30.000 ευρώ πρόστιμο σε 19χρονο που σκότωσε σκύλο στη Χαλκιδική

volvi press 0 Σχόλια

αδέσποταΤο περιστατικό συνέβη στις 25 Μαρτίου στον Άγιο Νικόλαο της Χαλκιδικής. Ο 19χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο αδέσποτο σκύλο καθώς όπως υποστήριξε του έτρωγε τα κατσίκια από το κοπάδι του. Το πρόστιμο επιβλήθηκε από το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ Χαλκιδικής  ύψους 30.000 ευρώ σε πολίτη του νομού Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το παραπάνω πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί το συγκεκριμένο άτομο προχώρησε στην κακοποίηση (θανάτωση με πυροβολισμό) αδέσποτου σκύλου σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.α, περ.β του Ν.4039/2012.

Με αφορμή τα παραπάνω υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιοδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, πράξεις που τιμωρούνται τόσο με διοικητικές κυρώσεις (υψηλά χρηματικά πρόστιμα), όσο και με ποινικές κυρώσεις (αυτεπάγγελτα διωκόμενο ποινικό αδίκημα).

Ο 19χρονος κατέθεσε ένσταση υποστηρίζοντας πως το ζώο του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να το πυροβολήσει.

seleo.gr

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση