Ρεπορτάζ από την συνεδρίαση 16/12/2014 του ΔΣ του δήμου Βόλβης

dimotikosimvoulio2Η Συζήτηση ξεκίνησε σε κλασικό τέμπο και με πολύ λίγες παρουσίες η οποία δεδομένου του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα (για μια ακόμη φορά) της Προκήρυξης της συνεδρίασης αναστάτωσε (για μια ακόμα φορά) το πρόγραμμα των επαγγελματιών.
Έτσι παρακολουθήσαμε μια σχετικά άχρωμη συνεδρίαση με καθυστερημένη έλευση του Δ. Στοίτσα την απουσία του κ. Νανάκου ,της κ. Πολυζωίδου και για μια ακόμα φορά της κας Βασιλειάδου.

Από τον Ορεινό Όγκο δεν παρευρέθηκε ΚΑΝΕΙΣ ούτε ο κ. Αντωνιάδης ούτε ο κ. Ελευθεριάδης. Ας αναφέρουμε ότι ήταν απλά παρούσα η κ.Σαραφίδου ..χρόνια νύφη στα Βρασνά , καταγόμενη από τα Στεφανινά, ενώ για μια ακόμα φορά παρέμεινε ΣΙΩΠΗΛΗ όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της συμπολίτευσης.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης τοποθέτησης – αγόρευσης του Κου Θωμά, το λόγο πήρε ο Κώστας Νουράκης.
Έκανε παρατηρήσεις για το αιφνιδιαστικό πρόσκλησης της συνεδρίασης του ΔΣ τονίζοντας σε γενικές γραμμές την συμφωνία στις κατ ιδίαν συζητήσεις να διεξάγεται το ΔΣ στο τελευταίο 10ήμερο κάθε μήνα και να δίνονται οι προσκλήσεις τουλάχιστον 7-10 μέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης. Έτσι θα μπορούν να ενημερώνονται έγκαιρα κι έγκυρα οι Σύμβουλοι.

Στο σύνηθες ύφος ιλαρότητας, συνήθως άστοχο, ο Κος Θωμα πήρε το λόγο μετά από την τσοντοειδή (τύπου τσόντας με την ακριβή έννοια του όρου κι όχι την καθομιλουμένη) παρέμβαση του Κου Αθανασιάδη που βασιλικότερος του Βασιλέως ,αποπειράθηκε να κακίσει τον Κο Νουράκη για το ύφος του …
Τον κατέκρινε άμεσα κι ο κος Πρόεδρος τονίζοντας ότι δεν χρειάζεται Υπερασπιστές, και συνέχισε προσπαθώντας μάταια και αστήριχτα να αποδομήσει την επιχειρηματολογία του Συμβούλου της ΕΛΑΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο Θέμα των “ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ” όπως τις αντελήφθη ο Δήμαρχος, τις συνήθεις ημέρες κακοκαιρίας του χειμώνα που διανύουμε (ήθελα να ξέρω έτσι και έβρεχε απότομα, ή χαλαζόριχνε ,ή είχαμε τρομερή θύελλα, ή ανέμους τι θα έλεγε),και οι οποίες τελικά απλά απεκάλυψαν την γύμνια του Μηχανισμού Αντιμετώπισης αλλά κυρίως Πρόληψης του Δήμου.
Το Λόγο πήρε ο Δ. Στοίτσας και με μικροαναφορές σε λόγια που του παν λέει κάποιοι από Περιοχή Αρέθουσας, έχουν πρόβλημα , και θα βάλουν χρήματα να το κάνουν μόνοι τους. Παρενέβη ξανά ο κ. Κώστας Νουράκης και βάζοντας τα χέρια επί τον «τύπο των ήλων» αναρωτήθηκε για τη σοβαρότητα του δήμου κι αν αντιλαμβάνονται ότι πρέπει κι ο δήμος να πράξει αντί να περιμένει τα πάντα απ το Θεό. (( Εδώ αναρωτιέμαι τι έγιναν άραγε εκείνα τα χρήματα που εγκρίθηκαν αμέσως μετά τις εκλογές για τα αντιπλημμυρικά έργα κι ιδιαίτερα αυτά για τον καθαρισμό των ρεμάτων κι αναλογιζόμαστε τα λουκούμια και τα κεράσματα που αφειδώς μοιράστηκαν …μάλλον ήταν στα πλαίσια της ορθής διατροφής, θέμα που ακολούθως συζητήθηκε ))

Καμία δυστυχώς αναφορά δεν έγινε στην εναπομείναντα δίοδο που ενώνει τον δήμο Αρέθουσας με την έδρα του δήμου καθώς έχει αποσαθρωθεί στα 1-2 χλμ από την Αρέθουσα προς Βαμβακιά. Προφανώς περιμένουν να διαλυθεί κι αυτός ο δρόμος και να εκπονήσουν κάποια μεγάλη μελέτη γι αυτόν όπως το πέτυχαν με τον Δρόμο Αρέθουσας – Βρασνών αφήνοντας τη φύση να τον διαλύσει.
Ο κ. Ντίνος Ζαφειρίου στη συνέχεια έθεσε τις πεφρασμένες πολλάκις ευθύνες της Εγνατίας Οδού απαιτώντας την αποστολή έγγραφης διαμαρτυρίας προς την Εταιρία θέτοντας την προ των ευθυνών της.
Εδώ επενέβη ο Δήμαρχος, αναφέροντας την ήδη υπάρχουσα για αυτά τα θέματα αλληλογραφίας με την Εγνατία Οδό.

Ακολούθησε μια γενική τοποθέτηση του Κου Κωσταντινάκη για τον ΟΠΑΠ και τις δραστηριότητές του και μετά από σύντομες αντεγκλήσεις εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του οργανισμού.

Στη συνέχεα ακολούθησε έντονη αντέγκληση κ.Στοίτσα , κ Ζαφειρίου με κ. Βασιλάκη για τις χρεώσεις σε Διοργανώσεις με συμμετοχή του Θ.Μικρούτσικου. Ο κ. Στοιτσας μίλησε για 30.000 Ευρώ κόστος συναυλίας και ο κ. Βασιλάκης για 4.500 Ευρώ και με απόδειξη.
Σε τοποθέτηση στη συνέχεα των συμβούλων αυτών της αντιπολίτευσης ο Κος Βασιλάκης ξέφυγε θυμίζοντας με τις ακραίες και χαρακτηριστικές εκφράσεις του, τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ ..χαρακτηρίζοντας έναν τους (μάλλον τον Κ. Ζαφειρίου) Τενεκέ Ξεγάνωτο.
Τα πνεύματα αγρίεψαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα ο Κος Θωμα να διακόψει την συνεδρίαση και την Αναμετάδοση μέσω διαδικτύου, έχοντας κάνει ήδη 3 προειδοποιήσεις απ την αρχή της Συνεδρίασης

Μετά από την επανέναρξη της Συνεδρίασης αρκετά λεπτά αργότερα ήρθε κι η ώρα συζήτησης για τις δράσεις που οργανώνει ο ΟΚΠΑΠ του δήμου με εισήγηση του Κο Αντώνη Στοίτσα.
Εξέφρασε την απογοήτευσή του για κάποια δημοσιεύματα , που όπως του μετέφεραν συνεργάτες του, κατέκριναν μια πρόσφατη διοργάνωση.
Σε συζήτηση έξω απ το ΔΣ μας εξέφρασε την στενοχώρια του για την μη στήριξη από τον Ηλεκτρονικό τύπο .
Του επισημάναμε ότι καλό θα ήταν νά’χει ιδία αντίληψη για τα δημοσιεύματα και πως αυτά εμφανώς στόχευαν στις προτεραιότητες που σίγουρα δεν είναι η διαιτολογική παρακολούθηση αλλά η επιβίωση-στήριξη αδυνάτων μαζών του πληθυσμού μας κι ιδιαίτερα σίτισης απόρων κλπ.

Η Συνεδρίαση κύλησε σε συνήθεις ρυθμούς ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η Έγκριση ενός ποσού γύρω στα 24.000 ευρώ το χρόνο για έκδοση μηνιαίου περιοδικού για την προβολή του δήμου. Σύσσωμη αντέδρασε η Αντιπολίτευση με ιδιαίτερη ένταση από τον κ. Νουράκη που ζήτησε να πει ο Δήμαρχος ποιοι θα το αναλάβουν, αποσπώντας από τον Δήμαρχο τις κλασικές τύπου δικαιολογιών κι αποσιώπησης ,αναφορές ,γενικόλογα σε ειδικούς εγνωσμένης αξίας…

Νίκος Δ. Αλβανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.