Δικαιούνται επιδότηση οι γονείς λόγω μη μεταφοράς των μαθητών

μεταφορά μαθητώνΈχοντας υπόψιν την δημοσίευση μας: Το μείζον πρόβλημα των γονέων Βρασνών δήμου Βόλβης, ψάξαμε λίγο το θέμα για να δούμε αν οι γονείς δικαιούται επιδότηση λόγω μη μεταφοράς των μαθητών από τα μαζικά μέσα μεταφοράς.

Διαπιστώσαμε πως:

1. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και σε άλλες περιοχές αλλά σύμφωνα με ενημερωτικά σημειώματα των περιφερειών οι σύλλογοι γονέων καλούσαν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν ορισμένα δικαιολογητικά για να εισπράξουν την επιδότηση.

Δικαιολογητικά

  • Αίτηση για χιλιομετρική βεβαίωση προς την περιφέρεια
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας στο οποίο να φαίνονται μόνο τα πάνω αναγραφόμενα στοιχεία (ΑΦΜ Διεύθυνση κλπ) και όχι τα οικονομικά
  • Αν στο εκαθαριστικό δεν φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας τότε απαιτείται και λογαριασμός ΔΕΚΟ
  • Αν οι γονείς είναι διαζευγμένοι δικαιούχος είναι ο έχων την επιμέλεια του παιδιού και απαιτείται ανάλογο δικαιολογητικό

Διαδικασία

Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον Διευθυντή του Σχολείου για να προωθηθούν ομαδικά στην περιφέρεια μαζί με βεβαίωση του σχολείου ότι οι μαθητές αυτοί φοιτούν στην εν λόγω σχολική μονάδα το διάστημα που δεν μεταφέρονται ενώ δικαιούνται μεταφορά καθώς και τις ημέρες παρουσίας τους στο σχολείο το διάστημα αυτό.

Πρόσφατη απόφαση της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εγκρίνει την επιδότηση των γονέων των μαθητών για το σχολικό έτος 2014-2015 , σύμφωνα με το άρθρο 3 της 24001/11.6.2013 ΚΥΑ. (Β ́ 1449) και των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν στην Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού της Π.Ε. Χαλκιδικής για τη μεταφορά των παιδιών τους από την οικία τους προς τις σχολικές μονάδες του Νομού. Την σχετική απόφαση μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Μπορεί μερικούς να μην τους νοιάζει το ποσό της επιδότησης αλλά διεκδικώντας τις επιδοτήσεις ίσως μάθουν κάποιοι να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Ίσως να μπορεί με αυτά τα χρήματα να αναλάβει και ο Δήμος την μεταφορά των μαθητών.

Καλή συνέχεια

volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

six − 1 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.