Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον 2014»

top-home1Από περίπου τα μέσα Μαρτίου 2014 ενεργοποιήθηκε εκ νέου το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης παλαιών κατοικιών «Εξοικονόμηση κατ΄οίκον».

Αφορά επιχορήγηση ή και επιδότηση δανειακών κεφαλαίων για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών με την αλλαγή κουφωμάτων, καυστήρα θέρμανσης, θερμομόνωση κ.λ.π παρεμβάσεις που στόχο έχουν την ενεργειακή αναβάθμιση σύμφωνα και με την μελέτη του ενεργειακού επιθεωρητή.

Αξία εργασιών με Φ.Π.Α. έως 15.000 ευρώ με υψηλή επιδότηση για ιδιοκτήτες με χαμηλά εισοδήματα.

Το πρόγραμμα το διαχειρίζονται οι τράπεζες με τις οποίες γίνεται και η πρώτη διερευνητική διαδικασία των υποψήφιων δικαιούχων.

Το πρόγραμμα λειτούργησε παλαιότερα με κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές οι οποίες γίνονται απευθείας στους επαγγελματίες που συμμετέχουν στην ενεργειακή αναβάθμιση (δεν παίρνει χρήματα ο δικαιούχος αλλά κατευθείαν οι προμηθευτές).

Πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα τόσο για ιδιώτες που ενδιαφέρονται αλλά και για τους επαγγελματίες των σχετικών εργασιών (κατασκευή κουφωμάτων , τέντες, συστήματα θέρμανσης, θερμομόνωση κ.λ.π.)

Το πρόγραμμα είναι ενεργό όσο υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια.(Ο λόγος της σχεδόν δίχρονης αδράνειας ήταν ότι τα σχετικά κονδύλια μεταφέρθηκαν από την Κρήτη όπου έμειναν αδιάθετα).

Απλή προτροπή. Όποιος ενδιαφέρεται ασχολείται ΑΜΕΣΑ

Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία, τα αρκετά έγγραφα και τα απαραίτητα βήματα από την σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου ΥΠΕΚΑ αλλά και από τις τράπεζες (Για την περιοχή η Εθνική Τράπεζα).

Για όποιον επιθυμεί τεχνική βοήθεια για την διαδικασία από την αρχή έως το τέλος μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6942239664, 2313018003 Δημητρίου Γιάννης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων .

Δημητρίου Γιάννης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 6 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.