Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής

metaliaΣε συνέχιση των κινητοποιήσεων τους θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι τους στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Η μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Ανάλογα και με τις εξελίξεις, από την ερχόμενη εβδομάδα σχεδιάζεται, όπως ανέφεραν, κατάληψη του υπουργείου Περιβάλλοντος και νέα πορεία, αυτήν τη φορά στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρξει και «αποκορύφωμά» τους χωρίς να αποσαφηνιστεί τι εννοείται.

Οι εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων αρνήθηκαν το χαρακτηρισμό «υποκινούμενοι» και ζήτησαν από την κυβέρνηση «να πάρει μια ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα για να πάψει η αβεβαιότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή», όπως τονίστηκε.

Ο κ. Ζαφειρούδης μίλησε για έναν έντιμο συμβιβασμό με την κυβέρνηση, ενώ πρότεινε στην κατεύθυνση αυτή να γίνει μια τριμερής συνάντηση κυβέρνησης, εργαζομένων και εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

1 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.