Άδεια για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας. ”Πράσινο” φως από το Υπ. Περιβάλλοντος

volvi press 0 Σχόλια

Στη χορήγηση μίας από τις εκκρεμείς άδειες για την επένδυση εξόρυξης και κατεργασίας χρυσού στη Βορειοανατολική Χαλκιδική προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το capital.gr, η υπουργική απόφαση αφορά την έγκριση του προσαρτήματος 5 που αφορά την τεχνική μελέτη του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στον Μαντέμ Λάκκο. Η εν λόγω έγκριση δεν αρκεί για να οδηγήσει στην επαναλειτουργία της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές, καθώς η έγκριση του προσαρτήματος 5 αφορά το εργοστάσιο μεταλλουργίας στον Μαντέμ Λάκκο που προβλέπεται να λειτουργήσει μετά το 2020.

Όπως αναφέρει το capital.gr, σε αυτό θα καταλήγει, μεταξύ άλλων, το συμπύκνωμα από τις Σκουριές όπου όμως, μονάδα εμπλουτισμού δεν είναι δυνατόν να κατασκευαστεί επειδή απουσιάζουν άδειες ρουτίνας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η τροποποίηση της υφιστάμενης άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και η μετατόπιση των αρχαιοτήτων.Πλέον, αναμένεται εάν το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρήσει το προσεχές διάστημα στην χορήγηση των συγκεκριμένων αδειών ώστε το έργο των Σκουριών να εξέλθει από τη φάση της συντήρησης.

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση