Αναβιώνει το αρχαίο αγώνισμα «Δράμι» και στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης (Βίντεο)

Αναμνηστική φωτογραφία από την πρώτη επίδειξη της Ομάδας Άρσης Δραμιών Λαγκαδικίων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδικίων.

Τι είναι το αρχαίο Ελληνικό άθλημα «Δράμι»;

Μια σιδερένια σφαίρα με μια λαβή. Ένα δράμι / kettle bell είναι ένα μεγάλο κομμάτι σίδηρο που έρχεται σε διάφορα μεγέθη: 4, 8, 12, 16, 24, 32, 40 κιλά και για τους πολύ δυνατούς άνδρες και γυναίκες 48 κιλά!

Δεν είναι ένα καινούργιο εργαλείο. Αντίθετα είναι παρά πολύ παλιό. Πρωτοεμφανίζεται σε Ρωσικό λεξικό το 1703. Η χρήση του όμως μπορεί να προσδιοριστεί πολύ παλαιοτέρα καθώς είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα.

Το Girevoy Sport είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο άθλημα που δεν απαιτεί μόνο φοβερή δύναμη αλλά και τρομακτική αντοχή γυμνάζοντας όλο το σώμα και την καρδιά. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει τρομερά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία και στη φυσική κατάσταση.

Η εκρηκτική φύση των ασκήσεων και το γεγονός ότι σου μαθαίνουν πως να απορροφάς δυνάμεις είναι πάρα πολύ σημαντικό για αθλήματα όπως η πάλη, η πυγμαχία, το ΜΜΑ και το kickboxing. Για τους παραπάνω λόγους είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του χώρου αυτού.

Τα Δράμια στην Ελλάδα και το φαινόμενο Φιλικίδης!

Ο Προπονητής Κωνσταντίνος Χασίδης και ο Θρύλος του Αθλήματος και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Δραμιών Παντελής Φιλικίδης.

Στην χώρα μας έχουμε την τύχη να έχουμε έναν από του μεγαλύτερους προπονητές δύναμης και τον μεγαλύτερο ειδικό στα δράμια παγκοσμίως.
Όπως σε κάθε άθλημα υπάρχει ένας άνθρωπος «μύθος», έτσι και στο άθλημα των Δραμίων, υπάρχει ο Παντελής Φιλικίδης!

Ο Παντελής Φιλικίδης είναι ένας ζωντανός θρύλος για τα Kettlebells κι αυτό είναι αναγνωρίσιμο από όλους τους μαγάλους προπονητές του χώρου αλλά και άλλους πολλούς ανθρώπους του αθλητισμού γενικότερα και αθλημάτων δύναμης ειδικότερα.

Ομάδα Άρσης Δραμιών Λαγκαδικίων

Σκοπός της ομάδας είναι η διάδοση του Αρχαιοελληνικού αυτού αθλήματος και η δημιουργία αθλητών υψηλού επιπέδου, καθώς και η εκγύμναση των πολιτών. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κωνσταντίνος Χασίδης. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προπονήσεις ή και να γίνετε μέλος της ομάδας  Άρσης Δραμιών Λαγκαδικίων. Οι προπονήσεις γίνονται κάθε Κυριακή (εκτός των μεγάλων Θρησκευτικών και Εθνικών εορτών) στις 17:00. Η σελίδα της ομάδας στο facebook. Οι προπονήσεις γίνονται στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαγκαδικίων καθότι οι αθλητές είναι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δείτε στο βίντεο στιγμιότυπα από την σημερινή προπόνηση

volipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × four =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.