Παλιοί και νέοι μηχανόβιοι του Σοχού

bmvΣήμερα Σάββατο 11.7.15, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγιναν όλες οι εκδηλώσεις των μοτοσικλετιστών Σοχού και περιφερείας, που τις οργάνωσε ο Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Σοχού (ΜΟΣ) με πρόεδρο τον Άγγελο Φελφέλη και όλα τα μέλη του.

Στο Στάδιο του αείμνηστου Δημάρχου «Μενέλαος Βασιλικός» στήθηκαν καρέκλες, τραπέζια και ψησταριές. Ανάμεσα τους και ο ανιψιός μου Αστέριος Μιάκος που συμμετείχε με BMW νέου τύπου , αν και θα επιθυμούσε να είχε τη δική μου που είχα πριν 50 χρόνια.

Ήρθε και ο «γύρος του θανάτου» που μας εξέπληξε όλους. Η επιδεξιότητα των κασκαντέρ μας εντυπωσίασε πολύ. Θυμήθηκα τον παλιό κασκαντέρ από το Σκεπαστό, τον Διαμαντόπουλο και τα παλιά πανηγύρια μας. Μετά συνεχίστηκε το γλέντι όλη τη νύχτα, έγιναν διαγωνισμοί μηχανών μεγάλου κυβισμού και περάσαμε μια χαρούμενη βραδιά όλοι οι Σοχινοί και όλοι οι επισκέπτες μας. Γλεντήσαμε στα καταπράσινο στάδιο με σουβλάκι και μπύρα και χορεύανε η νεολαία με τα τραγούδια της εποχής.

Μου θύμισε τα νιάτα μου, γιατί και εγώ τότε είχα δυομισάρα ΜΠΕ ΕΜ ΒΕ (BMW) συμμαχικιά, γερμανικιά, πριν από 60 χρόνια. Όταν ανέβαινε τις ανηφόρες του Ασκού, τραγουδούσε με τους ρυθμούς της, χαιρόσουν να την καβαλάς. Πριν από τη BMW είχα ένα μηχανάκι ΕΝΕΣΟΥ (NSU), που ξεκινούσα από το Σοχό και πήγαινε στη Κασσάνδρα με τα μελίσσια και πολλές φορές το σκουντούσα στην ανηφόρα, γιατί δεν τραβούσε. Συνήθως με αυτό πήγαινα στα πανηγύρια.

Την εποχή εκείνη ήταν προνόμιο να έχεις μηχανή. ΜΠΕ ΕΜ ΒΕ μηχανή είχα εγώ ο Γιώργος Αδαμίδης, ο αείμνηστος ψάλτης Κώστας Χατζηαναγνώστου και ο Γιώργος Μπουτσιούκης ή ο Τζιότζος του Γκαγκάφτα. Άλλου τύπου μηχανές είχαν οι: ο Τριαντάφυλλος Ντάκαλης ΜΑ’ΤΣΟΥΛΕΣ (ΝΟRΤΟΝ ΜΑΤSULΙS), (την είχε αγοράσει από το γιατρό Δοϊντσίνη), μετέπειτα ο Χρήστος Τρυφωνίδης ο ταχυδρόμος μάρκας ΝΤΕΚΑΒΕ (DKV). Άλλη BMW είχε φέρει αργότερα ο Σάββας Ταμπατζίδης ως σπερμαγχύτης, με την οποία πήγαινε από στάβλο σε στάβλο για τη γονιμοποίηση των αγελάδων. Άλλη μία BMW είχε ο Θωμάς Βαγενάς, αλλά δεν την κυκλοφορούσε, αλλά την είχε μόνο για να την καμαρώνει, για «σαλτανάτι» και ελάχιστοι άλλοι μικρού κυβισμού.

Οι Σοχαλήδες είναι γλεντζέδες παντός καιρού, παρά τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Τους εύχομαι πάντα τους μοτοσυκλετιστές, ως παλιός μηχανόβιος, να είναι ευδιάθετοι, καλά και ασφαλή ταξίδια και πάντα καλά γλέντια.

Με αγάπη
Γιώργος Αδαμίδης
Ο Σόχαλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.