“antigold μαϊντανοί δημοτικοί σύμβουλοι Βόλβης”: Φράση του metalleiachalkidikis.gr

volvi press 1 Σχόλιο

Δημοσιεύσαμε πριν λίγες μέρες άρθρο με τίτλο Στην αποκατάσταση ενός από τους σημαντικότερους επαρχιακούς δρόμους προχωρά η ΠΚΜ σε συνεργασία με το Δήμο Βόλβης

Το ίδιο άρθρο αναδημοσίευσε και το metalleiachalkidikis.gr όπου στο τέλος του άρθρου αναφέρει τα παρακάτω:

Μέχρι εδώ όλα καλά και ένα μεγάλο «εύγε» στην ΠΚΜ και τον Δήμο Βόλβης. Καλά θα ήταν να εξέλειπαν και οι κραυγές των απαραίτητων antigold μαϊντανών δημοτικών συμβούλων, σύμφωνα με τους οποίους «οι φθορές πολλαπλασιάστηκαν από την ραγδαία αύξηση της κίνησης μεγάλων φορτηγών οχημάτων, με βαρύτατα φορτία, από την ‘Ελληνικός Χρυσός’, μετά τη λειτουργία του τοπικού μεταλλείου».

Η ερώτηση είναι αν το δρόμο τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά βαριά οχήματα της εταιρείας… Δεν περνάει από εκεί τίποτα άλλο σε νταλίκα, σκαπτικά μηχανήματα, αγροτικά, βαριά φορτηγά με προμήθειες; Αν εκλείψουν τα φορτηγά της ΕΧ δεν θα υπάρχουν φθορές;

Ξέρουμε πως ο δρόμος είναι ο μόνος που εξυπηρετεί τη μεταφορά μηχανημάτων και εξοπλισμού προς το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και μεταλλευμάτων από την Ολυμπιάδα. Πρώτον, μόλις τελειώσει η κατασκευαστική φάση, η μεταφορά εξοπλισμού θα μειωθεί σημαντικά. Και δεύτερον όταν δημιουργηθεί η απαιτούμενη νέα υποδομή η κυκλοφορία ΟΛΩΝ των βαρέων οχημάτων δεν θα έχει επιπτώσεις.

Επίσης το politesaristoteli.blogspot.gr δημοσίευσε σχετικό άρθρο μέρος του οποίου (όσον αφορά τον δήμο Βόλβης) μεταφέρουμε εδώ.

Γράφει λοιπόν η Πρωτοβουλία Δημοτών Δήμου Αριστοτέλη στο blog της:

Πριν λίγες μέρες διαβάσαμε στο metalleiachalkidikis.gr  ότι ενώ με χρήματα της ΠΚΜ δίνονται κονδύλια για να συντηρηθούν οι φθορές στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης μεταξύ αυτών και σε δρόμους του δήμου Βόλβης διαβάσαμε για την «δυσφορία» που νιώθουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκεί.

Αυτή η δυσφορία οφείλεται στο γεγονός ότι ένα ποσό από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν για την συντήρηση της επαρχιακής οδού Σταυρού – Ολυμπιάδας, η οποία όπως λένε φθείρεται κυρίως από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων που κατευθύνονται προς και από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας.

Χωρίς ίχνος αντιδικίας προς αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους της Βόλβης, γιατί στέκονται μόνο στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας και δεν αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως μια λεωφόρος της ανάπτυξης και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί.

Όπως οι δημοτικοί σύμβουλοι της Βόλβης γνωρίζουν εξίσου, ίσως και καλύτερα, αυτός ο δρόμος δεν επιβαρύνεται μόνο από φορτηγά ΔΧ που πηγαίνουν στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας, αλλά και από άλλα Δ.Χ. φορτηγά που πηγαίνουν και έρχονται φορτωμένα με ξυλεία, με χωματουργικά υλικά και άλλα βαρέα αντικείμενα.

Αυτή η επιλογή οφείλεται στο γεγονός ότι αυτός ο δρόμος είναι πιο βατός σε σχέση με άλλους, αλλά γιατί κυρίως υπάρχει οικοδομική άνθηση και δραστηριότητα τόσο στο δήμο τους και στον γειτονικό δήμο Αριστοτέλη, όσο βεβαίως εδώ και χρόνια μέσα στο Άγιον Όρος, η οποία συνεχίζεται και πάρα πολλοί τεχνίτες στα δύσκολα αυτά χρόνια βρίσκουν μεροκάματο και μέσα στο περιβόλι της Παναγίας.

Επίσης γιατί λησμονούν στον δήμο Βόλβης ότι από αυτό τον δρόμο διέρχονται καθημερινά και όλο το χρόνο λεωφορεία του ΚΤΕΛ, αλλά και εκατοντάδες άλλα τουριστικά λεωφορεία που γεμάτα πηγαίνουν τουρίστες στην Ουρανούπολη, το Άγιον Όρος αλλά και στα Αρχαία Στάγειρα τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας της πρόσφατης ανακάλυψης της τεφροδόχου του Αριστοτέλη κατά δήλωση του αρχαιολόγου Κώστα Σισμανίδη.

Επομένως, με τόση ποικίλη ανάπτυξη και οικονομική δραστηριότητα που γνωρίζει η περιοχή και ωφελείται από αυτή τα μέγιστα και ο Δήμος Βόλβης, το να συντηρηθεί ένας δρόμος από την επιβάρυνση που γνωρίζει είναι το ελάχιστο τίμημα, κατά την γνώμη μας.
Συν του ότι η χρήση του δρόμου από τα φορτηγά που πηγαίνουν στο μεταλλείο της Ολυμπιάδας είναι προσωρινή μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές υποδομές.

Αντί να γκρινιάζουμε λοιπόν, θα μπορούσαμε να ενώσουμε δυνάμεις έτσι ώστε να κατασκευαστούν ακόμη καλύτεροι και πιο ασφαλείς δρόμοι, καθώς τους έχουμε ανάγκη από κάθε άποψη.

Σημείωση volvipress.gr: Όταν δημοσιεύονται χαρακτηρισμοί του τύπου antigold μαϊντανοί δημοτικοί σύμβουλοι, αγαπητέ Πολίτη Αριστοτέλη, τότε δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνεργασία. Και άντε το antigold είναι θεμιτό. Αν όμως ήταν μαϊντανοί δεν θα είχαν εκφέρει γνώμη πράγμα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες σας, έχουν κάνει.

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
One Response to ““antigold μαϊντανοί δημοτικοί σύμβουλοι Βόλβης”: Φράση του metalleiachalkidikis.gr”
  1. Σαράντης Τσιλιγγιρης
    # 26/02/2018 στο 4:01 ΠΜ

    @Gena ΜαϊντανόςΚαλλιέργεια:  γόνιμα εδάφη με καλή αποστράγγιση. Η σπορά γίνεται από Φλεβάρη μέχρι Μάρτη. Κατάλληλη θερμοκρασία για φύτρωμα 20-30 Κελσίου και 15-18 για την ανάπτυξη. Το έδαφος πρέπει να είναι φυλλο-χωματισμενο για να φυτρώσουν οι σπόροι. Επιφανειακή λίπανση: απαιτείται άρδευση ώστε το έδαφος να είναι υγρό. Συγκομιδή: όταν τα φύλλα έχουν ύψος 15 εκ. Απόδοση: 3-4 τόνους ανά στρέμμα όταν ξεριζώνεται το φυτό. Τιμή πώλησης: 1.20€ το ματσάκι με ΦΠΑ.Χρήση: νόστιμοι τηγανιτοι κεφτέδες κα. ΧρυσόςΚαλλιέργεια: αφανισμός χλωρίδας και πανίδας, αχρήστευση υδροφορεων, καταστροφή γεωργικής γης, μείγματα σκόνης και αερίων ρύπων, ερημοποίηση, ηχορύπανση, υποβάθμιση ποιότητας ζωής, κοινωνική πόλωση, απαδασωση, αποστράγγιση περιοχών, σεισμικος κίνδυνος, τέλματα από μεταλλευτικα κατάλοιπα με κίνδυνο διαρροής, συνέπειες στην υγεία διποδων, τετράποδων και άλλων οργανισμών.Απόδοση: ψήγματα θειούχων ουσιών και παραγωγή θυμάτων στο φυσικό-κοινωνικο  περιβάλλον. Χρήση: καταναλωτικό προϊόν για  την χρηματιστηριακή αγορά και ένδειξη αναπτυξιακού πλουτισμού π.χ χρυσές μασελες κα.Τιμή πώλησης: εξαρτάται από την συγκυρία για την εξυπηρέτηση διαφορετικών ειδών συμφερόντων που εδρεύουν στην τραγική εξουσία των κοινών μας. 

Αφήστε μια απάντηση