Υποχρεωτικός εθελοντισμός γίνεται?

Αφορμή για την δημοσίευση, στάθηκε η ανάρτηση κειμένου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά με τίτλο «Τη συνδρομή φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών για τα αδέσποτα ζητά ο Δήμος Λαγκαδά».

Το να βγαίνει ένας Δήμος δια μέσου του αρμόδιου Αντιδημάρχου να ζητά την βοήθεια των εθελοντών, είναι σαν να παραδέχεται εξαρχής την αδυναμία του και την ανεπάρκεια του. Εκεί ακριβώς έρχεται ο εθελοντισμός να καλύψει την απουσία ή την ανεπάρκεια του επίσημου κράτους, ή του δήμου, όταν αυτός αδυνατεί να λειτουργήσει ή είναι ανεπαρκής. Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη προαιρετική, που προσφέρεται από τον εκάστοτε πολίτη, χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα, που θέλει να συμβάλλει στο κοινό καλό. Δεν ζητείται, δεν ζητιανεύεται.

Ο Δήμος Λαγκαδά, όπως δεκάδες άλλοι δήμοι, έχει λάβει χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της φροντίδας των αδέσποτων ζώων στην επικράτεια του. Αυτές οι χρηματοδοτήσεις, δεν είναι κάτι καινούργιο, ή κάτι καινοτόμο.

Υπάρχουν κάθε χρόνο.

Το πρόβλημα των αδέσποτων, επίσης δεν εμφανίστηκε τώρα, και ο Δήμος Λαγκαδά δεν είναι ο μοναδικός με αυτό το πρόβλημα.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος αν μη τι άλλο εφόσον είναι «νέα» και «άπειρη» επί του ζητήματος, μπορούσε να ζητήσει την συμβολή – συνδρομή των εθελοντών που γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στο πρόβλημα της διαχείρισης και περίθαλψης των αδέσποτων.

Επίσης, θα μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο στην διαχείριση των αδέσποτων στον Δήμο Βόλβης, ώστε να αξιοποιήσει την εμπειρία του ,και να αποφύγει τα ατοπήματα.

Εξάλλου όπως λέει ο σοφός λαός μας  «ρωτώντας πας στην πόλη».

Είναι αστείο να βλέπεις στον διπλανό Δήμο Βόλβης τον Αντιδήμαρχο Β. Σιάγκα να μοιράζει μόνος του με το δικό του αυτοκίνητο στους κατοίκους που ταΐζουν τα αδέσποτα τροφή και να τοποθετεί ταΐστρες, και στον Δήμο Λαγκαδά πριν καλά καλά ξεκινήσει οτιδήποτε, να ζητείται η συνδρομή των εθελοντών.

Οι εθελοντές κ. Αντιδήμαρχε ταΐζουν και τάιζαν τα αδέσποτα, πολύ πριν «συγκινηθείτε» εσείς να το πράξετε…

Εσείς εκμεταλλευτείτε σωστά τις ετήσιες χρηματοδοτήσεις, εκμεταλλευτείτε το  AnimalSolidarity.gov.gr, κάνοντας αυτό που πρέπει..

Αλλά έχετε υπόψη σας, ότι σε κάθε περίπτωση βάσει νόμου υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα είναι πάντα οι δήμοι και μην προσπαθείτε να μετακυλήσετε στα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές της περιοχής τις ευθύνες που απορρέουν από τις έμμισθες θέσεις σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 − four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.