Σε Ειδικό Ανακριτή ο Μπουτάρης για την υπόθεση της Βόλβης!

secretΗ σοβαρότατη υπόθεση του προστίμου των 60+ εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της χώρας, για ενέργειες της Διοίκησης Μπουτάρη, έχει ήδη ανατεθεί, ακριβώς λόγω σοβαρότητος, σε Ειδικό Ανακριτή! Και μάλιστα, προ των αυτοδιοικητικών εκλογών! Αλλά αυτό έμεινε κρυφό! Ειδικότερα…

Στον Γ’ Ειδικό ανακριτή έχει παραπεμφθεί από τις 2 Μαΐου 2014, μία από τις πέντε δικογραφίες για την υπόθεση της «Βόλβης» για τη διερεύνηση των ευθυνών του δημάρχου και των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά στις πράξεις και τις παραλείψεις στη συμμόρφωση της χώρας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις μελέτες κτηματογράφησης και πολεοδόμησης που χρηματοδοτήθηκαν από… ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η μη συμμόρφωση της χώρας είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 50.000 ευρώ ημερησίως από τις 27 Οκτωβρίου 2011. Το πρόστιμο υπερβαίνει σήμερα… τα 50 εκ. ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό, ο κ.Μπουτάρης είχε ειδική συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, το αποτέλεσμα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό. Ο κ. Μπουτάρης συνοδευόταν από τον ειδικό του σύμβουλο, Απόστολο Σοφιαλίδη, ο οποίος είναι και ο προσωπικός του δικηγόρος.

Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει τα στοιχεία ΕΓ43-14/4/2013 και σε αυτήν έχει συμπεριληφθεί και παλαιότερη που είχε τεθεί στο αρχείο, ενώ για το ίδιο θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες 4 δικογραφίες, ενώ έχει κάνει παρέμβαση και έχει ζητήσει αναπομπή του πειθαρχικού ελέγχου και ο επικεφαλής των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Λεάνδρος Ρακιντζής.

Η «Κ» επικοινώνησε με το γραφείου του δημάρχου Θεσσαλονίκης ζητώντας ενημέρωση για τις εξελίξεις στο θέμα, εφόσον υπάρχουν. Παραπέμποντας μας στο γραφείο τύπου του δήμου, μας ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και ότι εάν υφίσταται κάποιο νέο σχετικό με την υπόθεση θα υπάρξει δελτίο τύπου. Για το θέμα μιλώντας στην «Κ» ο υπουργός, Αργύρης Ντινόπουλος σχολίασε ότι «η έρευνα προχωρά κανονικά.

http://taxalia.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.