Διαμαρτυρία – καταγγελία για το “ξήλωμα” των παιδικών χαρών στον δήμο Βόλβης

παιδική χαρά ατύχημαΚύριε Δήμαρχε,
Οργή, πικρία και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων μας, μετά την απόφαση και εντολή που έδωσε η Δημοτική Αρχή για το ξήλωμα όλων των παιδικών χαρών, όπου έβρισκαν καταφύγιο τα παιδιά κάθε γειτονιάς, κατά την διάρκεια όλου του χρόνου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι παιδικές χαρές αποτελούν ένα κίνητρο παρουσίας των παιδιών και των οικογενειών τους, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, στα χωριά μας.

Εκατομμύρια ευρώ που είχαν ξοδευθεί από το υστέρημα των δημοτών μας επί δεκαετίες, για τον εμπλουτισμό όλων των πάρκων με παιδικές χαρές για την τέρψη και ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων, κόπηκαν και έγιναν παλιοσίδερα σε χρόνο μηδέν με εντολή δική σας.

Έκπληξη πάντως και πολλά ερωτηματικά προκαλεί σε όλους μας, η απόφαση επιλογής της εύκολης λύσης για την ολική καταστροφή όλων των παιδικών χαρών, ενώ θα μπορούσε να επιλεγεί η λύση (όπως έγινε στους περισσότερους Δήμους της Χώρας) της συντήρησης και αναβάθμισης αυτών με χαμηλό οικονομικό κόστος.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είχαν διασωθεί οι περισσότερες αν διαθέτατε το ποσό των δύο ή τριών χιλιάδων ευρώ για την συντήρηση και αναβάθμιση των παλαιών παιδικών χαρών και την μετέπειτα τελική πιστοποίησή τους από ειδικούς εμπειρογνώμονες (πιστοποιητές) προκειμένου να πληρούν την Κοινοτική οδηγία υγιεινής και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το να ακολουθείτε την εύκολη και ευθυνόφοβη λύση καταστρέφοντας όλες τις παιδικές χαρές που αποτελούσαν την βιτρίνα των χωριών μας και το καμάρι των κατοίκων για να κατασκευαστεί εκ νέου μία (και σε πολλά χωριά και οικισμούς καμία) και αυτή υποτυπώδη, διότι δεν καλύπτει όλες της ηλικιακές ομάδες των παιδιών, δεν αποτελεί τιμή για την Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλβης ούτε επίτευγμα προόδου και αναβάθμισης, αλλά υποβάθμιση, έλλειψη οράματος και οπισθοδρόμηση.

Μήπως ξεχνάτε τους χιλιάδες τουριστών που κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι την περιοχή μας, ως επί το πλείστον οικογένειες με μικρά παιδιά, τουρίστες που συντηρούν την οικονομία του Δήμου και βοηθούν στο εισόδημα των δημοτών; Οι παιδικές χαρές το καλοκαίρι γίνονται πόλος έλξης για ξένους και ντόπιους, ξένους με όχι και τόσο μεγάλη οικονομική άνεση που επιζητούν φθηνούς χώρους αναψυχής για τις οικογένειές τους. Με την απόφασή σας αυτή- της καταστροφής των παιδικών χαρών- είναι σαν να τους δείχνετε το δρόμο της επιλογής διαφορετικού μέρους διακοπών και να είστε σίγουροι πως οι όμοροι Δήμοι θα τρίβουν τα χέρια τους.
Οι γονείς και παιδιά μας είναι πλέον σε αναζήτηση νέων χώρων αναψυχής και η εποχή που οι παππούδες τους έπαιζαν ξυπόλητοι μπάλα στις χωμάτινες αλάνες δυστυχώς είναι προ των πυλών. Η έννοια της γειτονίας τείνει να εξαφανιστεί. Όλα αυτά για μια ανεύθυνη και ασυλλόγιστη απόφαση που μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει για να εξοικονομήσει μερικές χιλιάδες ευρώ ο Δήμος στα ταμεία του με άμεσο αντίκτυπο την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών του. Το σκεπτικό σας είναι λάθος αλλά δυστυχώς την ευθυνοφοβία σας θα την πληρώσουν και πάλι τα παιδιά μας…

Παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας άμεσα για το καλό των παιδιών ΟΛΩΝ μας, εκτός αν τα δικά σας παιδιά δεν έχουν ανάγκη διασκέδασης ή έχουν ιδιωτικούς χώρους αναψυχής ή μπορούν να πληρώνουν καθημερινά το αντίτιμο για να εισέρχονται σε παιδότοπους και να θησαυρίζουν μερικοί επαγγελματίες του χώρου.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Υ.Γ. Όταν τα παιδιά μας στα χωριά θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και θα παίζουν εκτός παιδικών χαρών (στα πεζοδρόμια, στους δρόμους, στα χωράφια) δεν θα κινδυνεύουν; Τότε θα έχει λυθεί το πρόβλημα; Αλίμονο αν συμβεί κάποιο ατύχημα, τότε το θέμα θα λάβει ΑΜΕΣΑ το δρόμο της δικαιοσύνης.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ

Νέα Βρασνά, 4/10/2016

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στις Παιδικές Χαρές του δήμου Βόλβης

O υπουργός Εσωτερικών καλεί τους δήμους να σφραγίσουν ή να ξηλώσουν τις επικίνδυνες παιδικές χαρές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

twenty − 11 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.