Δημοτικές εκλογές 2019: Νέος Πολιτικός Φορέας στον Λαγκαδά

Στις 28 Μαρτίου η ιστοσελίδα livelagadas.gr δημοσίευσε  την παρακάτω διακήρυξη ενός νέου πολιτικού φορέα για τον Δήμο Λαγκαδά:

Με το ξέσπασμα της κρίσης ήρθαν στην επιφάνεια πολλά στοιχεία του παρασιτικού και διάτρητου συστήματος, με τους δήμους να κατέχουν περίοπτη θέση. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς την αλλαγή νοοτροπίας, βλέπει τις ίδιες παλαιοκομματικές συμπεριφορές, τις ίδιες αντιλήψεις, που, με τόσο επώδυνο τρόπο, κόστισαν ακριβά στην ελληνική κοινωνία.

Διαπιστώνει κανείς με θλίψη ότι αυτές οι συμπεριφορές συνεχίζουν να επικρατούν στην καθημερινότητα, όταν ο απλός δημότης καλείται να συναλλαγεί με τους προκαθήμενους της τοπικής εξουσίας σαν να μη συνέβη τίποτα…

Αγαπητοί συμπολίτες μαζί θα δώσουμε την μεγάλη μάχη όταν θα έρθει η στιγμή να διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Καταφέραμε, παρά τις τρικλοποδιές που κάποιοι επιχείρησαν να μας βάλουν, κάτι που πριν λίγο καιρό για κάποιους φάνταζε ακατόρθωτο, τη δημιουργία του μοναδικού ανεξάρτητου συνδυασμού στο δήμο Λαγκαδά.

Αγαπητοί μας φίλοι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στηρίζουν βοηθώντας μας να παραμένουμε ανεξάρτητοι χωρίς καμία πολιτική στήριξη διότι θεωρούμε ότι τα καθημερινά μας προβλήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν έχει καμία σχέση με κόμματα και χρώματα !

Η συνέχεια. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, των “Φίλων του Ενεργού Δημότη”

Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ανακοίνωση  νέου πολιτικού φορέα για την διεκδίκηση του Δήμου Λαγκαδά που στοχεύει να σώσει τον Δήμο και τους Δημότες μας από όσα αρνητικά τον ταλανίζουν. Χαιρόμαστε ακόμα για το “ανεξάρτητο” και “αχρωμάτιστο” του εγχειρήματος, αν και μέχρι στιγμής όλοι όσοι διεκδίκησαν την εξουσία ήταν  “ανεξάρτητοι” με τον δικό τους τρόπο, γι αυτό και συμβαίνουν όσα συμβαίνουν στον τόπο.

Εμείς φρονούμε ότι δεν είναι το πρόβλημα οι ιδεολογίες και τα χρώματα, αντίθετα μάλιστα  η πολυφωνία, η σύνθεση  και η πολυχρωμία είναι η ομορφιά της ζωής. Εστιάζουμε απλά στον άνθρωπο και την ικανότητά του να σκέπτεται, να διαλέγεται  και να ενεργεί με γνώση και όραμα, με τον σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητα του τεχνοκράτη, που έχει  ένας άνθρωπος που αγαπά τον τόπο του και νοιάζεται γι αυτόν, όχι μόνο σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, αλλά και από τη γενικότερη προσφορά του στον τόπο.

Καλώς όρισε λοιπόν η νέα «πολιτική κίνηση» με το καλό στον αγώνα και δεν χρειάζεται να κρύβουν το πρόσωπό τους όταν διεκδικούν τη σωτηρία μας, ας υπογράψουν  με το όνομά τους, με θάρρος και τιμή το κείμενο τους. Άλλωστε ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, ιδού λοιπόν «στάδιον δόξης λαμπρόν».

Καλή δύναμη στο αγώνα σας, άγνωστοι φίλοι μας.

energos-dimotis.com

Δεύτερη εμφάνιση με απάντηση του Φορέα Ανοιχτοί Ορίζοντες στο παραπάνω δελτίο τύπου

Αγαπητοί Συνδημότες μας,

Η αγωνία και η αμηχανία που νιώθουν ορισμένοι που δραστηριοποιούνται στα κοινά επί έτη, είναι έκδηλη, κατανοητή και δυστυχώς εμφανής.

Η «επίθεση φιλίας» που μας έγινε μέσω διαδικτύου εμπεριείχε μία αρκετή δόση ειρωνείας αλλά και υπαινιγμών που εμάς προσωπικά μας απογοήτευσε.

Αναμέναμε μεγαλύτερη διορατικότητα και σοφία, από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι αποτελούν προπύργιο ανεξαρτησίας, πρότυπο συνεργασίας και ανοιχτών μυαλών, όπου η πολυφωνία προσθέτει ποιότητα στο πολιτικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας.

Αν αυτό το κείμενο είναι δείγμα της ποιότητας του πολιτικού γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας, μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούμε.

Πιθανώς η χρόνια τριβή μέσα στα γρανάζια του πολιτικού συστήματος να προκαλεί αμνησία απέναντι σε ότι αρνητικό αντιμάχεται κανείς, με αποτέλεσμα να γίνεται ο ίδιος μέρος του προβλήματος και όχι η λύση που διακαώς ισχυρίζεται ότι πρεσβεύει..

Εξ ου και η αδυναμία αντίληψης της διαφορετικότητας.

  • Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες Λαγκαδά ποτέ δεν τάχθηκαν εναντίων της πολυφωνίας η της πολυχρωμίας η της διαφορετικότητας ιδεολογιών όπως επιχειρούν να ισχυριστούν κάποιοι.
  • Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες Λαγκαδά δεν αυτό – ανακηρυχτήκαν σωτήρες του Δήμου Λαγκαδά.
  • Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες Λαγκαδά δεν αυτό – ανακηρυχτήκαν σωτήρες των Δημοτών.
  • Οι Δημότες του Δήμου Λαγκαδά είναι αυτοί που θα σωθούν και θα σώσουν τον Λαγκαδά, γιατί είναι μόνο στο χέρι τους το να γίνει κάτι τέτοιο.
  • Ο αγώνας που καλούμαστε να δώσουμε δεν γίνεται για την προσωπική προβολή η την δόξα, και έχουμε μπροστά μας ακόμη 2 χρόνια μέσα στα οποία θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να γνωριστούμε.
  • Θα εργαστούμε αθόρυβα, ο καθένας μας από το προσωπικό του μετερίζι μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
  • Η βιασύνη, είναι αδελφή της προχειρότητας, και δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί κανείς μας.

Αυτοί που πρέπει να ανησυχούν, είναι αυτοί που αποτελούν το κατεστημένο, πολιτευόμενοι επί δεκαετίες στην πόλη του Λαγκαδά, έχοντας πάντα τους ψηφοφόρους των πέριξ Δημοτικών Ενοτήτων ως δεξαμενή αντλήσεως ψήφων και τους αιρετούς των μόνο ως μέσω επίτευξης του σκοπού.

Μετά λοιπόν από αυτή την «επίθεση φιλίας», θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξηγήσουμε, στις αμέσως επόμενες ημέρες, τους λόγους και τις αιτίες, που μας οδήγησαν στην απόφασή να διεκδικήσουμε τον Δημαρχιακό Θώκο του Δήμου Λαγκαδά στις Δημοτικές Εκλογές του 2019. Θα δώσουμε μία απλουστευμένη απάντηση στα «Γιατί» που έχουν φωλιάσει μέσα σε κάποιες ανήσυχες ψυχές που εναγωνίως αναζητούν απαντήσεις.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.