Απάτη: Μήπως είδατε στο facebook το παρακάτω κείμενο;

facebookΑγαπητοί μου φίλοι στο Facebook..

Προσοχή.!
Το FBI, η CIA, η KGB, η Stazi, το ΙΚΑ Κορωπίου και Παιανίας βεβαίως, βεβαίως και το Σωματείο Καλογρεών Άγιος Φανούριος, έχει βρει τρόπο να εκμεταλλεύεται τα προσωπικά σας δεδομένα..
Για αυτό παρόλο που έχετε βγάλει φάτσα φόρα 1.450 φωτογραφίες σας, για να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα πηγαίνετε.:
Ρυθμίσεις > Πάνω Ρυθμίσεις > Κάτω Ρυθμίσεις > Ναι Θέλω, πατήστε το αριστερό βελάκι, με το πάνω πηδάει και με το δεξιά ρίχνει βόμβες.
Όταν βγει κανείς της CIA τον αποφεύγετε με control και στη δεύτερη πίστα βγαίνει miniboss..

Αν το περάσετε και αυτό πηγαίνετε κάτω κάτω, πιο κάτω, αχ έλα, πιο κάτω, ναι εκεί, και πατήστε “ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΟ ΙΚΑ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ.”

Αν το κοινοποιήσετε αυτό θα δοθούν 50 λεπτά στα φτωχά Χόμπιτ της Middle Earth ενώ αν δεν το κοινοποιήσετε θα σας κλέψουν τα παιδιά, θα πάτε σε μεξικάνικη φυλακή, θα σας βγάλει στη φόρα το ΙΚΑ Κορωπίου και στις 12 τα μεσάνυχτα θα σας καταραστεί η Ντένη Μαρκορά..
Επίσης για κάθε like θα δίνεται και ένα παστέλι στον Aurelio Buganda από το Gurkaambi ο οποίος πάσχει από Ελλειματικό Σουσαμίτη..
Μέχρι στιγμής έχουν δωριθεί 75,000 παστέλια..

Απάτη: Μήπως είδατε στο facebook το παρακάτω κείμενο;

Δεν υπάρχει περίπτωση την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου να μην κατέκλυσε το timeline σας στο Facebook, ένα… «βαρύγδουπο» κείμενο με «νομική» ορολογία, το οποίο σας ζητά να το κάνετε share ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα και πληροφορίες.

Όσοι το αναδημοσιεύσατε, κακώς το κάνατε, καθώς αποτελεί άλλο ένα internet hoax, κοινώς άλλη μια απάτη του ίντερνετ.

Άλλωστε, το να υπερασπιστείτε με ένα κλικ και ένα share τα νομικά σας δικαιώματα, κατοχυρώνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο τα προσωπικά σας δεδεομένα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ κατ΄αυτόν τον τρόπο.
Κατ’ αρχάς, να σημειώσουμε πως δεν υπάρχει «κώδικας πνευματικής ιδιοκτησίας», ούτε επίσης «άρθρα L.111,112 και 113».

Επίσης, δεν υπάρχει νόμος «UCC 1 1-308-308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης».

Το πραγματικό κείμενο

kimeno_facebook

Ακόμα πιο σημαντικό, είναι να τονίσουμε πως το εν λόγω «νομικό κείμενο», μπάζει από παντού.

Σύμφωνα με το star.gr μια επίσκεψη πάντως στο Hoax Slayer θα σας πείσει για του λόγου το αληθές, καθώς το κείμενο που είδαμε να αναδημοσιεύεται σε πολλούς λογαριασμούς από το πρωί της Πέμπτης, έχει κυκλοφορήσει πολλές φορές στο παρελθόν στο Διαδίκτυο, με κάποιες… παραλλαγές.

Μάλιστα το Hoax Slayer τονίζει ότι το εν λόγω μήνυμα είναι η απόλυτη ανοησία, δεν έχει καμία νομική χροιά, και ποστάροντάς το σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Αντιθέτως, κάνοντας το share, το μόνο που καταφέρνετε είναι να διαδίδετε την παραπληροφόρηση και να γεμίζετε το Facebook και τα timelines σας με Διαδικτυακά «σκουπίδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 − ten =

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.