2017: Σημαντική η άνοδος του τουρισμού σε Ασπροβάλτα και Βρασνά!

Το περίπτερο- οίκημα που παραχώρησε ο δήμος Βόλβης στον σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματείων Ασπροβάλτας και Βρασνών.

Σε ανοδική πορεία ο τουρισμός φέτος στην περιοχή της Ασπροβάλτας και των Νέων Βρασνών. Καταγράφει αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστά από 30% έως και 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό καλοκαίρι σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών- Αυτοεξυπηρετούμενων Δωματείων Στρυμονικού κόλπου «Ο Στρυμονικός» κ. Παναγιώτης Επιτρόπου.

Ο εν λόγω σύλλογος αριθμεί σήμερα 200 τακτοποιημένα μέλη και η νέα διοίκηση που εκλέχθηκε στις 26 Μαρτίου 2017, προσδοκά ο αριθμός των μελών να διπλασιαστεί άμεσα.

Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν από 50- 60 χιλιάδες τουρίστες- λουόμενους.

«Ενθαρρυντικό ξεκίνημα τον Ιούνιο»

 Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών – Αυτοεξυπηρετούμενων Δωματείων Στρυμονικού κόλπου «Ο Στρυμονικός» κ. Παναγιώτης Επιτρόπου.

Φέτος υπήρξε υψηλή επισκεψιμότητα όλο το καλοκαίρι γεγονός που δημιουργεί άνεμο αισιοδοξίας ότι η τουριστική κίνηση μπορεί με σταθερά βήματα να ανεβεί ακόμη περισσότερο. Στον οικισμό των Νέων Βρασνών νέα καταλύματα ήταν στη διάθεση των τουριστών, ενώ ισόγεια κτίσματα που στο παρελθόν ήταν καταστήματα μετατράπηκαν σε ενοικιαζόμενους χώρους δωματείων αλλάζοντας χρήση και αποκτώντας τις κατάλληλες προδιαγραφές που θέτει ο ΕΟΤ.

«Η καλή μέρα φάνηκε από τον Ιούνιο φέτος αφού καταγράφηκε άνοδος στις πληρότητες κατά 30% σε σχέση με πέρσι, ενώ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος συνέχισαν με πληρότητες 100%. Ελάχιστα δωμάτια είναι κενά και όλα τα καταλύματα θα είναι γεμάτα με οργανωμένες κρατήσεις έως τις 15 Σεπτεμβρίου» δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο πρόεδρος του Σωματείου.

Ο ίδιος απέδωσε την κατακόρυφη άνοδο της τουριστικής κίνησης στους εξής λόγους:

  • Στα ποιοτικά καταλύματα που είναι διαθέσιμα άλλα και τη δημιουργία νέων με σούπερ εξοπλισμό.
  • Στο σωστό χειρισμό των τουριστών από την πλευρά των επαγγελματιών της περιοχής άλλα και την αύξηση των παροχών και των υπηρεσιών των καταλυμάτων στους τουρίστες.
  • Στην άνοδο της τουριστικής κίνησης από τη Ρουμανική αγορά η οποία άνοιξε τα τελευταία τρία χρόνια και παρουσιάζει σταθερή και σημαντική αύξηση κάθε χρόνο.

«Σε μία ώρα από τα σύνορα στην περιοχή μας»

«Η Ρουμανία είναι ένα μεγάλο κράτος. Οι Ρουμάνοι προτιμούν τα τελευταία χρόνια την περιοχή της Ασπροβάλτας και των Βρασνών γιατί θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντικό σε μία ώρα από τα σύνορα είσαι οδικών στον Στρυμονικό κόλπο και τη Μεσόγειο. Οι Ρουμάνοι μας λένε ότι άλλη είναι η Μαύρη Θάλασσα και άλλη η Μεσόγειος» μας ανέφερε ο Π. Επιτρόπου και συμπλήρωσε ότι μπορεί μεν η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών και φέτος να ήταν Βαλκάνιοι (Σέρβοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί, Ρουμάνοι) άλλα στην περιοχή υπήρχαν αρκετοί Ρώσοι και Μολδαβοί αλλά και Βέλγοι, Γερμανοί, Αυστριακοί και Σουηδοί.

«Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ Ασπροβάλτας και Σταύρου»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματείων Ασπροβάλτας και Βρασνών υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια της νέας διοίκησης στοχεύει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης τα επόμενα χρόνια. Ζητά από τον Δήμο Βόλβης να διαθέσει περισσότερους πόρους στην περιοχή και ανάλογα πάντα με την συνεισφορά των τουριστικών οικισμών στα έσοδα του Δήμου. «Η Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και ο Σταυρός συμβάλλουν σε ποσοστό 80% στα έσοδα του Δήμου. Σε αυτό το ποσοστό θέλουμε να υπάρξουν ανάλογες παροχές υπηρεσιών».

Γνωστοποίησε επίσης ότι ο τουριστικός ανταγωνισμός μεταξύ της Ασπροβάλτας- Βρασνών και του Σταύρου δεν υφίσταται καθότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο συλλόγων ενώ ο Δήμος συνδράμει στην προσπάθεια των δυο συλλόγων να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα. Τέλος ανέφερε ότι ο Σύλλογος διαθέτει περίπτερο- οίκημα που παραχώρησε ο Δήμος. Στο περίπτερο μέλος του συλλόγου πληροφορεί τους τουρίστες για τα τουριστικά καταλύματα. Παράλληλα ο σύλλογος μας είναι μέλος της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Χαλκιδικής.

Aπόψεις και διαφόρων άλλων επαγγελματιών της Ασπροβαλτας και Νέων Βρασνών:

«Yπήρξε άνοδος αλλά έχουμε φτωχό τουρισμό»

Ο επαγγελματίας Απόστολος Κεραμιδάρης

O Aπόστολος Κεραμιδάρης ιδιοκτήτης του παραδοσιακού Αρτοποιού «Πάτροκλος» παραδέχεται ότι υπήρξε αύξηση της τουριστικής κίνησης σε ποσοστό του 15-20% σε σχέση με πέρσι.«Ναι πήγαμε καλύτερα κάτι που φάνηκε στα καταστήματα μέσα στον Ιούνιο. Δεν παύει όμως να έχουμε φτωχό τουρισμό. Πληρότητα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχει άλλα λίγοι έχουν την δυνατότητα να αφήσουν αρκετά χρήματα στην αγορά. Πρέπει να έρθουν τουρίστες στην περιοχή μας μεγαλύτερης οικονομικής δυνατότητας. Δεν φθάνουν αυτοί οι τζίροι για να συντηρηθούν τα καταστήματα. Το θετικό είναι ότι δημιουργήθηκαν νέα ενοικιαζόμενα δωμάτια και θα δημιουργηθούν και άλλα. Η θάλασσα ήταν και φέτος υπέροχη και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο για την αύξηση της τουριστικής κίνησης». Ο επιχειρηματίας θεωρεί ότι τα τοπικά συμβούλια της Ασπροβάλτας και των Βρασνών πρέπει να διεκδικήσουν περισσότερη προβολή της περιοχής στις εκθέσεις που συμμετέχει ο Δήμος, ισάξια με αυτή του Σταύρου που είναι η έδρα του Δήμου.

«Τα σούπερ λούξ δωμάτια και τα τουριστικά γραφεία έφεραν περισσότερο κόσμο»

Δεξιά ο Γιάννης Βουδάντας με τη κόρη του Φένια

Ο Ο Γιάννης Βουδάντας ιδιοκτήτης του Εστιατορίου «Κωνσταντινούπολη» αποδίδει την αύξηση της τουριστικού ροής φέτος στις νέες υποδομές που δημιουργήθηκαν και την πειθώ των τουριστικών γραφείων να φέρουν τους πελάτες τους στην περιοχή των Βρασνών της Ασπροβάλτας και του Σταύρου. «Οι απαιτήσεις των τουριστών έχουν ανέβει. Οι λουόμενοι ψάχνουν περισσότερες ανέσεις στα δωμάτια τους, δεν κοιτούν τόσο την τιμή. Είμαι αισιόδοξος ότι η περιοχή μας θα ανέβει. Υπάρχουν επιχειρηματίες που θέλουν να δημιουργήσουν ξενοδοχειακές μονάδες. Αν βοηθήσει λίγο και η Πολιτεία χαμηλώνοντας την φορολογία και δίνοντας κίνητρα εκτιμώ ότι θα γίνουν νέες επενδύσεις».

«Μας λείπει πολύ ο Έλληνας τουρίστας»

Ο ιδιοκτήτης του Beach bar “Dobro” Παναγιώτης Παπαγεωργίου

Την έντονα αντιφαντική εικόνα της τουριστικήςπεριόδου μας μεταφέρει ο ιδιοκτήτης του Beach bar “Dobro” Παναγιώτης Παπαγεωργίου που βρίσκεται στα Νέα Βρασνά. «Αν και υπάρχουν πολλοί τουρίστες ξοδεύουν λίγα χρήματα στα καταστήματα». Ο επαγγελματίας αναγνωρίζει ότι ο Ιούνιος ήταν καλύτερος από πέρσι αλλά στη συνέχεια καταγράφηκε μία ανεξήγητη κοιλιά το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου. «Ο καιρός μας βοήθησε μέχρι τώρα και πιστεύω να είναι καλός μέχρι τις 15-20 Σεπτεμβρίου.Αυτό όμως που έχω να παρατηρήσω είναι ότι μας έλειψε το φετινό καλοκαίρι ο Ελληνας τουρίστας».

sertharros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fourteen + two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.