Ποινικές διώξεις για τα Λουτρά Λαγκαδά- Στην υπόθεση εμπλέκονται νυν και πρώην δήμαρχοι

Στην ειδική ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης θα κληθούν να λογοδοτήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα οι υπεύθυνοι των Λουτρών Λαγκαδά, κατά την περίοδο 2009-12.

 Θα λογοδοτήσουν αναφορικά με τη διαχείριση χρημάτων προερχόμενων από τραπεζικό δάνειο -ύψους 1,5 εκατ. ευρώ- που χορηγήθηκε με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Δημοτικής Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Ιαματικών Πηγών Λαγκαδά ΑΕ (ΔΕΕΙΠΛ).

Όπως αναφέρει το praktoreio-macedonia.gr, στο «κάδρο» του αντεισαγγελέα εφετών, Αχιλλέα Ζήση, τοποθετούνται εννέα άτομα. Ανάμεσα στα οποία είναι ο σημερινός δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο προκάτοχός του Γιάννης Αναστασιάδης, όπως επίσης ένας πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών της περιοχής, αλλά και πρόεδροι και αντιπρόεδροι προηγούμενων διοικήσεων της ΔΕΕΙΠΛ.

Η υπόθεση, την οποία ερεύνησαν ελεγκτές της Οικονομικής Επιθεώρησης, ξεκινάει το 2010, όταν η τότε διοίκηση του δήμου Λαγκαδά, υπό το δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη, συνήψε σύμβαση με ιδιωτική τράπεζα για δάνειο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο προοριζόταν για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΕΙΠΛ.

Τα χρήματα εκταμιεύτηκαν το φθινόπωρο του ίδιου έτους και δόθηκαν στη δημοτική επιχείρηση, η οποία διαχειρίζεται τα γνωστά Λουτρά Λαγκαδά. Σύμφωνα  με το πόρισμα, μέρος των εκταμιευθέντων χρημάτων δαπανήθηκε για μελέτες, μισθοδοσίες, προμηθευτές κ.ά. Από το πόρισμα που συνέταξαν οι οικονομικές επιθεωρητές φαίνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Οι ελεγκτές περιγράφουν ως άγνωστη την τύχη που είχε ποσό της τάξεως των 600-700.000 ευρώ -από το ίδιο δάνειο- το οποίο δεν βρέθηκε στα ταμεία όταν ανέλαβε η νέα δημοτική Αρχή.

seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + 17 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.