Απάντηση στον Δήμαρχο για ελάφρυνση οφειλετών

ofiletisΑγαπητέ Δήμαρχε φυσικά θα αστειεύεστε που βγαίνετε και πανηγυρίζετε μία τέτοια “επιτυχία”. (για όσους δεν την γνωρίζουν ας την διαβάσουν ΕΔΩ ) Μόνο φαιδρό μπορεί να χαρακτηριστεί το όλο γεγονός.

Αγγίζει  τα όρια της γελοιότητας ο πανηγυρισμός σας για το κατόρθωμα της πρωτοβουλίας του απερχόμενου Δημάρχου Δ.Γαλαμάτη την οποία αυτή την στιγμή οικειοποιείστε προς ιδίαν προβολή σας, ενόψει του προεκλογικού αγώνα.

Φυσικά η επιστολή του τότε Δημάρχου είχε ιδιαίτερη βαρύτητα διότι διετέλεσε και βουλευτής της κυβερνητικής παράταξης  και όπως είναι φυσικό κινείται με διαφορετική άνεση σε ιδιαίτερες συναντήσεις με τα στελέχη της κυβέρνησης και τους εξέθεσε την βεβαίωση, ότι αν δεν δοθεί η λύση στην εξόφληση των οφειλών, τα οφειλόμενα δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ λόγο της οικονομικής κατάστασης των οφειλετών που έπρεπε να πληρώσουν τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ , προς την κεντρική εξουσία.

Θα μου πείτε ήσασταν το δεξί του χέρι, άμεσος συνεργάτης του, ο συνεχιστής του, ο νόμιμος διάδοχος που έχει ψηφιστεί από τους συμβούλους ως αναπληρωτής του, άρα ο Δήμαρχος Βόλβης, και η επιτυχία είναι και δική σας.

Συμφωνώ, συνεπώς ταυτόχρονα είστε ένας εκ των πρωτεργατών που οδήγησαν χιλιάδες νοικοκυριά του Δήμου Βόλβης σε οικονομική ασφυξία, μέσω του χαρατσιού 60 – 80% που επιβάλατε ετσιθελικά μαζί με τους υπόλοιπους,  δίχως να αναλογιστείτε αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα  εξόφλησης τους, εν μέσω χαρατσιών που επιβλήθηκαν από την κεντρική εξουσία, λόγο του μνημονίου.

Δεν μπορεί να καρπώνεστε μόνο τις επιτυχίες.

Δυστυχώς όμως και ο πανηγυρισμός σας, σχετικά με την ψήφιση του Νομοσχεδίου, είναι άσκοπος μιας και παρουσιάζετε μόνο την μία πλευρά του νομίσματος.

Παραθέτω και για του λόγου το αληθές, τον πίνακα που δημοσιεύθηκε, όπου αναγράφονται επιγραμματικά οι περίφημες “ρυθμίσεις”, που πανηγυρικά ισχυρίζεστε ότι πετύχατε.

-Με εφάπαξ καταβολή μηδενίζονται (-100%) οι προσαυξήσεις ανεξαρτήτως ποσού

-Έως 5.000 ευρώ σε 24 δόσεις απαλλαγή του 80%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

-Από 5.001 έως 10.000 ευρώ σε 48 δόσεις απαλλαγή του 50%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

-Από 10.001 έως 20.000 ευρώ σε 72 δόσεις απαλλαγή του 30%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

-Πάνω από 20.000 ευρώ σε 100 δόσεις απαλλαγή του 10%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, όπως προβλέπει ο νόμος, «οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων».

Για ποια λοιπόν ρύθμιση πανηγυρίζετε, την στιγμή που ο οφειλέτης, ευνοείται μόνο αν καταβάλλει εφάπαξ το οφειλόμενο ποσόν?

Προφανώς σας διαφεύγει ότι αν ο οφειλέτης είχε την δυνατότητα καταβολής του εφάπαξ ποσού, δεν θα ήταν οφειλέτης.

Άρα στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να υπαχθεί κάποιος που δεν έχει στην κατοχή του ολόκληρο το ποσό…

Αν υποθέσουμε ότι κάνει χρήση της ρύθμισης κάποιος που οφείλει 1500 ευρώ.

Εμπίπτει  στην Α’  κατηγορία όπου απαλλάσσεται του 80% των προσαυξήσεων και πρέπει να πληρώσει τα υπόλοιπα, με δόση τουλάχιστον 100 ευρώ τον μήνα.

Τα 1500 : 24 = 62.5 ευρώ με το δικαίωμα των 24άρων δόσεων βάσει του νομοθέτη, πλην όμως Η ΔΟΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ !!!

Συνεπώς για ποια ρύθμιση μιλάμε μέχρι 100 δόσεις, την στιγμή που είναι όλα προκαθορισμένα, όπως βολεύει τον νομοθέτη, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την αδυναμία του οφειλέτη?

Πιθανώς να σας διαφεύγει, μιας και κινείστε σε διαφορετικό κοινωνικό κύκλο, ότι μεγάλη μερίδα των Δημοτών σας κύριε  Δήμαρχε, δεν έχει στην κυριολεξία τα ελάχιστα, δηλαδή να αγοράσει ένα ψωμί ημερησίως, κατά πόσο να βρει τα 100 ευρώ της ελάχιστης δόσης.

Ρωτήστε αυτούς  που εργάστηκαν για τον Δήμο και έχουν να λαμβάνουν, ουκ ολίγα.

Θεωρώ λοιπόν μεγάλη προσβολή και κοροϊδία το να πανηγυρίζετε κατάμουτρα μας, την ‘’επιτυχία’’ σας , αφού εσείς και οι συνεργάτες σας, μας οδηγήσατε στην οικονομική ασφυξία, με την επιβολή του ειδικού τέλους επί του Λογαριασμού της Ύδρευσης !

Σημειωτέων δε, λόγο της γενικής κατακραυγής όλων των κατοίκων του Δήμου και της  αδυναμίας εισπράξεως των υπέρογκων λογαριασμών, υπήρξε  πρόταση η οποία ψηφίστηκε,  να μετακυλήσουν τα χρέη αυτά προς τις αρμόδιες εφορίες για την είσπραξη τους..

Αριθμός Απόφασης 165/2013, όπου πάρθηκε απόφαση για αποστολή έγκαιρων ειδοποιήσεων σε οφειλέτες άνω των 500 ευρώ να προβούν σε ρύθμιση, μιας και μετά την πάροδο του Διμήνου οι οφειλές  θα βεβαιώνονταν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ . ( Μπορείτε να το βρείτε στην Διαύγεια, ή αν θέλετε να σας το αναρτήσω στο Διαδίκτυο.)

Θα μου πείτε πως εσείς προσωπικά ψηφίσατε κατά του 80% επί της συνολικής αξίας, το γνωρίζω, αλλά όπως πανηγυρίζετε για την επιτυχία της πρότασης ΣΑΣ ως Δήμος Βόλβης, έτσι θα φέρετε και την ευθύνη για τα υπόλοιπα ως Δήμος Βόλβης.

Η τοποθέτηση μου δεν έχει να κάνει με τον Διαμαντή Λιάμα ως άνθρωπο.

Έχει να κάνει με το αξίωμα το οποίο φέρει, λειτουργεί και κινείται  με τους υπόλοιπους συνεργάτες του σε μία αγωνιώδη προσπάθεια, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα για να διατηρηθεί στο τιμόνι του Δήμου Βόλβης , τον οποίο με την ανύπαρκτη πολιτική τους  οδήγησαν σε μαρασμό και απαξίωση.

Δεν γίνεται κανείς γελοίος με τις ιδιότητες που έχει, αλλά με τις ιδιότητες που προσποιείται ότι έχει”. Λα Ροσφουκώ, 1613-1680, Γάλλος συγγραφέας

Κωνσταντίνος Π. Αποστολακίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

4 + fourteen =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.