Στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης «ξέχασαν» το Δήμο Βόλβης

Ένα θέμα που αφορά τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και την ιστοσελίδα του η οποία δεν αναφέρει ούτε λέξη για το δήμο Βόλβης και τις τουριστικές δυνατότητες θίγει  ο πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης. Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook “έκπληκτος διαπίστωσα ότι για τον επισκέπτη της ιστοσελίδας, που αναζητά την επιλογή διακοπών ή απόδρασής του, δεν υπάρχει καν ο Δήμος Βόλβης. Κι άντε οι παραλίες δεν υπάρχουν, αλλά στο σημείο προβολής για παράδειγμα των λιμνών δεν υπάρχει ούτε η Λίμνη Βόλβη(!) , αλλά υπάρχει το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και οι λιμνοθάλασσες Επανομής και Αγγελοχωρίου, καθ’όλα αξιόλογα μέρη για να τα επισκεφτεί ο καθένας”. Προσθέτει πως “ούτε στα σημεία θρησκευτικών προορισμών, τοπίων, πολιτισμού, αλλά ούτε και σε αυτό των ιαματικών πηγών, υπάρχουν ως προορισμοί κάποιοι από το Δήμο Βόλβης, αν και για κάθε κατηγορία από τις παραπάνω υπάρχουν αξιολογότατες επιλογές, για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη”.

Ο κ. Γαλαμάτης επισημαίνει ακόμη πως “γεννιούνται όμως ερωτήματα: πώς επιλέγονται οι περιοχές που προβάλλονται, πώς και αν μετράται η αποτελεσματικότητα της προβολής, τι αντακλά στις τοπικές κοινωνίες η συμμετοχή στο ΔΣ των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, κ.ά” και ζητάει τουλάχιστον ενόψει της τουριστικής περιόδου του 2018 να υπάρξει διόρθωση και αναφορές και στον τόπο του.

Μερικά από τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος που “ξέχασαν” να αναφέρουν στον Οργανισμό Τουρισμού είναι οι παραλίες της Ασπροβάλτας, του Σταυρού και των Βρασνών, το οικοσύστημα της λίμνης Βόλβη, τα λουτρά Απολλωνιας, τα μακεδονικά Τέμπη και το κάστρο της Ρεντίνας.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Γαλαμάτη στο facebook:

“Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι αστικός μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και αποτελεί τον επίσημο τουριστικό φορέα της πόλης, με κύρια αποστολή μεταξύ άλλων,τη διαφήμιση και τουριστική προώθηση του Νομού Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο ΔΣ συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων, επαγγελματικών επιμελητηρίων και φυσικά τοπικής αυτοδιοίκησης.
Πρόεδρος του Ο.Τ.Θ. είναι η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου. Οι σκοποί του οργανισμού, δηλαδή η διαφήμιση, προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νομού Θεσσαλονίκης γίνεται με διάφορους τρόπους, εκ των οποίων ο πιο σύγχρονος και μάλλον πιο αποτελεσματικός στην εποχή μας είναι μια πάρα πολύ καλή ιστοσελίδα, που δίνει πληροφορίες μάλιστα στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ρωσσικά:
https://thessaloniki.travel/el/

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού, στο πλαίσιο των αδειών μου και των Σαββατοκύριακων, στην πατρίδα μου, στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Βόλβης (Σταυρός, Ασπροβάλτα, Βρασνά). Διαπίστωσα πως υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών, γεγονός που μου επιβεβαίωσαν σε συζητήσεις μας επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής. “Είναι ίσως από τις πιο δυνατές χρονιές η φετινή, σχετικά με τον κόσμο που υποδεχτήκαμε” μου είπαν.
Γνωρίζω τις ομορφιές και τα συγκριτικά πλεονέκτηματα του τόπου, παρακολουθώ τις προσπάθειες που καταβάλουν οι φορείς, οι επαγγελματίες, οι κάτοικοι, αλλά και ο τοπικός Δήμος από κοινού, για να αυξάνουν κάθε χρόνο και τον αριθμό των τουριστών, αλλά και να διευρύνουν χρονικά την τουριστική περίοδο.

Πίστεψα όμως πως σε αυτή την επιτυχία θα είχε συντελέσει και η δουλειά που γίνεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Έτσι από περιέργεια μπήκα στην ιστοσελίδα του, να δω με ποιο έντεχνο τρόπο παρουσιάζει τις συγκεκριμένς περιοχές, αλλά και άλλα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Βόλβης. Έκπληκτος διαπίστωσα ότι για τον επισκέπτη της ιστοσελίδας, που αναζητά την επιλογή διακοπών ή απόδρασής του, δεν υπάρχει καν ο Δήμος Βόλβης. Κι άντε οι παραλίες δεν υπάρχουν, αλλά στο σημείο προβολής για παράδειγμα των λιμνών δεν υπάρχει ούτε η Λίμνη Βόλβη(!) , αλλά υπάρχει το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού και οι λιμνοθάλασσες Επανομής και Αγγελοχωρίου, καθ’όλα αξιόλογα μέρη για να τα επισκεφτεί ο καθένας.

Ούτε στα σημεία θρησκευτικών προορισμών, τοπίων, πολιτισμού, αλλά ούτε και σε αυτό των ιαματικών πηγών, υπάρχουν ως προορισμοί κάποιοι από το Δήμο Βόλβης, αν και για κάθε κατηγορία από τις παραπάνω υπάρχουν αξιολογότατες επιλογές, για τον Έλληνα και τον ξένο επισκέπτη.

Εκ του αποτελέσματος όμως, φαίνεται πως από την μη παρουσία των περιοχών του Δήμου Βόλβης στην ιστοσελίδα προβολής του ΟΤΘ, μεγάλες κερδισμένες βγήκαν τελικά οι ίδιες αυτές οι περιοχές!!

Θυμάμαι ότι πριν λίγο καιρό υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση Πατουλίδου-Μπουτάρη για τον εν λόγω Οργανισμό, για τον οποίο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει πως αποτελεί “υπόδειγμα αποτυχημένης λειτουργίας”, ενώ η πρόεδρός του υπεραμύνθηκε της χρησιμότητας, της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητάς του.

Γεννιούνται όμως ερωτήματα: πώς επιλέγονται οι περιοχές που προβάλλονται, πώς και αν μετράται η αποτελεσματικότητα της προβολής, τι αντακλά στις τοπικές κοινωνίες η συμμετοχή στο ΔΣ των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, κά

Είναι ήδη 14 Αυγούστου και τα του τουρισμού για το 2017 ήδη έχουν δρομολογηθεί, ενώ η τουριστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της.

Για το 2018 όμως ζητήματα σαν αυτό που θίγει το ποστ νομίζω πως πρέπει να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και προσοχή.

Άλλωστε μιλάμε για τον τουρισμό, για τη μία από τις ελάχιστες πηγές παραγωγής πλούτου που μας έχουν απομείνει και μας κάνουν ακόμη να ελπίζουμε ότι μπορούμε κάποια στιγμή να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και τις δυσκολίες της…”

myportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.