Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ – Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών

amea111Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική Εκδήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου  2014.

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992 και δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.

Στην ξεχωριστή εορτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Βόλβης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, ο πρόεδρος του συλλόγου  γονέων,  εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, γονείς και οι μαθητές  του δημοτικού σχολείου Μικρής Βόλβης συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και το σύλλογο γονέων του σχολείου τους.

Η διευθύντρια του σχολείου μεταξύ άλλων τόνισε, ότι η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή για τα άτομα με Ε.Α. Είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης, απολογισμού και περίσκεψης για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα τι θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε, ώστε να αντιμετωπίζονται ισότιμα και όχι με οίκτο.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με την εκδήλωση αυτή θέλησαν να φωτίσουν τις πτυχές της διαφορετικής καθημερινότητας που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και να τονίσουν τον χαρακτήρα της  σημερινής  ημέρας,  ως ημέρα ευαισθητοποίησης και διεκδίκησης της αξιοπρέπειας, του σεβασμού, της προσβασιμότητας και του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία στη ζωή.

Τέλος, στη σημερινή εκδήλωση, έλαβε μέρος η παρουσίαση του παραμυθιού  « Πάνω στις ρόδες μου πετώ», ένα παραμύθι  το οποίο είναι αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το έχει γράψει  η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ματαυτσή Παρασκευή και η εικονογράφησή  του είναι έργο  των μαθητών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

seventeen − 17 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.