Ποιο είναι το μέλλον του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας

καμπινγκ αγιας τριαδαςΠλήρως εγκαταλελειμμένο βρίσκεται εδώ και 15 χρόνια το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας που κάποτε αποτελούσε πηγή ζωής για την περιοχή και πόλο έλξης για τουρίστες από όλη την Ευρώπη.

Η εικόνα που παρουσιάζει το κάμπινγκ σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα τις ένδοξες εποχές, τότε που λειτουργούσαν εστιατόρια και ντίσκο και που τουρίστες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού κατέφθαναν κατά εκατοντάδες για να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις, τον ήλιο και τη θάλασσα.

Το ΤΑΙΠΕΔ και ο διαγωνισμός για την επαναλειτουργία του κάμπινγκ

Το κάμπινγκ περιήλθε στην ιδιοκτησία του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο στην αρχική του πρόταση επεδίωξε να το μετατρέψει σε ένα τουριστικό χωριό 62 στρεμμάτων μέσα στο οποίο θα χτίζονταν βίλες. Μετά από έντονες ενστάσεις του δήμου και των πολιτών, αυτή η πρόταση δεν προχώρησε και τελικά μετά από συζητήσεις το ΤΑΙΠΕΔ δέχτηκε να γίνει διαγωνισμός για να επαναλειτουργήσει ο χώρος σαν κάμπινγκ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε πως ο διαγωνισμός θα πραγματοποιούνταν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιαννη Μαυρομάτη, μας επιβεβαίωσε πως ο διαγωνισμός θα προχωρήσει, ωστόσο υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης.

Τι υποστηρίζει η αντιπολίτευση

Ο Σπύρος Κουζινόπουλος, μίλησε στο seleo για τον αγώνα που έκανε ώστε να αποφευχθεί η “τσιμεντοποίηση” του χώρου αλλά και τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την εγκατάλειψη που έχει υποστεί. “Κάναμε μεγάλο αγώνα για να σταματήσουμε την τσιμεντοποίηση. Τελικά το ΤΑΙΠΕΔ δέχτηκε ο χώρος να διατεθεί ως κάμπινγκ. Η δική μας πρόταση είναι να παραχωρηθεί το οικόπεδο στον δήμο και απο εκεί και πέρα να είναι αυτός υπεύθυνος για τη λειτουργία του κάμπινγκ αλλά και την αξιοποίησή του ως χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ακόμα δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση, ενώ ο χώρος συνεχίζει να είναι σε τραγική κατάσταση με τον κόσμο να φοβάται να πλησιάσει μήπως πέσει κάποιος τοίχος ή συναντήσουν κάποιο φίδι μέσα στα ψηλά χόρτα που έχουν γεμίσει το χώρο. Ένα μέρος που θα μπορούσε να προσελκύσει τουρίστες από όλη την Ευρώπη παραμένει εντελώς αναξιοποίητο”.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη

seleo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × one =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.