Οι Σατανιστές της Παλλήνης

satanistes1

Το βλέμμα του δολοφόνου, εν «ονόματι μιας υπέρτατης δύναμης», χαμηλωμένο να κοιτάζει το τίποτε, ανέκφραστος.

Δίπλα του οι συγκατηγορούμενοί του, ακόλουθοι και συνεργάτες του : ο Μάνος Δημητροκάλλης και η Δήμητρα Μαργέτη να τον απαρνούνται. Ο 23χρονος τότε Ασημάκης Κατσούλας προσπαθεί από την αρχή της δίκης να πείσει τους δικαστές ότι έχει μετανοήσει για τις πράξεις του.

Ο Κατσούλας θα δαγκώσει με δύναμη τη γροθιά του όταν ακούσει από τον μάρτυρα την περιγραφή της φρικιαστικής πράξης του. Θα κρατήσει το βλέμμα του χαμηλωμένο. Αιωρούμενος στο έρεβος της σκέψης του. Για έναν άλλον εαυτό, που ίσως πραγματικά, ίσως μάταια προσπαθεί να απαρνηθεί…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1994, αποκαλύπτεται η δράση των περίφημων «σατανιστών της Παλλήνης», της ομάδας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, διαπράττοντας δολοφονίες, προς ικανοποίηση των ζωωδών σεξουαλικών ενστίκτων τους , χρησιμοποιώντας  ως άλλοθι για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια εγκλήματα το όνομα του Σατανά.

Το προφίλ της «τριάδας»

Ο Ασημάκης Κατσούλας γεννήθηκε το Μάιο του 1972 και διέμενε μέχρι τη σύλληψή του στην Κάντζα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που βασίζονταν σε αναφορές εμπειρογνωμόνων, ο Κατσούλας είχε ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες, επιβλητική εμφάνιση και διακατεχόταν από ανησυχία πνεύματος. Μετά το 1990, άρχισε να χάνει την επαφή του με την οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις του μέχρι τη σύλληψή του, το 1993. Θεωρείται ο «εγκέφαλος» της τριάδας , με τους συγκατηγορούμενούς του να τον περιγράφουν σαν μια αυταρχική προσωπικότητα, που μπορούσε να παίρνει αυτό που θέλει και να ελέγχει τη βούλησή τους.

Ο Μάνος Δημητροκάλης είχε το προφίλ του ιδανικού εφήβου, όπως έλεγαν πολλοί. Οι συμμαθητές του τον χαρακτήριζαν ως ένα παιδί χαμηλών τόνων. Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα και έμενε στην Παλλήνη.

Η Δήμητρα Μαργέτη διέμενε στην Παλλήνη. Είχε γεννηθεί το 1977 και, όπως είχε γίνει γνωστό, γνωριζόταν από πολύ μικρή ηλικία με τον Κατσούλα.

Το χρονικό της δράσης των «σατανιστών της Παλλήνης»

Το «κουβάρι» της υπόθεσης που έμεινε στα χρονικά άρχισε να ξετυλίγεται τον Δεκέμβρη του 1993, όταν μετά από συντονισμένες ενέργειες των συγγενών της αγνοούμενης 14χρονης Θεοδώρας Συροπούλου, αποκαλύφθηκε η φρικιαστική δολοφονία της.  «Αρχηγός» της ομάδας ήταν ο Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος μαζί με τον φίλο του Μάνο Δημητροκάλη και τη φίλη τους Δήμητρα Μαργέτη, άρχισαν να κάνουν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και το Κορωπί, προσπαθώντας παράλληλα να μυήσουν κι άλλους συνομηλίκους τους στον σατανισμό. Οι δυο τους ήταν τότε 21 και 19 ετών αντίστοιχα και η αστυνομία συνέλαβε μαζί τους και τη Δήμητρα Μαργέτη, 18 ετών τότε, η οποία κατηγορήθηκε για συνέργεια στις πράξεις τους.

Ο Α. Κατσούλας και ο Ε. Δημητροκάλης διέπραξαν το 1ο έγκλημα στις 27 Αυγούστου του 1992. Με το πρόσχημα της λευκής μαγείας οδήγησαν την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί, όπου αφού την έγδυσαν και τις έκλεψαν τα κοσμήματα, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια ο Κατσούλας τη βίασε και μαζί με τον Δημητροκάλη περιέλουσαν το σώμα της με βενζίνη και το έκαψαν. Η θυσία μάλλον πέτυχε γιατί η φωτιά δεν αποτέφρωσε μόνο το σώμα της άτυχης έφηβης αλλά και τον μισό Υμηττό.
Το δεύτερο έγκλημα έγινε τη Μεγάλη Τετάρτη του Απριλίου του 1993 -ανήμερα του Μυστικού Δείπνου- με θύμα την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών και καμαριέρα του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Οι δράστες τη συνάντησαν τυχαία, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου τις πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Α. Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μία πέτρα για να μην αναγνωρίζεται. Μάλλον δεν είχε σπίρτα μαζί του ή ένιωθε τύψεις για την προηγούμενη πυρκαγιά.

Η δίκη

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1994, οι τρεις σατανιστές, μετά  το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών οδηγήθηκαν στον 19ο τακτικό ανακριτή για την απολογία τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο τότε διοικητής της Ασφάλειας είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους πως οι συλληφθέντες ομολόγησαν τις πράξεις τους και μάλιστα αποκάλυψαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση τους. Ο Κατσούλας προσπάθησε να διαψεύσει τις μαρτυρίες των συγκατηγορουμένων του που τον υποδείκνυαν ως επικεφαλή της συμμορίας, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος εκτελούσε απλά εντολές.

Από την πλευρά του, ο Δημητροκάλης υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα του Κατσούλα, ο οποίος τον πίεσε ψυχολογικά. Ομολόγησε την ενοχή του για το πρώτο έγκλημα, αυτό της 14χρονης Θεοδώρας Συροπούλου και μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

Η 18χρονη Μαργέτη, κατά το συνήγορό της Αλέξη Κούγια υπήρξε το τρίτο μεγάλο θύμα, εκτός από τις δύο δολοφονημένες γυναίκες, υποστήριξε και αυτή πως είχε πέσει θύμα ψυχολογικού εξαναγκασμού του Κατσούλα.

Με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ως άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια, για την πρόληψη τέλεσης αδικημάτων από μέρους τους και ως ύποπτοι φυγής.

Την 1η Ιουλίου του 1995, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καταδίκασε τον Κατσούλα σε συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης 12 ετών και 10 μηνών και τον Δημητροκάλη σε συνολική ποινή δύο φορές ισόβιας κάθειρξης και πρόσκαιρης κάθειρξης  9 ετών και 10 μηνών για την κατά συναυτουργία τέλεση δύο ανθρωποκτονιών, καθώς επίσης για αντιποίηση δημόσιας εξουσίας, παράνομη κατακράτηση, αρπαγή ανηλίκου, καθύβριση του θρησκεύματος και σύσταση προς διάπραξη κακουργημάτων. Επιπλέον, ο Κατσούλας καταδικάστηκε για βιασμό, ενώ ο Δημητροκάλης για απλή συνέργεια. Η Μαργέτη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών, αφού της αναγνωρίστηκε η ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικία, όπως επίσης για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου. Δύο χρόνια αργότερα οι τρεις καταδικασθέντες μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους, ζήτησαν την επανεξέταση κατ’ ουσίαν της υπόθεσης από ανώτερο όργανο.

 Που βρίσκονται σήμερα οι «σατανιστές της Παλλήνης»

Σήμερα, 20 χρονιά μετά, οι  δύο της «παρέας», η Δήμητρα Μαργέτη και ο Μάνος Δημητροκάλης βρίσκονται εκτός φυλακής. Η πρώτη που βγήκε από τη φυλακή ήταν η Δήμητρα Μαργέτη, η οποία με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά αποφυλακίστηκε στις 23 Νοεμβρίου του 2001. Οι δικαστές έκριναν ότι επέδειξε καλή διαγωγή κατά την κράτησή της και πως δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία. Ωστόσο, τις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, οι οποίοι ορίζουν πως είναι υποχρεωμένη να διαμένει μόνιμα στο πατρικό της στην Παλλήνη, να παρουσιάζεται κάθε 1η και 16η του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα έχει φτιάξει την οικογένειά της και έχει γίνει μητέρα, αλλά δεν θέλει να μιλήσει για τη ζωή της.

Ο Δημητροκάλης έχει αποφυλακιστεί , με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού Συμβουλίου και έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.

Ο  Κατσούλας στη φυλακή δεν έδειξε να συμμορφώνεται αφού ακόμα και μετά την βαριά ποινή του, δε δίστασε να απασχολήσει και πάλι τις Αρχές.
Μαζί με έναν άλλο συγκρατούμενό του που κατηγορείτο για ανθρωποκτονία, επικοινωνούσαν καθημερινά μέσω τηλεφώνου με δύο αδελφές 11 και 12 χρονών. Τους έλεγαν ότι είναι αστυνομικοί και ζητούσαν από τα κορίτσια να αγγίξουν απόκρυφα μέρη του σώματος τους, για να μπορέσει όπως έλεγε ο ίδιος να κάνει τηλεφωνική εξέταση DNA. Τα δύο κορίτσια είπαν στους γονείς τους τι γινόταν και αυτοί με την σειρά τους πήγαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από την ψηφιακή ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων διαπιστώθηκε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις γίνονταν από τις φυλακές Μαλανδρίνου και από συγκεκριμένη τηλεκάρτα. Όταν πήγαν στις φυλακές ανακάλυψαν ότι την τηλεκάρτα αυτή χρησιμοποιούσαν ο Κατσούλας μαζί με τον άλλο συγκρατούμενο του. Στην κατοχή βρέθηκαν και άλλοι τηλεφωνικοί αριθμοί.
Τον Μάρτιο του 2005 σε μια άδειά του από τις φυλακές ο Κατσούλας είχε εμφανιστεί σε 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να την αποπλανήσει, πάντα βάσει δημοσιευμάτων. Τώρα, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για τη ζωή του πίσω από τη φυλακή ή τουλάχιστον κανείς δεν θέλει να πει.
Ποιο είναι συνεπώς το πραγματικό πρόσωπο του Κατσούλα; Η μετέπειτα συμπεριφορά δεν μαρτυρά ότι έχει σωφρονιστεί και ότι  έχει μετανιώσει για τον θάνατο και τον πόνο που έσπειρε στο παρελθόν.

Σήμερα . Φεβρουάριος 2015. Ο Κατσούλας βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια στις Αγροτικές φυλακές Αγιάς Κρήτης και ως ισοβίτης που έχει εκτελέσει μεγάλο μέρος της ποινής του κάνει χρήση αδειών, έχοντας πάρει την τελευταία τα Χριστούγεννα . Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν φήμες για την επικείμενη αποφυλάκιση του , όμως η τελευταία αίτηση του απορρίφθηκε .

Έχει όμως το δικαίωμα να κάνει νέα αίτηση αφού περάσει λίγος καιρός .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

eighteen + eighteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.