Καταγγελία για την εγκατάλειψη των Λουτρών Ν. Απολλωνίας

loutraΕικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η νέα λουτρόπολη της Απολλωνίας του δήμου Βόλβης, η οποία κόστισε 24 εκατ. ευρώ και δεκαεπτά χρόνια μετά την ολοκλήρωσή της δεν μπήκε ποτέ σε λειτουργία. Το γεγονός καταγγέλλει για άλλη μια φορά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, κλιμάκιο του οποίου επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις.

Το κλιμάκιο, που αποτελούνταν από τον πρόεδρο Ανέστη Αναστασιάδη και τα μέλη του δ.σ. Νίκο Ματθαίου και Βασίλη Μπαντή, ενημερώθηκε από τον διευθυντή της λουτρόπολης Απολλωνίας Γεώργιο Ματθαίου για τα προβλήματα της λουτρόπολης. Ο διευθυντής ανέφερε ότι περιμένουν από το υπουργείο Τουρισμού να δημοσιεύσει στην εφημερίδα της κυβέρνησης την απόφαση της αναγνώρισης της Ιαματικής Πηγής Απολλωνίας. Τόνισε, επίσης, ότι είναι ανάγκη ο ΕΟΤ να παραχωρήσει στη δημοτική εταιρεία που λειτουργεί τη λουτρόπολη το οικόπεδο που περιβάλλει τα λουτρά, προκειμένου να μπορεί να κάνει τις επενδύσεις που χρειάζεται.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο περιηγήθηκε στους χώρους της νέας λουτρόπολης, όπου, όπως περιγράφουν τα μέλη του, αντίκρισε εικόνα καταστροφής. Οι πόρτες είναι σπασμένες, ο ηλεκτρομηχανολογικός μηχανισμός έχει κλαπεί, προκειμένου να πωληθούν τα μεταλλικά μέρη, τα καλώδια έχουν ξηλωθεί, ενώ στον υπόγειο χώρο υπάρχουν πολλά νερά. “Ο δήμος Βόλβης και η Τράπεζα Πειραιώς, ως ιδιοκτήτες της επιχείρησης της νέας λουτρόπολης, παρά τις προεκλογικές κορόνες και τις πομπώδεις εξαγγελίες ότι αναζητούν λύση, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες και να βρουν επιτέλους μια λύση”, τονίζει ο κ. Αναστασιάδης.

Το δ.σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, που ενημερώθηκε από το κλιμάκιο για την κατάσταση, εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία περιγράφει τα προβλήματα και τονίζει ότι “παρά τις όποιες προσπάθειές μας, ακόμη και σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος κι έτσι κάθε μέρα που περνά οι εγκαταστάσεις της νέας λουτρόπολης ρημάζουν ολοένα και περισσότερο”.

Ο Σύλλογος ζητά α) Να εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια του κτιρίου. β) Να εξασφαλιστεί η μόνωση του κτιρίου από ύδατα και υγρασία.

https://web.archive.org/web/20180224031747/http://makthes.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

7 + 4 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.