Πρόταση για την ανάδειξη της Αμφίπολης σε τουριστικό προορισμό

amfipoliΠρόταση για την ανάδειξη της Αμφίπολης Σερρών σε τουριστικό προορισμό υποβάλλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020».

Το θέμα τέθηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε ότι στην εν λόγω πρόταση περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις για την προβολή και στήριξη του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, τη δημιουργία κέντρου επισκεπτών, την κατασκευή μονοπατιών περιήγησης κ.ά.

Παράλληλα, στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020) προγραμματίζεται η ένταξη των έργων για τη συνέχιση της ανασκαφής και τη δημιουργία συνθηκών επισκεψιμότητας στο αρχαιολογικό μνημείο. “Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε στην αξία της ανασκαφής και το 2012 εκταμίευσε τα πρώτα 100.000 ευρώ για να ξεκινήσει η ανασκαφική ομάδα, υπό την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, το έργο της. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τις προσπάθειες ανάδειξης του μνημείου και της περιοχής της Αμφίπολης σε σταθερή βάση” υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, την καταγραφή των κοινωνικών επιχειρήσεων, την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών τους, την διάγνωση των αναγκών τους και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών πακέτων και πακέτων συμβουλευτικής υποστήριξης προς αυτές πρόκειται να αναλάβει ένας επιτελικός φορέας διασυνοριακής εμβέλειας τον οποίο φιλοδοξούν να δημιουργήσουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα πανεπιστήμια Μακεδονίας και Θράκης και αντίστοιχοι φορείς από τη Βουλγαρία.

Σχετική πρόταση υποβάλλεται από την Περιφέρεια στο πλαίσιο πρόσκλησης του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020”.

Η συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανέρχεται σε ποσοστό 85% και από εθνικούς πόρους (υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού) σε ποσοστό 15%. Σύμφωνα με το σχέδιο της πρότασης, μέσω του επιτελικού φορέα θα προωθούνται ενέργειες προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στους νέους, προσφοράς υπηρεσιών επιχειρηματικής ανάπτυξης και δομών υποστήριξης, διευκόλυνσης της πρόσβασης σε βιώσιμη χρηματοδότηση, υποστήριξης της πρόσβασης σε δημόσιες αγορές και ανάπτυξης πρωτοβουλιών για την διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας των κοινωνικών επιχειρήσεων.

dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.