Θέλουμε έναν Δήμο Βόλβης για όλους τους Δημότες

Βραβεία μόνο σε όσους το αξίζουν Δήμαρχε

Βραβεία μόνο σε όσους το αξίζουν Δήμαρχε
Βραβεία μόνο σε όσους το αξίζουν Δήμαρχε

Τρεις μήνες έχουν περάσει από τις Δημοτικές  εκλογές του Μαΐου 2014 και η εντύπωση που επικρατεί στα χωριά του Δήμου Βόλβης είναι ότι είμαστε μέρος μιας Μεξικανικής επαρχίας, όπου οι Τοπικές αρχές βρίσκονται σε μία μόνιμη Σιέστα.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματα του 2013 από τη λειτουργία των προγραμμάτων ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας, τα οποία υλοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Το 2013 εκτράπηκαν από τους χώρους ταφής και ανακυκλώθηκαν 442.000 τόνοι συσκευασιών και χαρτιού εντύπων. Με την ανακύκλωση αυτών των ποσοτήτων αποφεύχθηκε η εκπομπή 560.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO) στο περιβάλλον και εξοικονομήθηκαν 1.670 εκατομμύρια κιλοβατώρες (ΚWh) ενέργειας.

Επίσης, υποστηρίχθηκε η οικονομία με την ανάπτυξη 2.200 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο εξυπηρέτησης από το Σύστημα εντάχθηκαν επιπλέον 570.000 κάτοικοι  σε 32 νέους δήμους και παραχωρήθηκαν 16 χιλιάδες μπλε κάδοι και 20 οχήματα. Πλέον, τα έργα της ανακύκλωσης συσκευασιών εξυπηρετούν το 87% του πληθυσμού της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε 9,4 εκατομμύρια κατοίκους να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες τους στον Μπλε Κάδο.

Διαβάζοντας λοιπόν όλα τα θετικά που προκύπτουν από την διαδικασία της Ανακύκλωσης αναρωτιέται κανείς σε ποια φάση βρισκόμαστε εμείς ως Δήμος αλλά και ως Δημότες του Δήμου Βόλβης.  

Σε πόσες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλβης υπάρχουν οι απαραίτητοι κάδοι ανακύκλωσης , διευκολύνοντας τον δημότη να συμμετέχει στην διαδικασία αυτή?

Σε πολλά χωριά μας δεν υπάρχουν οι μεγάλοι μεταλλικοί κάδοι συλλογής απορριμμάτων. Οι κάτοικοι εξυπηρετούνται από μικρούς πράσινους πλαστικούς κάδους, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον ρυθμό αποκομιδής των σκουπιδιών,  κάνει τους κάδους ανακύκλωσης να φαντάζουν ως προνόμιο, που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε μετά από μία δεκαετία.

Αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι σε έναν νέο δήμο όπως είναι ο Δήμος Βόλβης, τα γερασμένα μυαλά των διοικούντων δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την πορεία του σύγχρονου κόσμου, καθιστώντας την κοινωνία μας όμηρο του δικού τους παρακμασμένου κόσμου, που δεν έχει καμία θέση στο παρόν.

  • Υπερήλικες αντιδήμαρχοι εγκλωβισμένοι στις εποχές της μετεμφυλιακής και μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που νομίζουν ότι το να κόβουν τα χόρτα επιλεκτικά μόνο εκεί που θέλουν οι ίδιοι τιμωρούν τους Δημότες που δεν τους ψήφισαν.
  • Αντιδήμαρχοι που εξυπηρετούν τοπικές κοινότητες και κολλητούς ξεπληρώνοντας προεκλογικά γραμμάτια με αναθέσεις έργων.
  • Αντιδήμαρχοι που είναι “ακάθαρτοι” και εν αναμονή ‘’αποκατάστασης ‘’ μιας και εκκρεμούν δικαστήρια για παλαιότερα αδικήματα.
  • Αντιδήμαρχοι μπλεγμένοι σε σκάνδαλα , κουβαλώντας καταδίκες του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με ποσά εκατομμυρίων που ίσως τελικά τα πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες (σχετικό μας άρθρο  Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο των 60.000.000 ευρώ, κύριοι …)

Ένα σύνολο Δημοτών όμηροι μιας κλίκας ακατάλληλων ανθρώπων, που έχουν αποδείξει στην προηγούμενη περίοδο της διοίκησης του Δήμου πως εκτός του ότι είναι πολύ μικροί των περιστάσεων χωρίζοντας τους δημότες σε ευνοημένους και μη, είναι και ανύπαρκτοι επί του  έργου.

Κάτι που ίσως να μην γνωρίζει ο Διαμαντής , είναι το ότι οι ίδιοι αυτοί τον καθυβρίζουν και τον μειώνουν λέγοντας ‘’και ποιος είναι ο Λιάμας εγώ κάνω κουμάντο’’ , όπως λέγανε και για τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Γαλαμάτη.

Αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν τον νέο Δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα πριν την ‘’οριστικοποίηση ‘’ της επιλογής των Αντιδημάρχων και των αρμοδιοτήτων τους.

Ένα μεγάλο όπλο στα χέρια του, για να μπορέσει να εξουδετερώσει όλους αυτούς τους πολιτικούς χαμαιλέοντες είναι η πραγματική εφαρμογή του Καλλικράτη, μεταβιβάζοντας την πλειοψηφία των αρμοδιοτήτων στους Τοπικούς Προέδρους. Θα του λύσει τα χέρια και θα έχει την δυνατότητα να ‘’αποδομήσει’’ την πελατειακή σχέση και την δόμηση του μετέπειτα μελλοντικού προεκλογικού μνηστήρα – διεκδικητή του Δημαρχιακού θώκου.

Θα πρέπει να γίνει η ανατροπή στην μέχρι τώρα πορεία του Δήμου, της πολιτικής του, των μεθόδων λειτουργίας του και στον τρόπο της Διοίκησης.

Αν ο κ. Διαμαντής Λιάμας δείξει ότι έχει θέληση να γίνει πραγματικός Δήμαρχος των Δημοτών με πράξεις, εμείς θα είμαστε υποστηρικτές στο έργο του.

Θέλουμε έναν Δήμο Βόλβης για όλους τους Δημότες χωρίς πολιτικές , πελατειακές, ρουσφετολογικές διακρίσεις, που θα είναι δίπλα στον Δημότη, για τον Δημότη.

Ας  λάβει υπόψη του ο Δήμαρχος κ. Διαμαντής Λιάμας  τις παραπάνω προτάσεις. Ας δει και την ψηφοφορία που υπάρχει στο σχετικό άρθρο (Δήμος Βόλβης: Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να λάβουν ξανά κάποια υπεύθυνη θέση) και ας βγάλει μόνος του συμπεράσματα. Είμαστε σίγουροι πως θα πράξει το καλύτερο για τον Δήμο μας.

virusvolvipres

https://volvipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × two =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.