Ο εισαγγελέας και το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Προφήτη

dimotiko-profitiΕχθές Παρασκευή 14/10/16 στις 19.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη, ώστε να προχωρήσουν στις διεργασίες για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου λόγο της παραίτησης του προηγούμενου.

Τηρώντας της διαδικασίες διαβάστηκε ο κανονισμός του Συλλόγου και στην συνέχεια διαβάστηκαν οι παραιτήσεις των απερχομένων μελών οι οποίες κατατέθηκαν γραπτώς. Τα απερχόμενα μέλη ανέφεραν τους λόγους  οι οποίοι τους οδήγησαν στην απόφαση της παραίτησης τους. Μετά την αποδοχή των παραιτήσεων υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες με τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο από κάθε χωριό.

Για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι παρακάτω :

  • Αραμπατζή Δεσποινα – Προφήτης
  • Γαλανούσης Σταύρος – Προφήτης
  • Γερολάκου Αναστασία- Σχολάρι
  • Κορεζελίδου Σαββατούλα- Νυμφόπετρα
  • Κούτρη Αλεξάνδρα – Ευαγγελισμός
  • Σαρβανάς Βασίλης- Προφήτης
  • Ναούμ Χρήστος – Νυμφόπετρα

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας έγινε ενημέρωση από τους γονείς που κλήθηκαν να εμφανιστούν ενώπιον του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο περιφερειακός διευθυντή Εκπαίδευσης, Π. Ανανιάδης έστειλε αναφορά στον Διευθύνοντα της  Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο οποίος  παρήγγειλε από την εισαγγελέα ποινικής δίωξης, Ευαγγελία Καρανίκα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας καλώντας να παρουσιαστούν οι πέντε (5) Γονείς που υπέγραψαν την ανακοίνωση ως προσωρινοί εκπρόσωποι, λόγο της παραίτησης του Δ.Σ του Συλλόγου.

Τον λόγο ανέλαβε ο Βασίλης Σιάγκας, Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Ε Εγνατίας, που κλήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις (4), εσφαλμένα λόγο λάθους Πατρώνυμου.

Η κλήση εκ μέρους της εισαγγελίας είχε διερευνητικό ρόλο και όχι ανακριτικό όπως παραπλανητικά δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ.

Οι κληθέντες εξέφρασαν στην κ. Καρανίκα ότι δεν συντρέχουν «ρατσιστικοί» λόγοι όπως παρουσιάστηκε όλο το ζήτημα από τα ΜΜΕ και τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ανανιάδη, αλλά ζητήματα ασφάλειας, υγιεινής και μη ενημέρωσης.

Εξέφρασαν δε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν έγιναν εν θερμό και σαν αντίδραση λόγο της ειρωνικής και προκλητικής συμπεριφοράς του Γενικού Διευθυντή  ο οποίος προσήλθε στο εν λόγο σχολείο κουβαλώντας μαζί του τρεις Διμοιρίες ΜΑΤ.

Η κ. Εισαγγελέας χαρακτήρισε την αντίδραση ακραία και ζητώντας σύνεση τους προέτρεψε  οι όποιες κινήσεις γίνονται εκ μέρους των γονέων, να γίνονται μόνο μέσω νόμιμων οδών για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Είναι παράνομο να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διότι υπάρχει νόμος ο οποίος πρέπει να εφαρμοστεί με τις όποιες κυρώσεις.

Κλείνοντας την ενημέρωση Ο κ. Σιάγκας ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλβης με την συνεργασία του Κ.Υ. Μαδύτου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία όπως αναφέρθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εμβολιαστούν τα παιδιά τα οποία δεν έχουν κάνει όλα τα εμβόλια.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ορίστηκε ημερομηνία για να πραγματοποιηθεί η νέα συνέλευση, μετά την παραλαβή της Νέας διοίκησης από την απερχόμενη.

volvipress.gr

1 thoughts on “Ο εισαγγελέας και το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Προφήτη

  1. Αρμοδιότητες:
    Πρόεδρος Γερολάκου Αναστασία
    Αντιπρόεδρος Αραμπατζή Δέσποινα
    Γραμματέας Γαλανούσης Σταύρος.
    Ταμίας Κορεζελίδου Σαββατούλα
    Μέλη Κούτρη Αλεξάνδρα,Ναούμ Χρήστος,Σαρβανας Βασίλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + nine =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.