ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ένσταση, μηνύσεις, καταγγελίες: Η επόμενη μέρα του ντέρμπι που δεν άρχισε ποτέ

Σε επικοινωνιακό επίπεδο έχει περάσει πλέον η «μάχη» μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, μετά τα τεκταινόμενα στην Τούμπα που είχαν ως αποτέλεσμα να μην αρχίσει ποτέ το πολυαναμενόμενο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Οι δύο ΠΑΕ ενημερώθηκαν τη Δευτέρα για το περιεχόμενο του φύλλου αγώνα που κατάφερε να κλείσει λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αλέξανδρος Αρετόπουλος και καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους για την τακτική που θα ακολουθήσουν στις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο ΠΑΟΚ προτίθεται να καταθέσει ένσταση για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα, με υπαιτιότητα του Ολυμπιακού, και θα καταθέσει μήνυση κατά του Οσκαρ Γκαρθία.

Επιπλέον, ο «δικέφαλος του Βορρά» θα ζητά με την ένστασή του τη διεξαγωγή του αγώνα σε άλλη ημερομηνία, «ποντάροντας» πολλά στις λεπτομέρειες των συμβάντων όπως τις αναφέρει ο ρέφερι της αναμέτρησης στο φύλλο αγώνα.

Τι γράφει το φύλλο αγώνα

Σύμφωνα με την αναφορά του Τρικαλινού διαιτητή, ο Όσκαρ Γκαρθία, όταν δέχθηκε το χτύπημα από το ρολό χαρτιού για ταμειακή μηχανή, δεν πήγε στο ιατρείο του αγώνα για να εξεταστεί από τον γιατρό της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το φύλλο αγώνα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν ο ισπανός τεχνικός να μεταφερθεί σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα μαζί με τον ιατρό του αγώνα για περαιτέρω εξετάσεις, κάτι που δεν επέτρεπε την διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής Αρετόπουλος αναφέρεται ακόμα στην ιατρική γνωμάτευση πως ο Όσκαρ Γκαρθία, φέρει εσωτερική αμυχή στο άνω χείλος και πως αυτή η αμυχή δεν τον εμποδίζει να εκτελέσει τα καθήκοντα του.

Τι καταγγέλλει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σε ότι αφορά την υπεράσπισή του για την μη έναρξη και διεξαγωγή του χθεσινού ντέρμπι στηρίζει τις θέσεις του σε πραγματικά περιστατικά και τα οποία θα χρησιμοποιήσει στην συνέχεια της διαδικασίας.  Συγκεκριμένα η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν προσήλθε για εξέταση ιατρική άμεσα μετά το περιστατικό αλλά, μετά την παρέλευση 15λέπτου, είχε την ευκαιρία να τον εξετάσει ο γιατρός του αγώνα.

Επίσης ο ΠΑΟΚ θα στηριχτεί και στην γνωμάτευση του γιατρού του αγώνα (πως πρόκειται για αμυχή, που δεν εμποδίζει τον Γκαρθία να ασκήσει τα καθήκοντά του). Επισημαίνει ότι ο Οσκαρ Γκαρθία μεταφέρθηκε σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο και όχι σε δημόσιο νοσοκομείο όπως είναι επιβεβλημένο.

Ήταν δηλωμένος ή όχι ο Γκαρθία στη λίστα του Ολυμπιακού;

Άλλο «ισχυρό χαρτί» στα χέρια του ΠΑΟΚ είναι το γεγονός ότι ο Όσκαρ Γκαρθία δεν ήταν δηλωμένος ως προπονητής του Ολυμπιακού για το ντέρμπι. Όπως προκύπτει, στην αρχική δήλωση των «ερυθρολεύκων» που δόθηκε στους διαιτητές 75 λεπτά πριν την έναρξη, δεν εμφανίζεται πουθενά ο Όσκαρ Γκαρθία ως προπονητής της ομάδας, θέση που κατέχει ο Χρήστος Κόντης.

Ωστόσο, πληροφορίες του ΣΠΟΡ-FM, σημειώνουν πως ο διαιτητής Αρετόπουλος ξεκινά την αναφορά του στο φύλλο αγώνα με την σημείωση πως ο Όσκαρ Γκαρθία αντικαθιστά τον Χρήστο Κόντη, διορθώνοντας το λάθος στην αρχική λίστα και καθιστώντας αυτόματα τον Ισπανό προπονητή ως «αξιωματούχο» της αναμέτρησης.

Τι υποστηρίζει ο Ολυμπιακός

Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν πως το όνομα του Όσκαρ Γκαρθία ήταν εξ αρχής δηλωμένο στη λίστα, χαρακτηρίζοντας γελοιότητες τα όσα διαρρέει ο ΠΑΟΚ.

Εξιτήριο για τον Όσκαρ Γκαρθία

Εξιτήριο έλαβε σήμερα το πρωί ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία που διανυκτέρευσε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διαβαλκανικού, ο Γκαρθία είχε ένα οίδημα στο άνω χείλος.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου έχει ως εξής:

«Ο προπονητής του Ολυμπιακού υπέστη ένα οίδημα στο άνω χείλος αριστερά με επιφανειακό θλαστικό τραύμα του σύστοιχου βλεννογόνου. Εκτός αυτού, έχει και μία ευαισθησία στην αριστερή κροταφογναθική άρθρωση, αυχεναλγία, ζάλη, ναυτία και χρίστηκε 24ωρης παρακολούθησης».

Συνελήφθη οπαδός για τον τραυματισμό του Γκαρθία

Ένας 27χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για τη ρίψη αντικειμένου στον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, στο γήπεδο της Τούμπας, ενέργεια που προκάλεσε τη ματαίωση του χθεσινοβραδινού ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους «ερυθρόλευκους». Ο νεαρός Έλληνας συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις που συνδέονται με τον αθλητικό νόμο.

Στο μεταξύ, δύο προσαγωγές έγιναν για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, μετά την ματαίωση του ποδοσφαιρικού αγώνα.  Αφού εξετάστηκαν από αστυνομικούς, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο αυτοκίνητα και πυρπολήθηκαν έξι κάδοι απορριμμάτων.

Το χρονικό ενός ντέρμπι που δεν ξεκίνησε ποτέ

Η πολυαναμενόμενη «μάχη» ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δεν ξεκίνησε ποτέ, αφού λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε στο κεφάλι ρολό χαρτιού και αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Αμέσως μετά αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Σαράντα λεπτά από την καθορισμένη έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία, διακομίστηκε με μικρό βαν λεωφορείο και συνοδευόμενος από τους παραγοντες της ομάδας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα το μεγαλύτερο μέρος των 28.000 φιλάθλων είχε αποχωρήσει από το γήπεδο, ενώ δεν υπήρχε ανακοίνωση από τον διαιτητή Αρετόπουλο και τους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκίμαζαν τους «ερυθρόλεκους».

Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ, που έξω από το γήπεδο της Τούμπας είχαν αποκλείσει την κεντρική θύρα και αποδοκίμαζαν τον Ολυμπιακό. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.

Οι δυο αποστολές, όπως και οι διαιτητές, παρέμειναν για αρκετές ώρες στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σάββας Θεοδωρίδης, εξερχόμενος του γηπέδου, και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την στάση της πειραϊκής ΠΑΕ, απάντησε: «Για παιχνίδι που δεν έγινε δεν έχω να πω τίποτα».

Λίγο μετά τις 11 μ.μ., αποχώρησε αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια αυτή του Ολυμπιακού, από ένα ντέρμπι που ποτέ δεν ξεκίνησε. Στο γήπεδο παρέμεινε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν κάθε σχόλιο για την λυπηρή αυτή εξέλιξη που αμαύρωσε το ελληνικό πρωτάθλημα.  Έξω από το γήπεδο και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων περιμετρικά, υπάρχουν θραύσματα από πέτρες και πλακάκια που πέταξαν  οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς όμως να φαίνονται ζημίες στα παρκαρισμένα εκεί αυτοκίνητα.

Τελευταίοι από όλους αποχώρησαν και οι διαιτητές από το γήπεδο της Τούμπας, χωρίς να κάνουν δηλώσεις ή να ενημερώσουν για το περιεχόμενο του Φύλλου Αγώνα που συνέταξαν, για το ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που δεν διεξήχθη.

Για προσχεδιασμένη ενέργεια κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, μιλώντας για «προκατασκευασμένη κίνηση».

Είπε συγκεκριμένα:

«Περιμένουμε να κλείσει ο διαιτητής το φύλλο αγώνα. Έχετε δει τα πράγματα, τα έχετε συζητήσει. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο.
Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του», για να προσθέσει στο τέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει με την εξέλιξη του αγώνα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καθένας μπορεί με μία φαντασίωση να κερδίσει λίγα λεπτά από αυτό που τον περιμένει, αλλά δεν μπορεί εσαεί».

«Περιμέναμε μια συγνώμη», λέει η πλευρά του Ολυμπιακού

Πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού ο εκπρόσωπος Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ Κώστας Καραπαπάς, έκανε την εξής δήλωση για το σημερινό συμβάν της μη τέλεσης του αγώνα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού:

«Υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς τόσο στις σουίτες, όσο και στη φυσούνα και στα αποδυτήρια. Υπήρξε μια ένταξη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέφυγαν. Περιμέναμε για όλα αυτά μια ‘συγγνώμη’, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, όπως πριν από λίγες μέρες σε άλλο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι έπεσε στον προπονητή ένα ρολό ταμειακής, το οποίο δεν ήταν ανοιχτό και γι’ αυτό είχε δύναμη σαν να έπεφτε πέτρα.  Αν θέλουν στον ΠΑΟΚ να γίνουν πραγματικά μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να φέρονται με πολιτισμό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ωστόσο, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά και από τέτοιες έδρες».

cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.