Επιστολές υπουργείου ΠΑΠΕΝ στην Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές

ΛαφαζάνηςΣωρεία υποδείξεων για δύο μονάδες

Επιστολές στις οποίες αναφέρει ότι εντοπίστηκαν σωρεία προβλημάτων στις τεχνικές μελέτες μονάδων στο Μαντέμ Λάκκο απέστειλε στην Ελληνικός Χρυσός το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΑΠΕΝ), ζητώντας από την εταιρεία την συμμόρφωσή της προς τις υποδείξεις του.

Ειδικότερα, με δύο επιστολές προς την Ελληνικός Χρυσός που υπογράφονται από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη το υπουργείο εντοπίζει σωρεία παραλείψεων, κενών και σοβαρών προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς και το περιβάλλον και οι οποίες αφορούν τις Μονάδες Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο.

Στη βάση αυτή επιστρέφει τα προσαρτήματα τεχνικών μελετών προς συμπλήρωση, διόρθωση, αλλά και εκ νέου υποβολή, ζητώντας την άμεση συμμόρφωση της εταιρείας πριν επιβληθούν τα δέοντα.

news.in.gr

1 thoughts on “Επιστολές υπουργείου ΠΑΠΕΝ στην Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές

  1. «Στις 22/12/2014 η Ελληνικός Χρυσός υπέβαλε, ως όφειλε,εγκαίρως δυο προσαρτήματα για την έγκριση των τεχνικών μελετών τηςμεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχήτου Μαντέμ Λάκκου.


    Στις 24/04/2015 η Ελληνικός Χρυσός προσέφυγε στο ΣτΕ, γιατην μη έγκριση εγκαίρως των ως άνω δύο προσαρτημάτων.

    Στις 28/04/2015 το ΥΠΑΠΕΝ επέστρεψε τα προσαρτήματα στηνΕλληνικός Χρυσός για «συμπλήρωση και διόρθωση ελλείψεων», που αυτό διαπίστωσε.


    Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα έργα αυτά δεν αφορούν το έργοτων Σκουριών αποκλειστικά, αλλά σχετίζονται με την πλήρη καθετοποίηση τήςπαραγωγής στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, με την κατασκευή της μεταλλουργίαςχαλκού χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού για το κοίτασμα τηςΟλυμπιάδας, σε μια περίοδο έξι έως εφτά ετών από σήμερα.


    Η εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες πουεξασφαλίζουν τα συμφέροντά της, διασφαλίζοντας πάνω απ’ όλα το δημόσιοσυμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος και την ομαλή συνέχιση των εργασιώντης».


    Μιχαήλ Θεοδωρακόπουλος

    Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικός Χρυσός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.