Επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρων κατηγορείται για μόλυνση στον Λαγκαδά

marmartadiko12

Για μόλυνση του περιβάλλοντος κατηγορείται εταιρεία επεξεργασίας μαρμάρων στο Καβαλάρι.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό μονάδας επεξεργασίας μαρμάρων στο Καβαλάρι του Δημοτικού Διαμερίσματος Λαγκαδά, η οποία παράνομα εναπόθετε στερεά και υγρά απόβλητα, με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, η οποία λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια τουλάχιστον από το 1999, για παραβάσεις των Νόμων «Για την προστασία του περιβάλλοντος» και «Περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, την οποία συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της μονάδας, απορρίπτονταν συστηματικά και ανεξέλεγκτα, έξω από την περίφραξή της επιχείρησης, στερεά απόβλητα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εναποθέσεις μεγάλων ποσοτήτων υπολειμμάτων μαρμάρων και αδρανών υλικών, σε μία έκταση τριών στρεμμάτων.

Επιπλέον, διαμορφώθηκαν στο έδαφος, δύο λεκάνες με διάλυμα ανθρακικού ασβεστίου, προερχόμενο από τη λειτουργία των μηχανημάτων, χωρίς να υπάρξει μέριμνα για την αποκατάσταση και εξυγίανση του χώρου.
Οι ως άνω παράνομες ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική ρύπανση και αισθητική υποβάθμιση της περιοχής.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρίας σχηματίστηκε δικογραφία , με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί Ποινικής Προστασίας του Περιβάλλοντος και την παράνομη εναπόθεση στερεών και υγρών αποβλήτων έξω από την περίφραξη των εγκαταστάσεών της και αποστάλθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι, η προαναφερόμενη επιχείρηση, οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο, δραστηριοποιείται χωρίς την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Το θέμα έφερε τον Νοέμβριο στην δημοσιότητα με άρθρο του το lagadasnet.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.