Πρόταση προς τον Δήμο Βόλβης για το νέο ΕΣΠΑ

espa2014Γερές βάσεις για να διεκδικήσει την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων και δράσεων την νέα προγραμματική περίοδο, που ουσιαστικά ξεκινά το φθινόπωρο, πρέπει να βάλει ο Δήμος Βόλβης με την πρόταση που θα υποβάλει (αν δεν υπέβαλε ακόμη)  για το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) 2014 – 2020 του νέου ΕΣΠΑ.

Η πρόταση πρέπει να διαμορφωθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, (αν υπάρχει) τα στελέχη της οποίας πρέπει να συνεργαστούν με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε να αποτελεί προϊόν συστηματικής επεξεργασίας όλων των δημοτικών δεδομένων.

Στη διαβούλευση, οι φορείς οι οποίοι θα είναι τελικοί δικαιούχοι και φορείς υλοποίησης έργων την καινούργια περίοδο, θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Αναπτυξιακή σκοπιμότητα

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιμέρους προτάσεων, προτείνουμε να αποτελείται από παρεμβάσεις που συμπληρώνουν ήδη δρομολογημένες δράσεις.

Να είναι ανά ενότητα και τα έργα καθώς και οι δράσεις που θα ενταχθούν να εξυπηρετούν συγκεκριμένη αναπτυξιακή σκοπιμότητα.

Η πρόταση να δομηθεί σε  ενότητες-άξονες παρέμβασης.

Για παράδειγμα, μία ενότητα πρέπει να είναι η «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα», στην οποία  να προβλέπεται η ενίσχυση επιχειρήσεων σε επιλεγμένα πεδία οικονομικής δραστηριότητας. Στις προτεραιότητες του Δήμου Βόλβης να είναι η ενθάρρυνση επενδύσεων σε υποδομές για την ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, με σκοπό την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.

Να γίνει επιλογή δράσεων που αν ενταχθούν και χρηματοδοτηθούν, θα διευκολύνουν την είσοδο στην αγορά εργασίας κατηγορίας πολιτών οι οποίοι ενδεχομένως να παρέμεναν αποκλεισμένοι από αυτήν.

Μια ακόμη επισήμανση αφορά την «χωρική» κατανομή, ώστε να καλύπτονται με προς ένταξη έργα, το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου.

VolviPress

2 thoughts on “Πρόταση προς τον Δήμο Βόλβης για το νέο ΕΣΠΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

18 − 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.