Αδελφότητα Λυδία: Η κόντρα… καλά κρατεί

Χαμός στο αστυνομικό τμήμα Βόλβης με μηνύσεις και καταγγελίες ανάμεσα σε καλόγριες!

Αστυνομικές δυνάμεις έξω από το συγκρότημα Λυδία – Η κόντρα ανάμεσα στις μοναχές και τα δυο «μέτωπα»

Στο αστυνομικό τμήμα Βόλβης κατέληξαν για να λύσουν τις διαφορές τους μοναχές της Χριστιανικής Αδελφότητας “Λυδία”, μετά από καταγγελίες για κλοπή βιβλίων που οδήγησαν σε μηνύσεις. Η αδελφότητα είναι πλέον χωρισμένη στα δυο, στο σωματείο «Λυδία» και στο σωματείο «Δορκάς». Οι διαφορές μεταξύ τους, τις οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα ενώ η έκρυθμη κατάσταση υποχρέωσε στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έξω από το συγκρότημά της αδελφότητας στην Ασπροβάλτα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν η αδελφότητα που διαχειρίζεται το σωματείο «Δορκάς» προσπάθησε να πάρει βιβλία που εκδίδονται στο τυπογραφείο του συγκροτήματος «Λυδίας». Αμέσως η αδελφότητα που διαχειρίζεται το σωματείο «Λυδία» κατήγγειλε το περιστατικό ως κλοπή και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ακινητοποιήσαν το βαν που μετέφεραν το βιβλίο και κατάσχεσαν τα βιβλία.

Στη συνέχεια κατέθεσαν μηνύσεις και οι δυο πλευρές στο αστυνομικό τμήμα.

Οι διαφορές ανάμεσα στις μοναχές και τα ζώα που κινδυνεύουν να σφαγιαστούν

Το τελευταίο αυτό περιστατικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ανάμεσα σε μια κόντρα που έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια. Τα προβλήματα στην αδελφότητα επήλθαν μετά τον θάνατο του Αρχιμ. Θεοφίλου το 2013. Τότε διασπάστηκε σε δυο ομάδες που χωρίζονται στις νέες αδελφές και τις παλιές του συγκροτήματος. Η μια ομάδα της αδελφότητας έχει αναλάβει το τυροκομείο, τα πρόβατα και το χοιροστάσιο, αλλά οι άδειες είναι δηλωμένες στο σωματείο «Δορκάς» που διαχειρίζεται η αδελφότητα με τις νέες αδελφές.

Οι προσωπικές διαφορές ανάμεσα στις μοναχές, οδηγούν σε μια κόντρα που κορυφώνεται. Η μια ομάδα ζητάει από την άλλη να αποχωρήσει. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η αδελφότητα που χειρίζεται το αγρόκτημα, οι αδελφές που διαχειρίζονται το σωματείο «Δορκάς» άσκησαν αίτηση ανάκλησης των αδειών στο τυροκομείο και σε όσες γεωργικές και κτηνοτροφικές ασχολίες της αδελφότητας «Λυδίας».

Η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη λάβει το αίτημα και μάλιστα έχουν ενημερώσει την αδελφότητα ότι αν προχωρήσουν στην ανάκληση, πρέπει να θανατωθούν τα ζώα του αγροκτήματος και να καταστραφούν τα τυροκομικά προϊόντα.

Στην αδελφότητα εκτός από το αγρόκτημα και το τυπογραφείο, ανήκει και ο τηλεοπτικός σταθμός 4Ε. Το κανάλι λειτουργεί από το 1993, ενώ ιδρυτής του ήταν ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ζησόπουλος. Αν και περιφερειακός σταθμός, εκπέμπει δορυφορικά και μέσω διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο.

Θεολόγος Ηλιού

Δημοσιεύθηκε στο makthes.gr την 17/06/2021

Σχετικά άρθρα:

«Πολεμικό» κλίμα στην Χριστιανική Αδελφότητα «Λυδία» – Ανοιχτή επιστολή-κραυγή αγωνίας

Ασπροβάλτα: Τι συμβαίνει στην ιστορική Αδελφότητα Λυδία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.