Στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης ο Θ. Καράογλου

Μια σειρά ζητημάτων, κυριότερα των οποίων είναι η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής, η στελέχωση των κενών θέσεων στα τρία κέντρα υγείας και η εξυπηρέτηση από τον ΟΑΣΘ όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Λαγκαδά, συζητήθηκαν εκτενώς στη σημερινή (Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014) επίσκεψη του Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Δημαρχείο Λαγκαδά και στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Καραγιάννη.

Το πρώτο θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών Λαγκαδά.
Δεύτερο θέμα ήταν αυτό της ενίσχυσης της αστυνόμευσης στο Δήμο. Αν και τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λαγκαδά καλούνται να καλύψουν καθημερινά 47 τοπικές κοινότητες, εν τούτοις οι οργανικές θέσεις σε αυτά είναι καλυμμένες κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην αποτελεσματική αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής.

Εκτενής συζήτηση έγινε ακόμη και για τη θωράκιση και στελέχωση των κέντρων υγείας του Δήμου, μέσω της πλήρωσης των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Κ.Υ. Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού, ενώ ένα άλλο φλέγον θέμα που κυριάρχησε ήταν η ομογενοποίηση των αστικών συγκοινωνιών με τον ΟΑΣΘ, προκειμένου να επιτευχθεί η συγκοινωνιακή διασύνδεση όλων των οικισμών που περιλαμβάνονται στο Δήμο Λαγκαδά, ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των Δημοτών.

«Ως δημότης του Καλλικρατικού Δήμου Λαγκαδά» δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, «γνωρίζω πολύ καλά τα θέματα που απασχολούν όλους τους συνδημότες μου. Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Λουτρών, η στελέχωση όλων των Αστυνομικών Τμημάτων και η ενίσχυση τους με νέα περιπολικά, η επέκταση των περιπολιών της ομάδας “ΔΙΑΣ” σε όλο το Δήμο, η θωράκιση των Κέντρων Υγείας Λαγκαδά, Ζαγκλιβερίου και Σοχού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και η επέκταση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ στις τοπικές κοινότητες Καλινδοίων, Βερτίσκου και Σοχού, που στερούνται αστικής συγκοινωνίας, πέρα από δίκαια αιτήματα είναι και αυτονόητα. Είναι αδιανόητο ο Δήμος Λαγκαδά να βρίσκεται τόσο κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να υστερεί τόσο πολύ σε σημαντικά ζητήματα υποδομών. Δυστυχώς πρόκειται για παθογένειες δεκαετιών που ταλαιπωρούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μοιραία τους πολίτες, οι οποίες ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν. Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι τομείς όπως η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών δεν υπόκεινται σε μνημόνια. Από την πλευρά μου θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου, προκειμένου όλα τα χρόνια ζητήματα να τεθούν σε φάση διευθέτησης και υλοποίησης. Γιατί, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής: “Στην Ελλάδα ότι αναβάλλεται, δεν πραγματοποιείται”».

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του κ. Καράογλου στο Δήμο Βόλβης, όπου συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα. Εκεί, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις δράσεις που πρόκειται να αναλάβει προκειμένου να αξιοποιήσει το παραθαλάσσιο μέτωπο και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όπως σχολίασε ο κ. Καράογλου: «Οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν και πρέπει να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία θα αποδώσουν σημαντικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Στην κατεύθυνση αυτή θα στηρίξω μέσω της Κοινοβουλευτικής μου δράσης κάθε πρωτοβουλία, προσπάθεια και ενέργεια που θα υπηρετεί αυτόν το σκοπό. Όλοι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμού και αυτό σημαίνει ότι με αμοιβαία εμπιστοσύνη και διάθεση για συνεργασία, μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας».

http://www.thousandnews.gr

Σημείωση Volvipress: Μάλλον σύντομα θα έχουμε και πάλι εκλογές

1 thought on “Στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης ο Θ. Καράογλου

  1. Πραγματικά μάλλον οδεύουμε προς εκλογές, και μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη Καράογλου. Ποιός αλλιώς θα μπορούσε να ήταν ο λόγος?
    Για να διαπιστώσει – επιβεβαιώσει τα προβλήματα που ταλανίζουν την ευρύτερη επαρχία Λαγκαδά και τα οποία ‘’ως Δημότης Καλλικρατικού Δήμου γνωρίζει’’ προσφέροντας τι?
    Τι προσφέρανε επί δεκαετίες όλοι αυτοί που ‘’ εκλέγονται και κατευθύνονται προς το στενόν Αθηναϊκόν Άστυ δια να εκπροσωπήσουν και να διεκδικήσουν για τους ψηφοφόρους τους , ενθέρμως και δυναμικώς’’ ?
    Ποια είναι η ενεργή προσφορά τους στον τόπο μας από όλους τους, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, ταυτότητας και ιδεολογίας ?
    Κανένα από τα προβλήματα που τόσα χρόνια ‘’γνωρίζουνε’’ δεν έχει επιλυθεί, και αέναα διαιωνίζονται.
    Ψυχρά και ωμά, συνήθως η περιοδείες αυτές έχουν δύο σκοπούς.
    Παραμονές των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης οι διάφοροι βο(υ)λευτές εκ των Αθηνών , έρχονται να ενισχύσουν τον εν δυνάμει υποψήφιο , εκλεκτό της παράταξης πχ. Καραγιάννης , Λιάμας κλπ ενεργοποιώντας τον κομματικό μηχανισμό (παρατρεχάμενοι, τηλέφωνα, κομματικοί κατάλογοι.).
    Παραμονές των Εθνικών εκλογών, έρχονται να εισπράξουν την επιταγή , και αποζητούν την υποστήριξη που παρείχαν , για την επανεκλογή τους στα βουλευτικά έδρανα, γιατί πώς να το κάνουμε μπορεί να μην είχαμε κανένα κέρδος ως τόπος, αλλά ‘’είναι δικά μας παιδιά’’ βρε αδερφέ….
    Θυμήσου όμως τους Σωτήρες που περνούσαν τις τροπολογίες νύχτα σωρηδόν.
    Θυμήσου τα χαράτσια που σου φόρτωσαν.
    Θυμήσου τους μισθούς και τις συντάξεις που πετσόκοψαν, χωρίς να ακουμπήσουν τους δικούς τους.
    Θυμήσου το ΕΣΥ που διέλυσαν.
    Θυμήσου τον ΕΝΦΙΑ.
    Θυμήσου τους 4500 που αυτοκτόνησαν.
    Θυμήσου τα αυτά όταν θα περιμένεις υπομονετικά στην σειρά στον ΟΑΕΔ….
    Όπου σε οδηγήσανε…
    Και η ζωή συνεχίζεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

14 − 10 =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.