Ο δήμαρχος Βόλβης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό

Για τα ζητήματα της αντιπλημμυρικής προστασίας, της συγκοινωνίας και του προσφυγικού, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Βόλβης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη

Όλοι οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου Βόλβης, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν σχολικών γευμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά από σχετική σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα, με τα όσα διευκρίνισε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης, το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και θα αφορά όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Βόλβης και άλλων έξι δήμων (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Χαλκηδόνας). Περισσότεροι από 30.000 μαθητές θα έχουν δυνατότητα ζεστού σχολικού γεύματος καθημερινά, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που εντάσσεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2017.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, συμμετείχε στη σύσκεψη που είχαν δήμαρχοι του νομού Θεσσαλονίκης με τον πρωθυπουργό, σε αίθουσα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι, ο κ. Λιάμας έθεσε στον πρωθυπουργό τρία σημαντικά προβλήματα του δήμου Βόλβης. Τον ενημέρωσε για την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης των οικισμών του δήμου Βόλβης, την ένταξη του δήμου σε ενιαίο σχεδιασμό για τις συγκοινωνίες του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση οι κάτοικοι νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον υπόλοιπο νομό, αλλά και για τα δεδομένα που αφορούν το προσφυγικό, ζητώντας εκ νέου την ενίσχυση των υπαρχουσών δομών υγείας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

one × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.