Προγραμματισμός δράσεων και μέτρων για το φετινό καλοκαίρι από το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βόλβης

συνεδρίασηΜε στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση των όποιων απρόβλεπτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων της θερινής περιόδου, συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, υπό την προεδρία του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Στη δημόσια συνδιάσκεψη, που έγινε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλβης στον Σταυρό, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας παρουσίασε με λεπτομέρειες την υφιστάμενη κατάσταση στην επικράτεια του δήμου Βόλβης, καθώς και τον δρομολογούμενο σχεδιασμό για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων. Ακόμα, τόνισε την σπουδαιότητα εφαρμογής προγραμμάτων πολιτικής – κοινωνικής προστασίας, αναφερόμενος στην οργανωτική ετοιμότητα των δημοτικών υπηρεσιών. Ιδιαίτερα, σημείωσε την αναγκαιότητα επιμελούς καθαρισμού οικοπέδων και κοινόχρηστων χώρων, κυρίως εντός των οικισμών, για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Βόλβης για την Πολιτική Προστασία Ευστράτιος Καλούδης αναφέρθηκε στις προληπτικές δράσεις που έγιναν, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι εγκυμονούντες κίνδυνοι από έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ επισήμανε την άψογη συνεργασία που υπάρχει με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Βόλβης Μιλτιάδης Δανιηλίδης, παρουσίασε τις ενέργειες για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, με αφορμή την κήρυξη του δήμου Βόλβης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 12 Δεκεμβρίου 2014, λόγω των καταστροφικών πλημμυρών. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης Παράσχος Αγιάνογλου, ενημέρωσε τα μέλη του Συντονιστικού για τις αποκαταστάσεις δασικών δρόμων και την ετοιμότητα του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Ο εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Ελευθέριος Μανούσης παρουσίασε το οργανωτικό πλαίσιο και τις δυνατότητες της υπηρεσίας του για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων φυσικών φαινομένων, ενώ ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ηλίας Ζάχαρης, περιέγραψε στοιχεία του σχεδιασμού των δράσεων και των μέσων για υφιστάμενους κινδύνους.

Στις δράσεις που υλοποιούν, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασαρχείο Σταυρού, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό, Κέντρο Υγείας Ν. Μαδύτου Θεσσαλονίκης) οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Βόλβης. που συμμετέχουν στο Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης.

dimosvolvis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.