Ο μικρός Αυγερινός από τον Προφήτη δήμου Βόλβης χρειάζεται την στήριξη όλων μας

Ο Σιδηράς Αυγερινός γεννήθηκε 31 Ιουλίου 2007, τέσσερις ώρες μετά την γέννηση του μεταφέρθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και στις 10 Αυγούστου 2007, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγίας Σοφίας στην Αθήνα, λόγω Νεφρικής Ανεπάρκειας.

Από τότε και μέχρι τα οκτώ του χρόνια έκανε περιτοναϊκές πλύσεις (μορφή αιμοκάθαρσης) για να παραμείνει στη ζωή, μια επιπλοκή όμως στη κοιλιακή χώρα (περιτόνιο) ανάγκασε να διακοπεί αυτός ο τρόπος αιμοκάθαρσης και λόγω μη ύπαρξης μονάδας τεχνητού νεφρού ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να μετακομίσει στην Αθήνα. Επέστρεψε δυο χρόνια μετά και αφού δημιουργήθηκε μονάδα τεχνητού νεφρού ανηλίκων στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Πριν από ένα χρόνο υπήρξε μια επιπλοκή στην κοιλιακή χωρά (περιτόνιο), μια πολύ σπάνια πάθηση (1 στα 500 εκατομμύρια) και γι αυτό αποφασίστηκε να μεταβεί στο εξωτερικό για να αντιμετωπισθεί αυτή η νέα επιπλοκή, συγκεκριμένα στο Μαντσεστερ της Αγγλίας.

Στα δώδεκα χρόνια της ζωής του ο Αυγερινός, χρειάσθηκε να κάνει πάρα πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και να παραμείνει πολλούς μήνες στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να στερείται της ζωής ενός φυσιολογικού παιδιού (διατροφή, παιδεία, παιχνίδι κ.α).

Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη την ζωή του Αυγερινού, που είναι εκ γενετής νεφροπαθής, με ποσοστό αναπηρίας 80%, αυτή θα είναι «γολγοθάς».

Αν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με μια λέξη τον Αυγερινό αυτή θα είναι «ΗΡΩΑΣ».

Για όποιον μπορεί και θέλει να προσφέρει μια οικονομική βοήθεια ο αριθμ. λογαριασμού είναι
IBAN GR 86 01712200 0062 2001 0115 614
(Τράπεζα Πειραιώς)
Σιδηράς Αυγερινός,
Σιδηράς Αστέριος
τηλ. 6946527890

Σημείωση volvipress.gr: Η είδηση είναι επιβεβαιωμένη και από κατοίκους της περιοχής αλλά επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά και με τον πατέρα του παιδιού. Είναι πολύτεκνη οικογένεια, αύριο φεύγουν με τον Αυγερινό για το Μαντσεστερ της Αγγλίας και τα χρήματα τα χρειάζονται για την χειρουργική επέμβαση που θα γίνει εκεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.