Πραγματοποιήθηκε ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου

Εξετάστηκαν 50 ενδιαφερόμενοι στο πλαίσιο προγράμματος για την έγκαιρη διάγνωση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Η πρώτη δράση του προγράμματος πρώιμης διάγνωσης της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, που οργάνωσε ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή.

Στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε ο Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας με σπιρομέτρηση, σε πενήντα (50) ενδιαφερόμενους.

Ο ειδικευμένος πνευμονολόγος ιατρός, στα άτομα που εξετάστηκαν, διέγνωσε Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια σε 6 άτομα, απόφραξη μικρών αεραγωγών σε 7 άτομα και πιθανό σύνδρομο υπνικής άπνοιας σε 2 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο με Μελέτη Ύπνου.

Η εξέταση που αφορούσε καπνιστές άνω των 40 ετών, έγινε με τον συντονισμό του εντεταλμένου συμβούλου Υγείας του δήμου Βόλβης και γενικού ιατρού επιμελητή Β’ Ε.Σ.Υ, Χρήστου Χατζή.

Ο κ. Χατζής ανακοίνωσε ότι ο δήμος Βόλβης στο άμεσο μέλλον θα επαναλάβει τη διεξαγωγή ανάλογων δράσεων σε επίπεδο πρόληψης, που θα περιλαμβάνουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και ενημέρωση του κοινού για θέματα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

three × three =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.