Συμμετοχή της Άννας – Μαρίας Χατζόγλου, στην Οργανωτική Επιτροπή του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας

Πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Αρχαιολογίας  στην Κομοτηνή, υπό τον γενικό τίτλο «Σώμα και ψυχή στην αρχαιότητα – Διεπιστημονικές προσεγγίσεις».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή και διοργανώθηκε από τους προπτυχιακούς φοιτητές των τριών τμημάτων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας).

Είχε ενταχθεί στο πλαίσιο εκδηλώσεων της «Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024» που έχει ανακηρυχθεί η Κομοτηνή.

Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετείχε και η  Άννα – Μαρία Χατζόγλου, κόρη του Θεόδωρου Χατζόγλου και της Ειρήνης Παναγιωτίδου από την Νέα Απολλωνία,  η οποία είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Πανεπιστημίου Θράκης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου με δύο συνεδρίες, με θέματα: «Ιατρική, Πρακτικές και Εργαλεία» και «Διαταραχές, Δυσμορφίες, Παθολογίες και Νοσήματα»· συνεχίστηκε το Σάββατο 19 του μηνός με άλλες δύο συνεδρίες, με θέματα: «Ίαση και Ιεροί Χώροι Θεραπείας» και «Σχέσεις Ίασης, Θεραπείας και Μαγείας στην Αρχαιότητα»· και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου με τρεις συνεδρίες, με θέματα: «Παραγωγή και Διατροφή από την Προϊστορία στην Αρχαιότητα», «Αθλητισμός και Διατροφή», και «Απεικονίσεις και Ερμηνείες του Σώματος και της Ψυχής στην Τέχνη, στις Γραπτές Πηγές και στα Αρχαιολογικά Κατάλοιπα – Διαχρονικές Προσεγγίσεις».

Συνολικά το πρόγραμμα περιελάμβανε είκοσι οκτώ επιστημονικές ανακοινώσεις προπτυχιακών φοιτητών και τρεις τιμητικές ομιλίες των:

  • Κωνσταντίνου Λουκόπουλου:  Υποψήφιος Δρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και δημιουργός του project «TheMythologist»,
  • Κωνσταντίνου Πασχαλίδη:  Δρ Αρχαιολόγος, Επιμελητής της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων,
  •  Θανάση Κούγκουλου: Επίκουρος Καθηγητής Σημειωτικής, Λογοτεχνικής Ανάλυσης και Πολιτισμικής Ερμηνείας, του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ.

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: Αγαθαγγελίδου Ραφαέλα, Βεργιώτη Ιωάννα, Ζάχαρης Αστέριος-Ραφαήλ, Ζουλούμης Παναγιώτης, Κράτση Αθηνά, Λάππα Γεωργία, Μπιλιώνη Δέσποινα, Νάστου Χριστίνα, Ντόντης Δημήτριος, Παντελή Σταυρούλα, Πετράς Ραφαήλ, Πιλαβίδου Σοφία, Τραχήλης Αθανάσιος, Χατζόγλου Άννα-Μαρία.

Επιστημονική Επιτροπή:

  • Αβραμίδου Αμαλία: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας.
  • Μπουσές Σταμάτιος: Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας –Παπυρολογίας.
  • Ουρέμ-Κώτσου Χριστίνα-Ντουσάνκα: Καθηγήτρια Προϊστορικής Αρχαιολογίας.
  • Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα: Καθηγήτρια Φυσικής Ανθρωπολογίας.
  • Πετρόπουλος Ηλίας: Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Αρχαιολογίας.
  • Σγουρόπουλος Κυριάκος: Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.
  • Στρατηγόπουλος Δημοσθένης: Αναπληρωτής Καθηγητής Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Γραμματείας – Ελληνικής Παλαιογραφίας.
  • Τσιγάρας Γεώργιος: Καθηγητής Ιστορίας της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής τέχνης.
  • Τσομής Γεώργιος: Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας – Ειδικότητα: Λυρική Ποίηση, Επική Ποίηση, Πρόσληψη της αρχαιότητας στο μουσικό θέατρο και τη νεώτερη και σύγχρονη ευρωπαϊκή και αμερικανική λογοτεχνία.
  • Farrington Andrew: Αναπληρωτής Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας.
  • Φάσσα Ελένη: Επίκουρη Καθηγήτρια Ελληνιστικής και Ρωμαϊκής Ιστορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 2 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.