Το ίδιο ζητάμε κι εμείς οι 20.000 και πλέον κάτοικοι που απασχολούμαστε με τον Τουρισμό και με άλλες ασχολίες, και δεν έχουμε επιλογή μετακίνησης, ενώ αυτοί μπορούν να δουλέψουν οπουδήποτε με μια βαλίτσα στο χέρι. Εμείς δεν έχουμε εναλλακτική, δουλεύοντας τα δωμάτια μας όσο και τα καταστήματά μας, καθώς τα περισσότερα είναι ιδιόκτητα. Ελπίζω και πάλι να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Ν.Α. Ευχαριστώ για το χρόνο σου Γιώργο και θα χαρώ να τα ξαναπούμε σύντομα.

Γ.Λ. Κι εγώ ευχαριστώ για τον χρόνο σου Νίκο. Ευχαριστώ επίσης τους υπεύθυνους και αρθρογράφους του VolviPress για τη συνολική συνεισφορά στα κοινά του Δήμου με προτάσεις, παρεμβάσεις κι ιδιαίτερα για την πολύπλευρη ενημέρωση που μας προσφέρουν. Έχουμε κι άλλα θέματα να αναπτύξουμε, αλλά σε μια άλλη συζήτηση .

Για το VolviPress
Νίκος Δ. Αλβανός

 

1 thought on “Ο Γιώργος Λιτσάκης μιλάει για τα προβλήματα του δήμου Βόλβης και προτείνει λύσεις

  1. Εμπαινε Γιωργο έμπαινε….απο στονε την καλημερα μου.Δεν σε ξεχασα …θα με δεις συντομα φιλαρακο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.