Τιμής ένεκεν. Αναφορά στο χτες, στο ΕΠΟΣ του 40 και στο σήμερα

timi40«Μέσα από κοινωνικές εκρήξεις, οι οποίες τους ευρωταγούς, μέχρι τώρα τουλάχιστο δε φαίνεται να τους απασχολούν και να τους ενδιαφέρουν, στο χαλεπό «πανηγύρι» που έστησαν θα χορέψουν και οι ίδιοι. Ούτε Πρόεδροι, ούτε Πρωθυπουργοί, ούτε Υπουργοί, ούτε Βουλευτές και Κοινοβούλια, που τα έχουν καταντήσει χώρους άσχετους από το αντικείμενό τους, βεβαίως και κόμματα μεταξύ και της Αριστεράς που έχουν εκκολάψει τα στελέχη τους στις φιλοσοφίες της «αντιπαράθεσης» και του συμβιβασμού (φιλτραρισμένες πολιτικές), είναι ισόβιοι για να κάνουν ότι θέλουν στο όνομα, τάχα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισόβιος είναι ο λαός, ο κάθε λαός της. Κι αυτός ο λαός είναι η μόνη ελπίδα-μοχλός για την α π ο κ α τ ά σ τ α σ η της κοινωνίας. Είναι αυτός ο κόσμος ο «άμοιρος», ο «άλαλος» και παν απ’ όλα ο «συνετός», όπως τον διαπαιδαγώγησε η καθεστηκυία τάξη της βάρβαρης Δύσης». (ΒΦ 13-11-2009)

Ας γιορτάσουμε σήμερα το Έπος του Οκτώβρη του 40 και τη γέννηση της Εθνικής Αντίστασης στην υπόδουλη Ελλάδα, μια Αντιστασιακή Ελλάδα που άλλαξε τον ρου των πραγμάτων σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, όσο ακόμα μπορούμε να το γιορτάζουμε, όσο ακόμα η μνημονιακή … ευρωαριστεροδεξιά συγκυβέρνηση στην Ελλάδα δεν μπορεί να το αποκόψει…

Έπος του 40-Εθνική Αντίσταση. Οι πατεράδες μας πολεμήσανε τους ξένους εισβολείς και οι μανάδες μας τροφοδοτούσαν το μέτωπο με εφόδια, ρούχα, τρόφιμα, πυρομαχικά. Παρά το ότι υπήρχαν … Έλληνες ρουφιάνοι, καταδότες, προδότες, ο εχθρός είχε πρόσωπο. Έτσι ήταν τότε· ο εχθρός γνωστός και ο λαός ενωμένος γι’ αυτό και δε άνθισε η φασιστική αυτοκρατορία του άξονα.

Σήμερα οι αξίες και τα ιδανικά –προϋποθέσεις ύπαρξης μιας Χώρας- έχουν δολοφονηθεί και πεθάνει και ο σημερινός Έλληνας δεν μιλάει για πατρίδα, για Έπος, για Αντίσταση. Επικρατεί η αδιαφορία· ο ζαμανφουτισμός· ο εφησυχασμός, ακριβώς επειδή ο εχθρός είναι απρόσωπος, «αόρατος», κατασταλτικός και καταλυτικός, με απάθεια τον θωρούμε σαν μια τραχύμαλλη σκιά πως τρέχει δίπλα μας και δε κάνουμε τίποτα. Μας εγκλωβίζει και μας παρασύρει στα δικά του γκρίζα και σκοτεινά λημέρια, ταιριαστά για τα απρόσωπα χαρακτηριστικά του, αταίριαστα για μας, αλλά τα καταφέρνει χάρη στη δική μας σιωπηρή άρνηση να αντισταθούμε σε αυτό τον «αόρατο» εχθρό που καταλύει λαούς και πολιτισμούς, που μεταβάλει τον πλανήτη σε κόλαση και επιβάλλει τον άνθρωπο να «ζει», όπως αυτό το έκτρωμα -γνωστό ως Νέα Τάξη Πραγμάτων-, επιθυμεί και εκτελεί …

Γι’ αυτό αγαπάμε την Ελλάδα! Και δεν είμαστε ούτε εθνικιστές και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σοβινιστές. Είμαστε διεθνιστές, αγαπούμε τους λαούς και το δείξαμε σε όλη την οικουμένη και σε όλους τους αιώνες. Και αυτό που ενστικτωδώς διδαχτήκαμε το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό την αγαπάμε, γι’ αυτό την πονάμε και τη λατρεύουμε πιότερο από οποιοδήποτε Θεό, «οργανισμό», «σύμμαχο», «φίλο», ελληνικό κόμμα, Έλληνα κυβερνήτη, «εθνάρχη» ή κομματάρχη. Γιατί η Ελλάδα είμαστε Εμείς και γιατί η Ελλάδα δε μας πλήγωσε ποτέ!

Χρόνια Πολλά

Βάιος Φασούλας

Ελλάδα, Τρίκαλα, Οκτώβριος 28 2015 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + 16 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.