Επιλύεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης στον οικισμό Στίβος του δήμου Βόλβης

Η ΔΕΥΑΒ και ο Δήμος Βόλβης τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν την ένταξη τριών (3) μεγάλων έργων ύδρευσης στο πρόγραμμα Φιλόδημος.

Η σύμβαση για το πρώτο έργο υπογράφηκε την Τετάρτη 16/02/2022 με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ, ΚΟΚΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ» Προϋπολογισμός έργου (χωρίς Φ.Π.Α): 1.530.000,00€ συν δαπάνη αρχαιολογικών εργασιών με κόστος που ανέρχεται στα 70.000,00€

Η σύμβαση για το δεύτερο έργο υπογράφηκε στις 29/08/2022 με τίτλο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΜΗΔΙΝΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ” Προϋπολογισμός Υποέργου 2: 715.000,00€

Στις 14/10/22 το απόγευμα στον Στίβο υπογράφηκε και η τρίτη σύμβαση του έργου ύδρευσης μεταξύ του Δήμου Βόλβης που εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, τον ανάδοχο του έργου που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Παντελίδη Βασίλειο ιδιοκτήτη της αναδόχου εταιρείας και της ΔΕΥΑ Βόλβης που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Γκολιδάκη Χρήστο. Η σύμβαση αυτή αφορά την βελτίωση της υδρευτικής κατάστασης του Οικισμού Στίβος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Βόλβης κ. Ιορδανίδης Λάκης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης κ. Παναγιώτης Μάλαμας ο πρόεδρος του οικισμού κ. Ζαμπουνιδης Παντελής και πλήθος κατοίκων της περιοχής.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης αναφέρθηκαν στοιχεία επί του έργου, το οποίο έργο περιέχει κατά κύριο λόγο έναν αγωγό νέας γενιάς ΡΕ ο οποίος πλαισιώνεται με φρεάτια και μηχανισμούς εκτόνωσης αέρα και βάνες διαχωρισμού και καθαρισμού δικτύου. Το μήκος του νέου αγωγού είναι 2180 μέτρα.

Πέρα από τον αγωγό, με αυτό το έργο αναβαθμίζετε το αντλιοστάσιο που βρίσκεται βορειοδυτικά του οικισμού με νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, νέας τεχνολογίας και με ένα πολύ σύγχρονο σύστημα ασύρματης τεχνολογίας για τον έλεγχο της λειτουργίας και της επικοινωνίας μεταξύ του αντλιοστασίου ύδρευσης και της δεξαμενής.

Ο ανάδοχος αναφέρθηκε στο έργο αυτό κυρίως στην πολύ καλή ποιότητα της μελέτης η οποία περιλαμβάνει πολλά σύγχρονα συστήματα με αποτέλεσμα να γίνει ένα πολύ καλό και σύγχρονο έργο. Επίσης δεσμεύτηκε ότι η έναρξη των εργασιών θα γίνουν άμεσα και ότι ο χρόνος περαίωσης του έργου θα είναι πολύ ποιο σύντομος από τον χρόνο που έχει προβλεφθεί από την σύμβαση.

Ο Αντιδήμαρχος, ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βόλβης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα του έργου, στην πολυετή και επίμονη προσπάθεια ανεύρεσης λύσης. Ο οικισμός Στίβος είναι ο τελευταίος οικισμός με ποιοτικά προβλήματα ύδρευσης και απαγόρευση οικιακής κατανάλωσης. Τα προβλήματα αυτά προέρχονται κυρίως από τα υψηλά επίπεδα Νιτρικών στοιχείων, τα οποία πλέον με την εφαρμογή και λειτουργία αυτού του έργου θα πάψουν να υπάρχουν και πλέον οι συνδημότες μας στον οικισμό Στίβος, θα έχουν και αυτοί κατάλληλο και επαρκές νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nine − five =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.