Παιδικοί σταθμοί 2018-2019: Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι, πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Σύμφωνα με την απόφαση για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 – 2019 ως ωφελούμενοι της δράσης ορίζονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις και λαμβάνουν «αξία τοποθέτησης» (voucher) στις κατηγορίες Δομών .

Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι:

– Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και – Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία.
– Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών.
– Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

 Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

-να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχο- λούμενες/οι), ή
– να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.
Τα έγ γραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. προς τους δυνητικά ωφελούμενους.

Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού).

Το σύνολο των ωφελούμενων που δύνανται να υποβάλλουν αίτηση για τις κατηγορίες των θέσεων Β.3 και Δ του άρθρου 5, εξαιρούνται των περιορισμών αναφορικά με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος, την κατάσταση απασχόλησης ή/και εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης.
Κριτήρια επιλογής και σύστημα μοριοδότησης

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής, ισχύουν τα κάτωθι κριτήρια μοριοδότησης:

α) Ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα. Τα μόρια υπολογίζονται βάσει του τύπου: ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ= 90 – ((Ε-Π)/300) Όπου:Ε −> δηλώνει το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (όπως αποτυπώνεται στο πεδίο Γ2 ΕΚΚ.ΕΙΔ.ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛ.) και Π αντιστοιχεί στο ποσό των 500 € για κάθε παιδί, που εντάσσεται στα ηλικιακά όρια του άρθρου 5 της παρούσας (έως την ηλικία των 12 ετών). Η ανωτέρω τιμή του Π, δηλαδή των 500 €, ισχύει και για κάθε παιδί/ άτομο ΑΜΕΑ άνω των 12 ετών. Για τα εισοδήματα που ο ανωτέρω τύπος δίνει αρνητικό αποτέλεσμα, η μοριοδότηση είναι μηδενική.

Στην περίπτωση κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τα οριζόμενα στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΕΕΤΑΑ εισοδηματικά κριτήρια, τότε δεν βαθμολογούνται σε κανένα κριτήριο και απορρίπτονται.
Κατάσταση απασχόλησης, εργασιακή σχέση και είδος απασχόλησης: 90 μόρια λαμβάνουν: – οι εργαζόμενοι-ες με σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης,
– οι εργαζόμενοι-ες με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου,
– οι εργαζόμενοι-ες με εργόσημο,
– οι άνεργοι-ες, οι οποίοι/-ες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο, 85 μόρια λαμβάνουν: – οι μισθωτοί-ες πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, – οι αυτοαπασχολούμενοι-ες.

Οικογενειακή κατάσταση:

50 μόρια λαμβάνουν:
– οι μητέρες που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω,
– οι μητέρες που έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω.

40 μόρια λαμβάνουν:
– άτομα που βρίσκονται σε χηρεία,
– οι μονογονεϊκές οικογένειες (άγαμες μητέρες), – οι μητέρες που είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση,
– οι μητέρες που είναι τρίτεκνες-πολύτεκνες,

30 μόρια λαμβάνουν:
– οι μητέρες που έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, – οι μητέρες που έχουν άνεργο σύζυγο με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

espa2

Εντός των επόμενων ημερών οι αιτήσεις

Για την επιλογή των ωφελούμενων εκδίδεται πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., Α.Ε., βάσει της οποίας καλούνται τα ενδιαφερόμενα άτομα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής. Η ανακοίνωση για την υποβολή των αιτήσεων αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Στην πρόσκληση περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστον τα κατωτέρω:
– οι προϋποθέσεις συμμετοχής, τα κριτήρια επιλογής και η μοριοδότηση ανά κριτήριο των δυνητικών ωφελούμενων,
– η αίτηση συμμετοχής με οδηγίες συμπλήρωσής της και κατάλογο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η αίτηση απαρτίζεται από:

α) ένα υποχρεωτικό σκέλος όπου οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τα απαιτούμενα για την μοριοδότησή τους στοιχεία, και
β) ένα προαιρετικό όπου δύνανται να δηλώσουν προτίμηση για συγκεκριμένες/η Δομές/ή, – η προθεσμία και ο τόπος υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, – η διαδικασία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, – ο τρόπος ρύθμισης των περιπτώσεων ισοβαθμιών, – κάθε άλλη λεπτομέρεια που κριθεί αναγκαία.

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Δικαιούχο από τους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στην οικεία πρόσκληση. Εφόσον η προβλεπόμενη στην οικεία πρόσκληση διαδικασία υποβολής των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά, για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή θα γίνεται πιστοποίηση του ενδιαφερόμενου μέσω του Open Authentication της Α.Α.Δ.Ε., με τα διαπιστευτήρια του TAXISnet.

Μετά την επιτυχή είσοδο του χρήστη, το Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. θα επιστρέφει στην εφαρμογή τον Α.Φ.Μ. και το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου. Ο τρόπος και η διαδικασία ολοκλήρωσης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης, καθώς και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την άντληση ή την επαλήθευση των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πλήρωση των κριτηρίων επιλογής ή/και να καταταγούν οι υποβληθείσες αιτήσεις κατά τη σειρά μοριοδότησης του άρθρου 8 της παρούσας, θα περιγραφούν στην οικεία πρόσκληση.

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει η απόφαση ΕΔΩ

mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.