Λουτρά Ν. Απολλωνίας. Μέρος 3ο: Οι Στόχοι

volvi press 0 Σχόλια

 

Στην δημοσίευση μας με τίτλο  Λουτρά Ν. Απολλωνίας. Μέρος 2ο: Η κατάληψη, αναφέραμε τα προβλήματα που δημιουργούν στην Επιχείρηση οι πρόσφυγες. Στο 3ο αυτό και τελευταίο μέρος ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ξενιτόπουλος και ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων  σύμβουλος κ. Ανέστης Γουρτζιλίδης, απαντούν στις ερωτήσεις μας σχετικά με το μέλλον των Ιαματικών Λουτρών Νέας Απολλωνίας.

Ερ: Υπήρξαν πάρα πολλά προβλήματα στο παρελθόν. Πως σκοπεύετε να τα ξεπεράσετε;

Απ: Δυστυχώς το παρελθόν της επιχείρησης ήταν πολύ βεβαρυμένο και το ξέραμε, άρα δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μπήκαμε αδαείς.

Ο πρώτος μας στόχος είναι να καταφέρουμε να βάλουμε τα θεμέλια για έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό σχετικά με τα μέχρι τώρα χρέη της επιχείρησης προς τρίτους. Αν το υλοποιήσουμε, θα μπορέσει η επιχείρηση να προχωρήσει. Να ιδιωτικοποιηθεί, να δοθεί για μία συνεργασία με ιδιωτικό φορέα, να αξιοποιηθεί από τον Δήμο, από κει και πέρα το πώς ή με ποιο τρόπο θα γίνει κάτι απ αυτά εξαρτάται από το ΔΣ του δήμου Βόλβης. Η απόφαση για ιδιωτικά κεφάλαια δεν μπορεί να είναι δική μου, αλλά αν θέλετε την δική μου άποψη, σαν οικονομολόγος, είναι ότι μόνο με ιδιωτικά κεφάλαια μπορεί αυτή η επιχείρηση να πάρει τα επάνω της.

Ξεκινήσαμε να κάνουμε εξορθολογισμό των πάντων. Υπάρχει ένα φως στο τούνελ. Όλα θα συμπεριφερθούν στην έκθεση βιωσιμότητας που ετοιμάζουμε

Ο δεύτερος στόχος. Δυστυχώς στα πλαίσια των οικονομικών προβλημάτων που έχουμε, δεν μπορούσαμε να δώσουμε στην επιχείρηση την επιπλέον ανάσα, μιας καλύτερης εικόνας. Έχοντας μία προβληματική, σε άθλια κατάσταση υλικοτεχνική υποδομή, ενώ προσφέρεις ένα προϊόν, το νερό, που είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Αν θέλουμε να το πούμε πιο όμορφα, προσφέρεις με υποδομές ξεπερασμένες.

Ο στόχος μας είναι αυτός που θα έρθει για το μπάνιο του, να έρθει σε ένα όμορφο μέρος, να έχει ένα όμορφο δωμάτιο, να τρώει σε ένα όμορφο εστιατόριο, σε μία λογική τιμή.

Αυτές ήταν οι προσπάθειες που κάναμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το παλέψαμε όσο μπορέσαμε και μέχρι τώρα πήγε καλά.

Ερ: Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός με την ευρύτερη έννοια, μπορεί να υπάρχει σε 12μηνη βάση, εάν υπάρξει η σωστή εκμετάλλευση της υπάρχουσας δυναμικής. Θα πρέπει να είναι ο Παράλιος και ο Παραλίμνιος τουρισμός αλληλένδετοι. Τι σκοπεύετε να κάνετε γι αυτό;

Απ: Κάνουμε προσπάθεια, να αλλάξουμε την ηλικιακή σύνθεση, απευθυνόμενοι σε μικρότερες ηλικίες. Υπάρχουν προσφορές – πακέτα που συμπεριλαμβάνουν φαγητό, διαμονή και άλλες προσφορές. Τα προγράμματα του παρελθόντος πχ. όπως αυτά των ΚΑΠΗ, έχουν κοπεί σε μεγάλο βαθμό και έχει μείνει μόνο ο Ιαματικός επιδοτούμενος τουρισμός του ΟΓΑ και λίγα του ΟΑΕΔ. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει μοχλό όχι μόνο ανάπτυξης, αλλά της ίδιας της επιβίωσης της επιχείρησης.

Υπάρχει προγραμματισμός για πολλά πράγματα τα οποία σκεφτόμαστε να υλοποιήσουμε, μόλις μπορέσουμε και πατήσουμε λίγο στα πόδια μας.

Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε στήριξη από τον τοπικό πληθυσμό και φυσικά δεν μιλάμε για την Νέα Απολλωνία. Σαββατοκύριακα έχουμε κόσμο.

Υπάρχει πανευρωπαϊκά αύξηση στα κονδύλια του ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ο Ιαματικός σημαίνει παράλληλα και ιατρικός. Στο εξωτερικό επιδοτούνται.

Ερ: Τι προτίθεστε να κάνετε, εφόσον απευθύνεστε σε άλλες ηλικιακές ομάδες; Πιστεύετε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες;

Απ: Φυσικά υπάρχουν δυνατότητες να κάνεις σοβαρά πράγματα. Θα μπορούσε να συνυπάρξει και ο Ιππικός Τουρισμός όπως υπάρχει και στην Κερκίνη, αν ήμασταν σε άλλη φάση θα μπορούσε να υλοποιηθεί και να βοηθήσει στην προσέλκυση του κόσμου, όπως και η ύπαρξη  ενός ή δύο καϊκιών για να μεταφέρουν τον κόσμο σε άλλες περιοχές ή κάνοντας τους βόλτα στην λίμνη, ή να ψαρεύουν.

Να μεταφέρουμε την σχολή Windsurfing με όλα τα παρελκόμενα, που θα δίνει την δυνατότητα της προπόνησης αλλά και της εκμάθησης του αθλήματος.

Να φέρουμε σχολεία, να κάνουμε πολλά. Αν γίνει κάποια προσπάθεια σωστή και τελειώσουν και τα εξωδικαστικά θέματα και ολοκληρωθούν οι όποιες παρεμβάσεις  μπορεί αυτός ο χώρος να αξιοποιηθεί ακόμη και οικονομικά προς όφελος των δημοτών, μέσω του δήμου.

Ερ: Ο Κρατισμός και η Δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία έχουμε δει που οδηγεί. Κάποιοι νομίζουν ότι μπαίνοντας σε μία εταιρία η οποία μπορεί να είναι δημοτική, λέει «α είμαι στον δήμο, δεν με ακουμπάει κανένας». Δεν μπορεί τα λουτρά να είχαν και μέχρι 60 άτομα προσωπικό, επειδή βόλευε κάποιους να αυγατίζουν ψήφους και να ξεχρεώνουν προεκλογικά γραμμάτια. Υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις στο έργο σας, ή προσπάθεια να σας πιέσουν για να προσλάβετε «ημετέρους»;

Απ: Γι’ αυτόν τον λόγο υπήρξε η απόφαση του Δημάρχου να φέρει δύο (2) ξένους στην διοίκηση της Επιχείρησης. Για να μην υπάρξει η δυνατότητα αμφιβολίας από τρίτα πρόσωπα για την προσπάθεια που θα γίνει, της διόρθωσης των οικονομικών της επιχείρησης, την διαφάνεια στα όσα θα γίνουν και να μην επαναληφθούν οι καταστάσεις του παρελθόντος.

Προθέσεις, υποθέσεις, παρεμβάσεις άλλων κλπ… μπορεί να υπάρχουν…. Υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο και οι όποιες αποφάσεις παίρνονται από το ΔΣ.  Πραγματοποιούμε συνεδριάσεις τουλάχιστον μία με δύο φορές το μήνα και με προσωπικές τοποθετήσεις επί των θεμάτων–προτάσεων.  Όποια πρόταση λοιπόν τεθεί στο ΔΣ, εξετάζεται, συζητιέται και το ΔΣ παίρνει θέση επί της πρότασης. Αλλά αν το ΔΣ είναι υπέρ της πρότασης που θα γίνει και αποφασίσει ομόφωνα, καλά έκανε, αυτός που έκανε την παρέμβαση. Η επιχείρηση λειτουργεί με ομόφωνες αποφάσεις!

Ερ:  Ας κλείσουμε από εκεί που ξεκινήσαμε την κουβέντα μας. Υπάρχει αστυνόμευση;

Κάναμε πρόταση στον καινούργιο διοικητή, στο Ζαγκλιβέρι, να κάνουμε Αστυνομικό Τμήμα–Γραφείο Μεταβίβασης το τωρινό Ιατρείο, που δεν χρησιμοποιείται αυτή την στιγμή.

Προτείναμε να τους παρέχουμε τηλέφωνο, φαγητό, ύπνο. Να έχουν φυσική παρουσία στα Λουτρά, γιατί η παρουσία από μόνη της λειτουργεί αποτρεπτικά. Από εδώ θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στον Σταυρό χωρίς να προβληματίζονται  πως θα κατεβαίνουν από το βουνό με χιόνια.

Είπε ότι θα μεταφέρει την πρόταση μας στον Ταξίαρχο. Έγιναν οι κρίσεις, ανέλαβε καινούργιος Ταξίαρχος  και ακόμα περιμένουμε  την συνάντηση…

Διαβάστε Επίσης:

Αρχική εικόνα: parallaximag.gr

Αφίσες: Σελίδα των λουτρών στο facebook

Συνέντευξη-Σύνταξη-Επιμέλεια: volvipress.gr

Σχόλια
Σχετικές Δημοσιεύσεις
Το σχόλιό σας; Θα δημοσιευθεί όταν εγκριθεί από έναν διαχειριστή. Όλα τα πεδία είναι προαιρετικά αλλά για την συζήτηση καλό είναι να γράψετε ένα όνομα έστω και ψευδώνυμο
Αφήστε μια απάντηση