Η ορκωμοσία, τα νέα πρόσωπα και οι προσδοκίες των κατοίκων του Δήμου Βόλβης

Προσδοκίες όλων είναι η 25 Αυγούστου 2014 να είναι η Ανατολή για ένα καλύτερο αύριο στον Δήμο Βόλβης

Προσδοκίες όλων είναι η 25 Αυγούστου 2014 να είναι η Ανατολή για ένα καλύτερο αύριο στον Δήμο Βόλβης
Προσδοκίες όλων είναι, την 25η Αυγούστου 2014, να ξεκινήσει η Ανατολή για ένα καλύτερο αύριο στον Δήμο Βόλβης

Οι εκλογές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί πλέον και αποτελούν παρελθόν, αλλά αυτό μάλλον έχει διαφύγει σε πάρα πολλούς δημότες που εκφράζουν συνεχώς παράπονα για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τόπους και αναρωτιούνται για την αδιαφορία και την απαράδεκτη συμπεριφορά των διοικούντων σε διάφορες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Βόλβης.

Η επιλογή έγινε από τον καθένα μας , με τα δικά του προσωπικά κριτήρια και το αποτέλεσμα των εκλογών είναι οριστικό και αμετάκλητο για τα επόμενα 5 χρόνια.

Βέβαια υπάρχει μία μερίδα δημοτών που θα αναφωνήσει , «εμείς δεν ψηφίσαμε  τον εκλεγέντα Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, και απαιτούμε να διεκδικήσουν οι εκλεγμένοι μας εκπρόσωποι το καλύτερο για μας, για τον Δήμο».

Είναι όλοι αυτοί που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στους υπόλοιπους διεκδικητές του Δημαρχιακού θώκου, και στους συνυποψήφιους τους, επιλέγοντας τα προγράμματα τους ως ελκυστικότερα, ελπίζοντας  σε ένα διαφορετικό μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Το ζητούμενο είναι  να υπάρχει μία πολυφωνία, να υπάρξουν αντιθέσεις , προτάσεις, εποικοδομητικός διάλογος και συνεργασίες, με μοναδικό σκοπό και στόχο, ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Ζούμε όλοι δύσκολες εποχές. Πρέπει να βάλουν όλοι στοίχημα με τον εαυτό τους και να το κερδίσουν. Πρέπει όλοι να ξεπεράσουν τις δυνάμεις και τις δυνατότητες τους. Οι προσδοκίες των απλών ανθρώπων είναι μεγάλες και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προδώσει τις ελπίδες τους.

Τρεις μήνες μετά το πέρας των εκλογών, δεν διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα καμία παρουσία και καμία φωνή των πρώην υποψηφίων διεκδικητών του Δήμου.

Αυτόματα δημιουργούνται κάποια ερωτήματα:

 • Να υποθέσουμε ότι η απόλυτη σιωπή οφείλεται στην Νιρβάνα  των θερινών διακοπών και τα «πρωτάκια» περιμένουν το σχολικό κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της «σχολικής – Διοικητικής περιόδου» του Δήμου την 1η  Σεπτεμβρίου?
 • Δεν θα έπρεπε η παρουσία τους στον δήμο, στα συμβούλια, να είναι συνεχής, ώστε να είναι ενήμεροι για τα έργα, τα πεπραγμένα την τωρινής διοίκησης που τρέχουν ?
 • Είναι άραγε ενήμεροι για όσα συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον δήμο?
 • Γνωρίζουν τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες με το νερό, με τα σκουπίδια κλπ?
 • Γνωρίζουν που οδεύουν τα κονδύλια για τις δαπάνες που διατίθενται  από τον δήμο και αν πράγματι , γίνονται τα έργα για τα οποία δαπανώνται?
 • Μήπως,  η μέχρι σήμερα συμπεριφορά των υποψηφίων Δημάρχων και νεοεκλεγέντων Δημοτικών συμβούλων είναι ένας κακός προάγγελος του τι να περιμένουν οι δημότες από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους?

Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο και μία υποβόσκουσα αίσθηση, ότι τελικά, οι υποσχέσεις, τα προγράμματα και οι προεκλογικοί λόγοι, ήταν ο συνήθης  «πρόλογος» στο ταξίδι για την κατάκτηση του Δημαρχιακού Θώκου από τους υποψηφίους , το οποίο δεν πέτυχε, τελείωσε το «παραμύθι» και όλα επέστρεψαν στην καθημερινή πραγματικότητα όπως ήταν ο Δήμος Βόλβης πριν τις εκλογές.

Όλοι λοιπόν περιμένουν με αγωνία να δουν στα Δημοτικά έδρανα των συνεδριάσεων τα νέα πρόσωπα αλλά και τους «παλιούς» επικεφαλείς των μη εκλεγμένων συνδυασμών να αποδεικνύουν στην πράξη την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για τον Δήμο και τους κατοίκους.

Ας γίνει αρχή για δράση η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Βόλβης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στις 20.00 το βράδυ, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού.

Τα ονόματα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλβης (27 συνολικά) για την περίοδο 2014 – 2019 μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Τα ονόματα των Συμβούλων Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βόλβης (72 συνολικά) για την περίοδο 2014 – 2019 μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Κλείνοντας ας ευχηθούμε όλοι καλή αρχή, καλή επιτυχία, και καλή δύναμη στους 99 αυτούς ανθρώπους, με την ελπίδα πως δεν θα προδώσουν τις προσδοκίες των κατοίκων του Δήμου Βόλβης. Και αν δεν ορκιστούν γι αυτόν τον σκοπό ενώπιον του Θεού την Κυριακή 24 Αυγούστου, ας το προσπαθήσουν και ας συμπαρασύρουν στην δράση τους όλους τους κατοίκους. Γιατί όλοι μαζί, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Για την Volvipress.gr

p. thalasinos

virusvolvipress

Δημογέρων

6 thoughts on “Η ορκωμοσία, τα νέα πρόσωπα και οι προσδοκίες των κατοίκων του Δήμου Βόλβης

 1. Σε λίγες μέρες, αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντά τους οι αιρετοί του Δήμου Βόλβης για την περίοδο Σεπτέμβριος 2014-Αύγουστος 2019.

  Όλοι οι πολίτες, περιμένουν να δουν το «δείγμα γραφής» αυτών που επέλεξαν με την ψήφο τους, είτε τους ανέδειξαν στην διοίκηση-πλειοψηφία, είτε όχι.

  Κοντός ψαλμός.. αλληλούϊα!

 2. Καλό θα ηταν να μην χρησιμοποιείτε απόλυτες φράσεις στο λόγο σας όπως “καμία παρουσία & καμία φωνή των πρώην υποψηφιων διεκδικητων” , καθώς τουλάχιστον ενας (και μάλιστα ο μικρότερος ηλικιακά) απο τους νεοεκλεγέντες βρέθηκε στο μοναδικό δημοτικό συμβούλιο που έγινε μετα τις εκλογες και θα βρίσκεται και στο σημερινό και πήρε θεση σε σημαντικα (ίσως και κολασιμα) περιστατικά που συνέβησαν στην “αντιτουριστική” περιοχή μας. Για να προλάβω κακεντρεχή σχόλια , δεν εχω σκοπό να εκθειασω τον αδερφό μου, αλλα να υπενθυμίσω πως δεν ειναι όλοι οι αιρετοί μας αδαείς και οκνηροι.
  Βακουφαρη Ευτυχία

 3. Μπράβο στον αδελφό σου. Θα είμαστε μαζί του σε κάθε του προσπάθεια για το καλό του συνόλου.
  Ο επικεφαλής του συνδυασμού του όμως αν και είναι ήδη μέλος του ΔΣ και της οικονομικής επιτροπής ξέχασε τον δρόμο προς το δημοτικό κατάστημα στο οποίο πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις.
  Πληροφοριακά Το σημερινό συμβούλιο δεν θα πραγματοποιηθεί.

 4. Αγαπητή μου Ευτυχία, εσύ προσωπικά ως μία πάρα πολύ μορφωμένη κοπέλα αντιλαμβάνεσαι την πραγματική ουσία του άρθρου, γιατί λοιπόν απομονώνεις ένα μέρος της φράσης?
  Επακριβώς στο άρθρο αναφέρεται ” καμία παρουσία και καμία φωνή των πρώην υποψηφίων διεκδικητών του Δήμου” ,και όπως αντιλαμβάνεσαι, το να απομονώνεις μία συγκεκριμένη φράση, οδηγεί στην δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα λανθασμένων εντυπώσεων.
  Το άρθρο αναφέρεται στους Επικεφαλής των Συνδυασμών και όχι στους μεμονωμένους υποψηφίους – εκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους, ένας από τους οποίους είναι και ο αδερφός σου.
  Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Admin παραπάνω ο Επικεφαλής του Συνδυασμού του ο οποίος ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ μέλος του παλαιού ΔΣ και της Οικονομικής Επιτροπής ξέχασε τον δρόμο.
  Βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές, τι μας εγγυάται ότι στο επόμενο Δ.Σ θα αλλάξει συμπεριφορά, θα είναι συνεπής, μαχητικός, και δεν θα απογοητεύσει τους ψηφοφόρους που τον τίμησαν?
  Παίρνω ως παράδειγμα τον συγκεκριμένο, μιας και έγινε αναφορά σ’ αυτόν.
  Εμείς ελπίζουμε ότι Ο Τηλέμαχος , και μαζί του, και οι υπόλοιποι νέοι που εκλέχτηκαν από τις άλλες παρατάξεις, να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη που θα εξαφανίσει τους πολιτικούς δεινοσαύρους στον Δήμο Βόλβης για καλό όλων μας.
  Χρειαζόμαστε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, για τον διπλανό τους, και όχι ανθρώπους που εξυπηρετούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και των κολλητών τους, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους Δημότες.
  Φυσικά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, πλην όμως θα είμαστε μαζί τους σε κάθε προσπάθεια, ανεξαιρέτως το που ανήκει ο καθένας.
  Μας ενδιαφέρει μόνο ο Δήμος Βόλβης και οι Δημότες του.

 5. Ο επικεφαλής του συνδυασμού του Τηλέμαχου ειναι υπεύθυνος τόσο για τις ενέργειες όσο και για τις παραλείψεις του και σαφώς η απουσία του μετεκλογικά ειναι εμφανής. Το αν θα ανακάμψει στη νεα θητεία ειναι υποχρέωση του αν μη τι άλλο. Αναφορικά με την παρατήρηση σας, δεν θεωρώ οτι απομόνωσα μια φράση ξένη ή περισσοτερο πομπώδη που να διαστρεβλώνει το νόημα του υπολοίπου κειμένου. Εν παση περιπτώσει, εύχομαι επικεφαλείς και μη της νέας θητείας να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που οι ίδιοι εχουν θέσει κι ελπίζω στο εξής οι συνεδριασεις να πραγματοποιούνται όπως ειναι προγραμματισμένες και να μην αναβάλλονται λόγω απουσιων… Συγγνώμη λόγω βλάβης στον κλιματισμό εννοούσα .

 6. Ευτυχία,όταν έγραψα ότι απομόνωσες, εννοούσα ότι εστιάστηκες προς λάθος κατεύθυνση – Δημοτικοί Σύμβουλοι.
  Το αρχικό σου σχόλιο ήταν ” Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε απόλυτες φράσεις στο λόγο σας όπως «καμία παρουσία & καμία φωνή των πρώην υποψηφίων διεκδικητών» , καθώς τουλάχιστον ένας (και μάλιστα ο μικρότερος ηλικιακά) από τους νεοεκλεγέντες βρέθηκε στο μοναδικό δημοτικό συμβούλιο”.
  Εδώ είναι το πρώτο σου λάθος ο Τηλέμαχος στον οποίο αναφέρεσαι (και τον οποίο εκτιμώ) δεν ήταν υποψήφιος διεκδικητής του Θώκου, αλλά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, συνεπώς δεν τον αφορά το δημοσίευμα.
  Δεύτερον όταν λέω απομονώνεις – εννοώ εστιάστηκες προσωπικά – εξ ου και το σχόλιο σου – αναφορά στον Τηλέμαχο.
  Το σχόλιο μου ” το να απομονώνεις μία συγκεκριμένη φράση, οδηγεί στην δημιουργία εντυπώσεων και μάλιστα λανθασμένων εντυπώσεων” δεν αναφέρεται στην διαστρέβλωση του κειμένου προς τον αναγνώστη, αλλά στην δημιουργία λάθος δικών σου εντυπώσεων ότι το άρθρο αναφέρεται και στον αδερφό σου.
  Δεν εννοούσα ότι διαστρεβλώνεται η ουσία του άρθρου.
  Ο επικεφαλής του συνδυασμού του και όλων των συνδυασμών είναι υπεύθυνοι και καλό θα ήταν να το συνειδητοποιήσουν , μιας και φιέστες και τα πανηγύρια τελειώσανε, ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός δημοτών που περιμένει από αυτούς να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα τους, και τα προβλήματα του Δήμου, και να γίνουν η Φωνή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα τους εκπροσωπήσουν επάξια και μαχητικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

eighteen − 8 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.