Ψήφισμα για την μη εφαρμογή του Ν. 4250/2014 περί αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων

aksiologisi2Το Δημοτικό Συμβούλιο ΒΟΛΒΗΣ, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη νέα μέθοδο «αξιολόγησης» που προάγει ο Ν.4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης. Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσής τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Νόμου 4250/2014 και δεσμευόμαστε να μην εκδώσουμε απόφαση επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης».

Η απόφαση αυτή πήρε αύξοντα αριθμό 142/2014

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.