Επεισόδια στις Σκουριές (Βίντεο, Εικόνες)

Διαμαρτυρία στις Σκουριές διοργάνωσαν σήμερα οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού με βασικό σύνθημα «Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν».

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στη Μ.Παναγία και στην Ιερισσό και στη συνέχεια μετέβησαν έξω από το εργοτάξιο στις Σκουριές.

Γυναίκες διαδηλώτριες με τη συνοδεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη και Αφροδίτης Σταμπουλή στάθηκαν μπροστά στην πύλη του εργοστασίου εμπλουτισμού και φωνάζουν συνθήματα.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μια ακόμη φορά η περιοχή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και έκλεισαν τις οδούς διαφυγής στους διαδηλωτές οι οποίοι στο τέλος τους απώθησαν. Γυναίκα τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ και μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου.

Πηγές από την αστυνομία αναφέρουν ότι περίπου 400 άτομα προσπάθησαν να σπάσουν την είσοδο του εργοταξίου και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.