Συντονισμός Πολιτικής Προστασίας για τη θερινή περίοδο στον Δήμο Βόλβης

Η έγκαιρη αντιμετώπιση των απρόβλεπτων και επικίνδυνων φυσικών φαινομένων της θερινής περιόδου, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βόλβης, που έγινε στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Σταυρό, με συντονιστή τον γενικό γραμματέα του δήμου Βόλβης Χρήστο Κοπατσάρη. 

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Βόλβης Χρήστος Κοπατσάρης, αναφέρθηκε στη σημασία ενεργοποίησης και συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Εισαγωγικά,  ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ευστράτιος Καλούδης, παρουσίασε τόσο τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, όσο και τα μέσα, τον εξοπλισμό  και την ετοιμότητα των δημοτικών υπηρεσιών ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σιάγκας μίλησε για την προληπτική αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιάς με τη λήψη των αντίστοιχων ενεργειών (καθαρισμός οικοπέδων εντός  και πλησίον των οικισμών κ.ά.).

Ο διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού  Σταθμού Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τιάγκος τόνισε τη σημασία του συντονισμού στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πυρκαγιών, ενώ ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού  Κλιμακίου Σταυρού Νικόλαος Ανδρέου, παρουσίασε τις υφιστάμενες υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και το επιχειρησιακό πλάνο δράσεων ενόψει του καλοκαιριού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ενδελεχή έλεγχο βατότητας του ορεινού δασικού οδικού δικτύου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Σε εξειδικευμένα ζητήματα περιοχών του δήμου, αναφέρθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν ο υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βόλβης, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας, οι εκπρόσωποι από τις υπηρεσίες: Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης,  Δασαρχείο Σταυρού, ΔΕΔΔΗΕ Λαγκαδά, Εγνατία Οδός ΑΕ, Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, και υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου Βόλβης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + nineteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.