Στο δημοτικό Σχολείο Νυμφόπετρας τα παιδιά από την δομή Μεταναστών Βαγιοχωρίου

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλβης εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα φοίτησης σε σχολεία των παιδιών των μεταναστών που βρίσκονται στην δομή φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι.

Μετά από τις περσινές αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων στο Προφήτη και για την αποφυγή νέων αντιδράσεων, το δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε ομόφωνα τον δήμαρχο Βόλβης κ. Διαμαντή Λιάμα να χειριστεί την υπόθεση λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Νυμφόπετρας με σκοπό την φοίτηση σ αυτό των παιδιών μεταναστών  της Δομής του Βαγιοχωρίου. Το Δημοτικό Σχολείο Νυμφόπετρας βρίσκεται σε καλή κατάσταση και σταμάτησε να λειτουργεί πριν μερικά χρόνια.

Αναφέρθηκε πως κλιμάκιο του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) έκανε έλεγχο στις εγκαταστάσεις του σχολείου, τις οποίες και βρήκε κατάλληλες για την στέγαση των μαθητών.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λαγκαδικίων (δείτε το ΕΔΩ) με το οποίο κάνει αναφορά για 113 μαθητές της δομής Βαγιοχωρίου.

 

Φωτογραφία αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

five × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.