Άνω Σταυρός: Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου

Με χρηματοδότηση από διασυνοριακό πρόγραμμα και στόχο την ανάπτυξη δικτύου μουσείων με καινοτόμες εφαρμογές

Στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου Λαογραφικού Μουσείου προχωρά ο δήμος Βόλβης, μέσω του προγράμματος «Μουσεία Συνδέουν Πολιτισμούς – Συνδέουν Ανθρώπους» (MuseumsConnecting Cultures Connecting PeopleCONNECT).

Η χρηματοδοτική πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 923.500 ευρώ, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – ΠΓΔΜ, 2014 – 2020», λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία.

Το Λαογραφικό Μουσείο, πρόκειται να δημιουργηθεί στον χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Άνω Σταυρού, που πρόσφατα ανακαινίστηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013». Επιπρόσθετα μέσω του έργου θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών του τουρισμού στο Δήμο Βόλβης, για την ενσωμάτωση της πολιτιστικής κληρονομιάς στις προσφερόμενες υπηρεσίες του τουριστικού προϊόντος, ώστε να βοηθήσει στην αύξηση του τουρισμού και την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Το έργο στοχεύει στη σύνδεση πολιτισμών και ανθρώπων μέσα από την ανάπτυξη ενός δικτύου Μουσείων. Παράλληλα, θα αναπτυχθεί ένα μοντέλο προώθησης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συνδέοντας την παράδοση με την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες. Στόχος είναι να προβληθεί η ιστορία του τόπου, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις μέσα από καινοτόμες εφαρμογές και λογισμικά για κινητά, τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να αναπτυχθείτρισδιάστατη πλοήγηση και ηλεκτρονικοί χάρτες, που θα προβάλουν τα μουσεία και τα αξιοθέατα.

Εταίροι του έργου είναι το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και δυο πολιτιστικοί φορείς της ΠΓΔΜ.

dimosvolvis.gr

φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.